OCENE – ZVEZDA: Kanjas - baš loše! Gobeljić s najviše energije, sav pritisak na Marina, ostali bespomoćni

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.10.19. | 23:36

Prosto, Totenhem je bio mnogo kvaliteniji...

MILAN BORJAN 6 – Primio je pet golova, a opet je bio jedan od najboljih u timu. Ponovio mu se Pariz, ali će reprezentativac Kanade moći sebe da pogleda u ogledalo i kaže da je sve uradio što se može. Odbranio zicer Lameli i još par teških šuteva. Naravno, kada neko primi pet golova teško je pričati o velikom golmansku učinku.

MARKO GOBELJIĆ 5,5 – Igrao sa najviše energije. A to je u ovakvom Zvezdinom izdanju jednako golu ili asistenciji. Kada se podvuče crte Zvezdin bek je imao najviše konkretnijih pokušaja, pošto je dva puta šutirao ka golu Pevaca. Da, patio je jer se sudarao sa Sonom, ali ga je u probleme dovodio i očajnim kretanjem Kanjas.

Izabrane vesti

NEMANJA MILUNOVIĆ 5 – Zvezdin štoper može da izgubi duel, može i loše da reaguje, ali nikada ne sme da se preda. Ili još gore – da ne pokuša. Nekoliko puta Hari Kejn je najboljeg skakača crveno-belih nadskočio upravo zbog toga što je bio neobjašnjivo mlak. Čudno zaista za igrača takvih karakteristika. Imao je za direktnog rivala jednu od najpotentnijih navala sveta, ali to ga ne amnestira od odgovornosti.

MILOŠ DEGENEK 5 – Jeste imao neka vrlo dobra rešenja i čišćenja glavom, ali… Skupo ga je koštao trenutak dekoncentracije iz devetog minuta kada je dozvolio Kejnu da se pokloni. Nesumnjivo njegov najveći kiks od kada nosi crveno-beli dres. A kada je Totenhem otvorio kapije trijumfa mogao je samo da pati. Kao i ostatak Zvezinog tima.

MILAN RODIĆ 5 – Retko kada greši - čak i na ovom nivou - Zvezdin bek u defanzivi, ali na stadionu Totenhema se i to desilo. Njegova loša reakcija u 17. minutu kada nije stigao da zatvori Lamelu bila je uvod u Zvezdinu katastrofu. Nije baš predstavljao jednu dušu u dva tela sa Holanđaninom Van La Parom. Gledaće da što pre zabroavi ovaj meč.

HORHE KANJAS do 57. minuta 5 – Pošteno se obrukao iskusni španski internacionalac u Londonu. Bio je bespomoćan u duelima jedan na jedan kao i ostali prvotimci Crvene zvezde, ali je bio još slabiji u čuvanju prostora. Zbog njegovih loših postavljanja pucao je kompletan defanzivni blok crveno-belih. Ispadao naivno, kao da je saigrač Zvezdinih omladinaca koji su pet sati ranije deklasirani od strane vršanjaka iz Totenhema. Loše, loše i još jednom – jako loše. Za petama mu je Njegoš Petrović.

MILOŠ VULIĆ 5 – Ponekad je zaboravljao da se ne nalazi na terenima Superlige. Nešto bolji od Kanjasa, što uostalom i nije bilo mnogo teško. Mekano i neoprezno ulazio u duele u opasnoj zoni, što je za posledicu imalo mnogo izgubljenih lopti. Moraće još da se navikakva na zahteve takmičenja kao što je Liga šampiona. I da igra sa manje alibi pasova.

MATEO GARSIJA 5 – Nikakvu korist Crvena zvezda nije imala od nekadašnjeg člana Las Palmasa. Nije ga ni bilo na terenu. Fizički inferioran nije stigao ni da dobije više od jednog duela. Mnogi su se pitali da li je on uopšte carinsku kontrolu na aerodromu u Lutonu. Samo je u jednoj stvari Argentinac bio konstantan - nije pomagao odbrani. Imao jedan šut u okvir gola.

MARKO MARIN 5,5 – Pokušavao da igra, loptama u prostor otvarao bokove Van La Pari i Marku Gobeljiću. Željan ravnopravnosti upecao se u Poketinovu zamku koji je naredio Ndombeleu da prati kapitena Crvene zvezde svaki put kada bi išao na svoju polovinu. Umoran od češtog vraćanja poklonio je neuspelim dirblingom treći pogodak Totenhemu. Kako vreme prolazi biće pod sve većim pritiskom, pošto su i treneri mnogo slabijeg rejtinga od Poketina spoznali da je Crvena zvezda previše zavisna od njega. Da nije bilo te jedne greške dobio bi i veću ocenu jer je trenutno jedini sposoban da se bori s Totenhemovim igračima.

VAN LA PARA do 84. minuta 5,5 – Čak se i videlo nešto u njegovoj igri ove večeri. Zvezda je bila mizerna, pa su i skromne sekvence visokog Holanđanina izgledale kao planina. Uputio prvi šut ka golu Totenhema. Na desnoj strani u tandemu sa Gobeljićem delovao je da postoji na terenu i da je sposoban da se nešto desi oko njega.

TOMANE od 57. minuta 5 – Ponekad je jedna reč dovoljna da opiše učinak centarfora protivničke ekipe. Napadač Crvene zvezde je u Londonu bio bespomoćan. Bez pravih lopti i podrške iznudio je dva faula na početku meča i tu stavio tačku. Nije uspeo ni da umori odbranu Spursa.

IZMENE

NJEGOŠ PETROVIĆ od 57. minuta  - Utakmica je bila završena kada je ušao.

MILAN PAVKOV od 57. minuta – Ista konstatacija kao kada je u pitanju Petrović.

ALEKSA VUKANOVIĆ od 84. minuta – Malo vremena za utisak.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 5- Neke slabosti u igri Crvene zvezde predugo traju. Pet i više golova ove sezone u Ligi šampiona su primili i mnogo jači timovi od crveno-belih. Međutim, začuđujuće je da je srpski šampion bio toliko mlak u srcu Londonu. O čemu svedoči podatak da je napravio samo šest faulova u prvom poluvremenu. Takođe, Zvezda je kasno počela da  igra fudbal… Bez pomaka u odnosu na prethodna gostovanja.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara