OCENE – ZVEZDA: Surova dominacija Nemanje Milunovića! Falčineli nije taj Dijego

Vreme čitanja: 5min | čet. 10.12.20. | 23:24

Očekivalo se više od Kange, za Sanoga su ovakvi mečevi luk i voda

MILAN BORJAN 7 – Jedinu njegovu grešku predstavljalo je loše ispucavanje koje je proćerdao Moskera. Ostalo – standardno. Nije imao posla kao na ranijim utakmicama, ali je sve šuteve u okvir gola lagano pokupio. Nije mala stvar za jednog golmana kada 580 minuta ne primi gol. Još kada se taj niz produži u meču u kojem je stigao Vladimira Petrovića na listi igrača sa najviše evropskih utakmica. Velika sezona je iza momka iz Srpske Krajine.

MILAN GAJIĆ 6 – Provovremeno reagovao kod dugih lopti Slovan Libereca, nije dozvoljavao Moskeri da u čistoj igri pravi višak. Utisak je da je mogao više na protivničkoj polovini. Počeo da se javlja u drugom poluvremenu, kada je odlično ostavio loptu Veljku Nikoliću. Bila je to školska reakcija bivšeg mladog reprezentativca Srbije.

Izabrane vesti

NEMANJA MILUNOVIĆ 7,5 – Od beogradskog duela sa Gentom, forma nekadašnjeg reprezentativca Srbije ide uzlaznom linijom. I prava je šteta za njega što će se uskoro završiti prvi deo sezone.Ovo je period kada igra najbolji fudbal od kada je stanovnik crveno-bele strane Topčiderskog brda. Biće zanimljivo videti detaljnu statistiku, ali delovalo je povremeno da Nemanja Milunović ne zna da izgubi duel. U skoku je pojeo Hilala, na zemlji je bio tačan i provovremen. Radio je to sa nepodnošljivom lakoćom, možda i nagovestio da bi crveno-beli trebalo da mu ponude novi ugovor. Dominantna partija, Liberec kao da je bio nacrtan da Milunović pokaže šta i koliko može.

MILOŠ DEGENEK 6,5 do 80 – Rano dobio žuti karton izazvan lošom reakcijom Gelora Kange. Morao je da igra sa tim opeterećenjem, ali je odradio posao u centrali. Imao problem na boku kada je ispao prilikom prodora Mikule. Njemu je ostao samo lakši deo posla, da pincentom izvadi lopte koje su zaobišle Nemanju Milunovića. A takvih je bilo malo, baš malo.

MILAN RODIĆ do 71 6,5 – Solidno je to izgledalo, obzirom na veliku pauzu izazvanu virusom korona i hroničnom povredom primicača. Protiv rivala ovakve klase Milan Rodić je sposoban da u defanzivi igra sa cigaretom u ustima. Nije dao Pešeku oko da otvori Zvezdin bek. Imao je i zanimljive ofanzivne kretanje kada je dva puta lepo iskombinovao sa Mirkom Ivanićem. Sigurni smo da je partijom zadovoljio stručni štab Dejana Stankovića.

SEKU SANOGO 7 – Ovakve utakmice su za njega luk i voda. Sa Njegošem Petrovićem kao podrškom u zgusnutoj varijanti, reprezentativac Obale Slonovače je pregazio direktne rivala na sredini terena. Snagom ramena dobijao je gotovo sve duele, igrao bez rizika i lako anticipirao situacije. Taktički bezgrešna partija bivšeg člana Jang Bojsa. Za još kompletniji utisak bio je potreban jedan pravi pas unapred kada već nije išlo Kangu i Ivanića.

NJEGOŠ PETROVIĆ 6,5 – Bio je najautoritativniji igrač veznog reda u uvodnoj fazi meča. Školski je povukao kontru, kada je demonstrirao fine motoričke sposobnosti. Međutim, za razliku od Sekua Sanoga, nije imao konstantnost. Dešavalo se da ga poduži period nema u igri, posebno na suparničkoj strani terena. Ako ništa drugo – odgovorio je Česima na agresiju, sa nekoliko klizećih startova zaustavljao kontre.

EL FARDU BEN – 6 – Razigrao se u drugom poluvremenu, tačnije trenucima kada je Crvena zvezda podigla nivo igre i pritisla disciplinovanog rivala. Odlično se gradio i leđima, pokušavao da napravi razliku. Bilo ga je i u prekidima, ali je propustio najbolju priliku na meču. Mogao je još jednom da bude junak da je naciljao samo nekoliko centimetara precizniji. Sve je odlično odradio u toj situaciji, prvi dodir je bio savšen.

GELOR KANGA do 52 5,5 – Nije bilo ovo veče reprezentativca Gabona. Morao je prosto više Zvezdin kreativac, posebno što su ga igrači Libereca targetirali kao pogodnu personu za provokciju. Kao hrtovi su ga napadali sa svih strana.Nisu ga štedeli domaćini, ali na zaleđenoj podlozi Kanga je uspeo malo toga da napravi. Daleko je od pika forme, praktično nije došao u situaciju da uputi udarac. Pravi Kanga biće potreban Crvenoj zvezdi u prolećnom dvomeču, ovo je samo senka igrača koji je nekada dizao Marakanu na noge.

MIRKO IVANIĆ do 71 – 6 – Suviše je bio tih u prvom poluvremenu. Ostavljen na levoj strani nije u mnogo situacija imao pogled ka golu Libereca. Nikako u tandemu sa Gelorom Kangom nije uspevao da napravi višak i kreacijom iseče defanzivni blok Slovana. Kako je vreme odmicalo tihi momak iz Bačkog Jarka bio je sve bolji. Namestio je El Fardu Benu idealnu šansu, mogao i da postigne pogodak posle Rodićevog proigravanja. Olakšavajuća okolnost je duga pauza.

DIJEGO FALČINELI 5,5 – Možda i najslabija partija Italijana od kada nosi Zvezdin dres, ne računajuči onu noć iz Nikozije. Malo ga je isfrustrirala usamljenost u špicu i nedostatak pravih lopti. Lako je gubio duele, prosto ga nije bilo u prvom poluvremenu, jer je bio daleko od dešavanja. Izdala ga je urođena anticipacija. Kasnije je to izgledalo nešto bolje. Ali nije mu bila potreban pokušaj prevare početkom drugog poluvremena kada je rukom sproveo loptu u mrežu. Prosto, nije Falčineli taj Dijego.

IZMENE

VELJKO NIKOLIĆ od 52 5,5 – Morao je bolje da reaguje u najboljoj šansi tokom drugog poluvremena. Imao i nekoliko loših dodavanja, ali je činjenica da se stalno pojavljivao između linija Slovanove odbrane. Pokušavao iz kornera. Moraće malo da poradi na višku samopouzdanja. Ili neko na vrlo autoritativan način da mu izbije dečije bubice iz glave.

MARKO GOBELJIĆ od 71 – Jeftino dobio žuti karton. Utakmica se već rasula kada je on ušao.

RIČMOND BOAĆI do 71 – Malo vremena i konkretnih šansi.

RADOVAN PANKOV od 80 – Malo vremena za utisak.

STRAHINJA ERAKOVIĆ od 81 – Malo vremena za utisak.

TRENER DEJAN STANKOVIĆ 6,5 – Rizikovao u finišu utakmice sa dvojicom napadača, postavio igru kao da je pobeda jedina opcija. Nedostajao je gol da Crvena zvezda zaokruži sjajan učinak u grunoj fazi Liga Evrope i pokaže još jednom da je mnogo bolji rival od češkog rivala. Teško se mogu naći neke velike zamerke na račun mladog stručnjaka, osim činjenice da su crveno-beli izgubili niti u finišu prvog poluvremena. Taj deo Zvezda nije držala pod kontrolom. Zvezda je, kako bilo, podigla standarde i podigla srpsku lestvicu na 11 bodova. Veliki rezultati samo jedan poraz na 27 mečeva.


tagovi

oceneMilan BorjanGelor KangaMilan RodićSeku SanogoDijego FalćineliDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara