©Reuters
©Reuters

Od fabričkog fudbala nema vajde, sve je to usisao kanal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.06.24. | 02:28

Novi hladan tuš za domaćina Kopa Amerike, Panama i bez Pume srušila Amerikance drugu godinu zaredom

Godinama su ljubitelji sokera u Sjedinjenim Američkim Državama nadaju da će njihov državni tim konačno biti kadra za visok plasman na Svetskim prvenstvima, a još je 2017. postavljen je plan, gotovo komjuterski, fabrički konstruisan i proračunat kako bi se na domaćem terenu 2026. napaolo minimum polufinale Mundiala. Imali su tada jednog od najtalentovanijih fudbalera planete Kristijana Pulišića i nadali se da će na njegovim krilima postati reprezentacija ozbiljne reputacije.

Još samo su dve godine ostale Jenkijima da obliku svoju igru kako žele za Svetsko prvenstvo. a to za sada ne deluje nimalo obećavajuće. a čak i gore nego primera radi u Kataru. Panama je napravila veliko iznenađenje u utakmici drugog kola grupne faze Kopa Amerike i posle preokreta trijumfovala protiv SAD-a 2:1 (0:1). Sada Urugvaj, Panama i SAD imaju po tri boda, dok je Bolivija na nuli, s tim da se takođe duel drugog kola između Urugvaja i Bolivije igra ove noći od 03.00.

Izabrane vesti

Postao je učesnik Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. prava noćna mora za tim Grega Berhaltera. Dosta kritika trpeo je selektor SAD-a posle poraza od Paname u polufinalu KONKAKAF Gold kupa prošle godine, a sada je izvesno da će ljutnja dostići nove razmere. Pred početak Kopa Amerike spekulisalo se da bi 51-godišnji selektor mogao da dobije otkaz u slučaju neuspeha na još jednom velikom turniru, a on je sada sve izvesniji. U slučaju da u poslednjem kolu Grupe C Panama pobedi najslabiju ekipu takmičenja Boliviju, a SAD-ne trijumfuje protiv Urugvaja, za domaćina će duel protiv ekipe Marsla Bijelse biti poslednji ovog leta.

Amerikanci su u prvom kolu rutinski pobedili Boliviju 2:0, ali mečevi protiv Zelenih odavno su prestali da budu bilo kakav pokazatelj za bilo koju ekipu sa ostatka kontinenta. Nije ni sudar sa Kanalerosima krenuo loše, pošto je Folarin Balogun majstorski šutirao sa petnaestak metara u 22. minutu i obradovao većinu prisutnih na stadionu u Atlanti, taman da skrene brigu s direktnog crvenog kartona Timotiju Vei par minuta ranije. Žoržov sin se poneo kao nasilnik i rukom udario igrača Paname u potiljak. Morao bi napadač Juvetusa zbog tog poteza da dobije suspenziju u trajanju od više utakmica.

Iako su imali rezultatski deficit i bili lišeni pomoći povređenog novopečenog napadača Crvene zvezde Hosea Luisa Rodrigesa, poznatijeg kao Puma, momci danskog trenera Tomasa Kristijansena su polako čekali trenutak da preuzmu inicijativu s igračem više, a izjednačenje je usledilo već u 26. minutu, kada je desni bek Slovana iz Bratislave Cezar Blekmen šutirao pored trojice igrača SAD-a i savladao Meta Tarnera sa ivice šesnaesterca za 1:1.

Od samog rezultata, domaće navijače je više mogao da zaboli pristup igri američkih fudbalera, koji su iako daleko kvalitetniji bili poptuno potisnuti na svoju polovinu čitavog drugog poluvremena, a teško da se to može opravdati brojčanom inferiornošću kada znamo kakva je razlika u klasi. Panama je konstantno jurišala na pobedu, a hrabrost se isplatila u 83. minutu kada je loptu u gol sa osam, devet metara zakucao 31-godišnji Hose Fahardo.


KOPA AMERIKA – 2. KOLO

GRUPA A

Sreda

Argentina - Čile 1:0 (0:0)

/Martinez 83/

Peru - Kanada 0:1 (0:0)

/Dejvid 74/

GRUPA B

Četvrtak

Ekvador – Jamajka 3:1 (2:0)

/Palmer 13ag, Paez 45+4, Minda 90+1 – Antonio 54/

Četvrtak

Venecuela - Meksiko 1:0 (0:0)

/Rondon 57pen/

GRUPA C

Četvrtak

SAD - Panama 1:2 (1:0)

/Blekman 26, Fahardo 83 - Balogun 22,

Petak

03.00: (1,20) Urugvaj (7,75) Bolivija (19,0)

GRUPA D

Petak

23.55: (1,35) Kolumbija (4,80) Kostarika (10,0)

Subota

03.00: (9,50) Paragvaj (4,90) Brazil (1,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Sjedinjenih Američkih DržavaReperezentacija Paname

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara