(FOTO: FK Crvena zvezda)
(FOTO: FK Crvena zvezda)

OCENE - ZVEZDA: Seol izgubljen, Elšnik kao da je u rancu imao stene sa Triglava

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.08.24. | 23:59

Aplauzi za Đigu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Norveške)

Izabrane vesti

Marko IlićGolman
Pristojno. Samo što su Borjan i Omri Glazer toliko podigli standarde, da u mečevima koje igra savijene glave i kičme, srpski šampion mora da ima čudotvorca na golu. Odbranio jedini udarac u prvom poluvremenu koji je išao u okvir gola. A potom napravio ključnu grešku. Uhvatili su ga Norvežani na ničijoj zemlji u situaciji kod prvog gola. Ostao je kratak… Donekle popravio utisak paradom u drugom poluvremenu. Ali moraće da rade užurbano u Ljutice Bogdana na oporavku Izraelca.
Ocena
5.5
Jung Vu SeolOdbrana
Izgubljen u vremenskoj razlici između Evrope i Južne Koreje. Nije vredelo ni to što ga je u dobrom delu meča tutorisao zemljak In Bom Hvan. Na nakvašenoj plastici u Bodeu momak koji se još privikava na novu geografsku širinu i dužinu nije znao gde bije. Potentni Bjerkan ga je pretrčavao u prvom poluvremenu, ubivši mu i onako krhko samopouzdanje. Loše je procenjivao dijagonale, ostavio mnogo prostora Mati, nije imao ni kuražnosti ni znanja da bar agresijom zapreti direktnim rivalima po boku.
Ocena
5
Naser ĐigaOdbrana
Od ove večeri se zna ko je u trenutnom sastavu Crvene zvezde najbolji štoper. Makar to tako deluje. Reprezentativac Burkine Faso je u prvom poluvremenu radio sve što ne sme centralni defanzivac kada mu ekipa igra u niskoj zoni. Dozvoljavao Haugeu da mu ulazi u bubrege i stomak, nije osvajao lopte, nego ih je čeprkao. Ali u drugom poluvremenu je bio spasilac Vladana Milojevića. Nekoliko sjajnih čitanja, odigravanja glavom, čak se toliko okuražio da je prodao lažnjak Haugeu. Jedini iz gostujućeg tabora koji je zaslužio iskreni aplauz domaće publike.
Ocena
6.5
Uroš SpajićOdbrana
Malo od kapitena. Brzo je i on uronio u dubine velike nervoze, kada je igranje ramenom sankcionisano kao ruka. Nije bilo onih duela, kada pod naletom sopstvene agresije Uroš Spajić tera rivala u aut ili na pogrešan pas. Prošao je kroz klasičnog norveškog toplog zeca, jer nije znao gde da gleda i nekada koga da čuva. Bio je prinuđen da igra u sprintu, što nije njegova glavna odlika. Podigao se kada i cela ekipa.
Ocena
5.5
MIlan RodićOdbrana
Do 56. minuta - Nije bilo ovo ni vreme, ni mesto, ni protivnik za njega. Pitanje je da li bi nekadašnji reprezentativac Srbije i 2017. godine mogao da parira igračima kakve trenutno ima Bode. Moguće da Vladan Milojević ima očinski odnos prema njemu usled zajedničkog delovanja u prvom mandatu. Ali valjda će posle ove utakmice shvatiti da Rodića može da koristi u malim količinama i na nekim drugim mestima gde se igra znatno sporije. Kada god je Mata tražio dubinu, Rodić je bio u problemima. Nisu pomagala ni udvajanje Olajinke. Mučili su ga Norvežani na najgori mogući način kao da je američki zarobljenik u vijatnamskom ratu. Ožiljak po ožiljak, sve dok nije ostao bez duše.
Ocena
5
Timi Maks ElšnikVezni
Dok se reprezentativac Slovenije okrene, Berg ili Evijan mu uzmu loptu, predaju je i već trče u završnicu. A Timi Maks Elšnik kaska li kaska. Totalno razočavarajuća partija momka sa iskustvom igranja utakmica na top nivou. Delovalo je da Timi Maks Elšnik na leđima nosi stene sa Triglava, pa ne može ništa ozbiljno da uradi. Bio je dizelaš, igrač ritma i najjednostavnijih dodavanja. To ne prolazi protiv Bode/Glimta, a ni tamo gde Zvezda želi da ide – u Ligu šampiona.
Ocena
5
In Bom HvanVezni
Kada vam najbolji igrač izgleda prosečno – to znači da niste na dobrom putu. Reprezentativac Južne Koreje je u prvih 15 minuta bio personifikacija dobrog Zvezdinog postavljanja u defanzivi. A onda je onako racionalan i on izgubio glavu i prisebnost. Igrao se sa vatrom, ali je bio kadar da zadrži loptu i donekle odigra smislen pas. Samo što su ga visokim tempom pregazili Norvežani. Nije se to videlo u direktnim duelima, već u situacijama kada je Hvan mogao da odigra onaj klasičan torpedo iza leđa suparničke odbrane. Ubeležio asistenciju.
Ocena
6
Mirko IvanićVezni
Kako je igrala Crvena zvezda, otkriva jedan detalj iz sredine drugog poluvremena. Pod naletom frustracije, Zvezdin ofanzivni vezista je šutnuo loptu i ničim izazvan dobio žuti karton. Verovatno je pomišljao u sebi da mu sve ovo nije trebalo, da će očajnim izdanjem u Bodeu pokvariti ozbiljan utisak kod navijača. Pod tim silnim negativnim mislima očajno je šutirao u velikoj šansi. Ostalo – ništa posebno. Nije bilo sinhronizacije sa ostatkom tima, nije bilo karakterističnog podvaljivanja lopte napadačima i Olajinki. Nije bilo ničega.
Ocena
5
Luka IlićVezni
Do 66. minuta - Da, tačno je da je Vladan Milojević napravio greh prema njemu stavljajući ga poludesno, želeći da ekspolatiše njegove napade dubine, levu nogu i ulazne centaršuteve. Dobio je – ništa. Apsolutno ništa. Jednom je samo zadržao loptu bivši član Mančester Sitija pred naletom trojice igrača, ali delovao je kao da je rođen u nekom drugom gradu. Ne u Nišu. Dok je Bode Glimt stezao vrat kompletnom timu Crvene zvezde, Luka Ilić je delovao ravnodušno. Sve se to prenelo i na onaj šut, kada je poništen pogodak Šerifu Endijaju. Bio je mlitav i nedostojan ovog nivoa takmičenja.
Ocena
5
Piter OlajinkaNapad
Do 85. minuta - Kao imala je Crvena zvezda promet po toj strani u prvom poluvremenu, ali je zarada bila – nikakva. Nije odustajao posle izgubljenih duela sa Sjevoldom, kada je morao bolje da pripremi situaciju. On je bar pokušavao da se otrgne stega čitljive i sterilne igre Crvene zvezde čekanja u niskom bloku. Makar dok je imao snage. A kada je ostao bez goriva, to je izgledalo vrlo trapavo. Čak na granici amaterizma. U većem delu drugog poluvremena bio je igrač više za Bode, bez naznaka da može da izdrži duel. Očajno reagovao u jednoj situaciji.
Ocena
5.5
Šerif EndiajeNapad
Do 66. minuta - Dobio je pola ocene više, jer on u sistemu Vladana Milojevića i u trenucima inferiornosti Crvene zvezde nije bio napadač. On je bio treći štoper ili treći centralni vezni, fokusiran da pokvari što se pokvariti može u protivničkim redovima. On je bio na jednoj obali norveškog mora, ostatak tima, izuzev donekle Pitera Olajinke, na drugoj… Vukao je noge po veštačkom terenu, delovao nezgrapno i tromo. Pogodio je metu, ali je za krampon ostao u ofsajdu.
Ocena
5.5
Ognjen MimovićOdbrana
Od 56. minuta - Mnogo toga je doneo dobrog Zvezdi. I pre gola. Išao je napred, pomerio linije bodovog tima. Zakrpio sve što je do njega. Nagrađen golom.
Ocena
6.5
Felisio MilsonVezni
Od 66. minuta - Prvi potez je bio tako fudbalski. Prebacio je loptu i gurnuo Duareta u gol šansu. Sa njim je Zvezda izgledala pismenije. Obećavajuća partija.
Ocena
6
Bruno DuarteNapad
Od 66. minuta - Neodlučan u jednoj situaciji. Opismenio je igru Crvene zvezde.
Ocena
6
Dalsio GomešVezni
Od 85. minuta - Malo vremena za konkretan učinak
Ocena
-
Vladan MilojevićTrener
Izvukao se izmenama. Razumljivo je da Crvena zvezda pokloni respekt i poštovanje Salcburgu, Jang Bojsu, Kopenhagenu, ali ovo… Sve je nagoveštavalo da će se Crvena zvezda vratiti na period pre Vladana Milojevića i to sa njim na klupi. Zvezda je bila ponizna, ljubila skute Norvežanima i čekala egzekuciju. Defanzivni blok je bio na zadovoljavajućem nivou 20 minuta, a onda se raspao. Zvezda nije ni motivaciono bila na nivou velike utakmice. Energetski da ne pričamo, što nije greh Vladana Milojevića. Užasan protok lopte, slab odgovor na presing… Zaličilo je to na nešto, ali samo zaličilo, kada su u igru ušli Milson, Duarte i Mimović... Znao je Vladan Milojević da nađe izlaz i iz složenijih situacija.
Ocena
5.5



tagovi

Bode GlimtoceneMarko IlićSeol Jong VuMilan RodićNaser ĐigaUroš SpajićHvan In BomFelisio MilsonMirko IvanićLuka IlićPiter OlajinkaŠerif EndiajeBruno DuarteOgnjen MimovićTimi Maks ElšnikDalsio

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara