Stadion Rosaleda (©Reuters)
Stadion Rosaleda (©Reuters)

Od četvrtfinala Lige šampiona do bitke za drugoligaški karavan na Pirinejima

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 13:03

Španija 3: Malaga igra dvomeč finala plej-ofa sa Himnastikom za povratak u Segundu. Prvi meč večeras (20.30) na Rosaledi

Za samo 11 godina Malaga je prošla put od učešća u Ligi šampiona, od liderske pozicije u grupi evroelite sa Milanom, Zenitom i Anderlehtom do kraha i treće lige u Španiji. Klub iz Andaluzije je imao zvezdane trenutke u sezoni 2012/2013. Preko Panatinaikosa je izborena grupna faza najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Eliminisala je u prvoj nokaut fazi Lige šampiona Porto, a onda je izbačena od Borusije iz Dortmunda u četvrtfinalu. Posle 0:0 u prvom meču na svom terenu, na Vestfalenu je tim iz Andaluzlije vodio do sudijske nadoknade, a onda je primio dva gola, kada su Marko Rojs i Felipe Santana zatresli mrežu tima sa Rosalede.

Izabrane vesti

Uspon se dogodio pod komandom katarskog biznismena Abdulaha Ben Nasera al Tanija. Posle tog kontroverznog meča i spornih sudijskih odluka u finišu, čelni čovek kluba je podneo žalbu UEFA i FIFA, a to je bio i kraj uzleta ovog kluba. UEFA je naredne sezone izbacila Malagu iz međunarodnih takmičenja. Posle te sezone Malaga je prodala Iska Realu, Hoakina Fjorentini, Žeremija Tulalana Monaku, a umesto čileanskog stručnjaka Manuela Pelegrinija stigao je Nemac Bernd Šuster.

20.30: (2,10) Malaga (3,05) Himnastik (3,60)

Posle pet godina je Malaga ispala u Segundu, a u maju 2023. godine je skiznula u treći rang, prvi put od 1998. Ove sezone Malaga nije uspela da se plasira direktno u Segundu, ali ima šansu u plej-ofu da se vrati u drugoligaško društvo, a rival u dvomeču je Himnastik.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

U polufinalu baraža Malaga je bila bolja od Selte B sa ukupnim rezultatom 4:3. Himnastik je za gol bio bolji od Seute, takođe sa 4:3 posle 180 minuta. Malaga igra uglavnom sa domaćim igračima. Samo su trojica stranaca, a to su Portugalac Nelson Monte, Marokanac Haitam i fudbaler iz Malija Musa Dijara.

Andalužani nisu poraženi na šest poslednjih utakmica na svojoj Rosaledii. Ovi timovi su igrali pre godinu i po u 1/32 Kupu kralja, kada je Himnastik slavio sa 2:1.

-----------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

ŠPANIJA 3 – FINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Subota

20.30: (2,10) Malaga (3,05) Himnastik (3,60)

Nedelja

20.00: (2,45) Barselona 2 (3,00) Kordoba (2,95)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Španija 3SegundaMalagaHimnastik Taragona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara