OCENE – ZVEZDA: Milojevićev greh – tim bez srca i duše! Kanjas noćna mora na sredini i bolna inferiornost Garsije

Vreme čitanja: 5min | uto. 26.11.19. | 23:31

Milan Borjan osećao se kao redov ostavljen da sam brani Beograd

MILAN BORJAN 6 – Osećao se kao usamljeni redov sa zadatkom da brani bombardovanje Beograda 1941. godine. Sa obe ruke je držao plafon nad sopstvenom glavom koji se urušavao pred šutevima bavarske kaznene ekspedicije  u prvom poluvremenu. Tačno je da je Crvenoj zvezdi potreban stabilan čuvar mreže za evropske poduhvate, ali nije dobro kada je golman jedini konkurentan u meču Lige šampiona, makar preko puta bio Bajern u najofanzivnijoj postavi. Ako ode, stručni štab i čelnici Crvene zvezde moraće da dobro zamisle, jer bez reprezentativca Kanade već posle 11 minuta bi se zemlja otvorila u Ljutice Bogdana da sve proguta. Kasnije je i on napravio kiks, ali teško je bilo očekivati da drži koncentraciju sve vreme. Imao je 20 šuteva u okvir gola i sprečio dvocifren broj golova.

MARKO GOBELJIĆ 5 – Ako se zna da je za direktnog rivala imao Kutinja može se konstatovati da se nije obrukao. Za Milana Borjana je od vitalnog značaja bilo da povremeni reprezentativac Srbije nije pametovao, već se trudio da igra najjednostavnije. Bilo je bar malo iskre u njegovim očima tokom zlokobnih 90 minuta, kao zaostavština onog prošlogodišnjeg tima koji je sa nožem u zubima znao da izađe ispred mnogo jačeg rivala i pogleda ga u oči.  To je personifikovala i čalma na njegovom čelu.

Izabrane vesti

NEMANJA MILUNOVIĆ 5 – Čudna nonšalancija krasila je igru snažnog defanzivca u večerašnjoj predstavi. Kada bude podvlačio crtu svoje karijere pratiće ga šou Roberta Levanovskog i opor podatak da je bio deo Zvezdine porozne odbrane. Niti agresivnosti, još manje discipline. Neki čudni i nerezonski potezi sa loptom u nogama. Osećao se kao da je na trci Formule 1. Spore noge, spore reakcije, jezivo sporo ustajanje.

MILOŠ DEGENEK 5 – Uvek je jedan od štopera Zvezde, u sličnim rezultatskim katastrofima, bio bolja polovina. Sada se to nije desilo. Reprezentativac Australije je meč počeo katastrofalnom greškom kada mu je lopta prošla ispod noge. Skršenog samopouzdanja, u ekipi kojoj se nije znao red, bio je jedan od dekora nemoći.

MILAN RODIĆ 5 – Proganjaće ga Kinsli Koman. Nadigrao ga je kao nijedan igrač za dve i po godine boravka povremenog reprezentativca Srbije na Marakani. Stalno je Bajern imao višak po tom boku. Pored Bajernovih vedeta delovao je uspavano. Da ne pričamo da nije stigao da napravi nijednom višak.

HORHE KANJAS (do 60.) 5 – Ima narod u Srbiji mnogo izreka i doskočica za ovakve partije. Izdanje omalenog Španca, sa zavidnom internacionalnom karijerom, možda najbolje odslikava ona: „Džabe hleb troši“. Teško je to pored Van la Pare, ali izašao je na auto put i u punoj brzini ide ka zvanju najvećeg letošnjeg promašaja Zvezdinog sportskog sektora. Da nije pokazao ništa, manje bi bilo bolno za sistem Vladana Milojevića. Naneo je mnogo štete, jer nije pokazao nijedan kvalitet koji treba da krasi prosečnog zadnjeg veznog. Noćna mora na sredini terena sa lošom anticipacijom i serijom pogrešnih odluka. Ponekad deluje kao da umesto lopte ima bombu u nogama.

NJEGOŠ PETROVIĆ (do 76.) 5 – Svakog utorka i srede dobija besplatne lekcije. Protiv Totenhema nije napravio faul, sada izgubio čistu loptu za drugi pogodak. Ako će Zvezda od toga imati koristi u bližoj ili dalekoj budućnosti – ok. Ali, veliko je pitanje koliko mladi reprezentativac Srbije može da se razvija u ovako klimavom timu.  Zaključali su ga Alkantara i Toliso, vrativši ga u đačku klupu. Dug je put do katedre.

MATEO GARSIJA (do 69.) 5 – Zvuči to pomalo surovo, ali završtak onog dvomeča sa Jang Bojsom tačno je ocrtao koliki su limiti omalenog Argentinca u ovom trenutku, uz veliko pitanje ima li tu bilo kakvog prostora za manevar. Kvalifikacije su jedan, Liga šampiona neki sasvim drugi nivo. Bio je fizički inferioran do te mere da je bilo bolno gledati pokušaje njegovih duela sa Dejvisom, Kutinjom i Tolisoom. Nedovoljno brz i slab, čak i kada je licem bio okrenut ka golu. Barem da mu je proradila vrela južnoamerika krv da nekog ujede za nogu, pa da mu pogledamo kroz prste. Ovako...

MARKO MARIN  5 – Ništa nije mogao Zvezdin kapiten. Lako su ga manevristi gostiju izolovali od ostatka tima. Bivši reprezentativac Nemačke je mogao samo da proba da uradi nešto više. Iscrpljen od duela, iz neke druge fudbalske dimenzije, čiji je deo bio pre više od decenije, patio je i u defanzivnim zadacima. Kutinjo ga probio kod trećeg gola kao da ga nema.

ALEKSA VUKANOVIĆ 5 – Nekoliko šprinteva u prostor i to bi bilo to. Pokušao je da prekorači prag i dođe bar do prosečnog izdanja, ali prosto nije mogao. Kada je bio u sprintu sa Dejvisom i Pavarom činilo se da ima teg na leđima. To je ta razlika u brzini i snazi.

RIČMOND BOAĆI 5,5 – Pazite sad ovo: Ričmond Boaći je uspeo da zadrži nekoliko lopti i odigra tačan pas prvom do sebe. I to ga je kvalifikovalo da bar  za nijansu bude bolji od ostalih, ne računajući Milana Borjana. Reprezentativac Gane je u polju delovao povremeno pristojno. Do gola i makar lopte u šesnestercu Bajerna nije ni mogao.

IZMENE

MILOŠ VULIĆ (od 60.) – 5 – Nije mogao da napravi bar prividnu ravnotežu u sredini. Izgubio par duela u opasnoj zoni.

RADOVAN PANKOV (od 69.) – Malo vremena za neki konkretniji sud.

MIRKO IVANIĆ (od 76.) – Imao jedini šut u okvir gola.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 5 – Da na jednu stranu stavimo priču o milionskom budžetu i svemircima sa Alijanc Arene koji su sišli na Marakanu da se igraju fudbala. Tako je bilo i prošle godine kada su ovde gostovali Napoli i Salcburg, tako je bilo i one tamo godine sa Krasnodarom. Ostaje onaj drugi deo… Sve do pre tri meseca njegove ekipe i razne postave su imale izražen karakter šampiona, nepokolebljivih ratnika koji se ne predaju ni kada im je živo blato do guše. Ovo sada nije Zvezda dostojna Milojevićeve ere. Pre bi se reklo da je skup pojedinaca koji nemaju povratnu reakciju. A, kada imate takvu ekipu onda je priča o taktičkim finesama i greškama u svim linijama tima. Zvezda više nema ni jak defanzivni blok kao nekad, šištalo je na sve strane, dok vezisti nisu nikako mogli da prenesu loptu na protivničku polovinu. Ovaj večerašnji beleg  Milojević će morati dugo da nosi. Niko nikada se ovako nije narugao crveno-belima u njihovom dvorištu. Istorija će to upamtiti.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara