OCENE – ZVEZDA: Borjanova čuda, Garsija očajan, Tomane u agoniji… Žander? Užasno!

Vreme čitanja: 5min | sre. 11.12.19. | 23:32

Gobeljić požrtvovanjem zaslužio pohvale, Marinu prelazna zbog iznuđenog penala, ostali ispod proseka

(od izveštača MOZZART Sporta iz Atine)

MILAN BORJAN 8,5 - Nije niko ove sezone u Ligi šampiona bio na takvim mukama kao što je bio Milan Borjan na golu Crvene zvezde. Čuvar srpskog šampiona ponovo blistao. Večeras je, kao i svaki put u Ligi šampiopna, konstantno bio na vetrometini, ali onda kada je odbranio čist zicer Podenseu bilo je jasno da bi ovo moglo da bude njegovo novo herojsko veče. U tome ga je sprečio Žander, neshvatljivom reakcijom u 86. minutu. El Arabi je besprekorno izveo jedanaesterac, pa Borjan nije imao šanse. Šteta, Zvedin golman je ove sezone bio jedan od retkih prvotimaca srpskog šampiona, koji su bili na nivou elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

MARKO GOBELJIĆ 7,5 – Nema mnogo igrača u Crenoj zvezdi koji na takav način natapaju znojem svoj dres. Njegovi igrački limiti su vidljivi na mečevima ovakvog nivoa, ali ih on svaki put svojski potrudi da ih gurne u drugi plan. Dosta se borio, gubio je i dobijao duele, ali i na sjajan način sprečio rano vođstvo protivnika. Kao i svaki put, uspeo je da se nametne i u ofanzivi, povukao je onu kontru koja je rezultirala penalom za Zvezdu. Nije se uplašio krila protivničke ekipe.

MILOŠ DEGENEK 6 - Još na samom početku utakmice, kada je uklizao pred noge Masurasa i sprečio veliku opasnost pred golom Milana Borjana, bilo je jasno da je u meč ušao sa velikim samopouzdanjem. U drugom poluvremenu je kao i čitava odbrana bio pod velikim pritiskom, pa je zakasnio u 60. minutu kod pokušaja El Arabija. Bio je znatno bolji deo štoperskog tandema.

NEMANJA MILUNOVIĆ 5,5 - Visoki štoper je sledio krv u žilama navijačima Crvene zvezde jada je u 23. minutu ostavio El Arabija samog i krenuo da zatvori igrača sa loptom. Podense je to iskoristio i ostavio u gol šansi svog napadača, ali je usledio perfektan start Gobeljića, koji je tom prilikom ozbiljno rizikovao, ali se taj rizik isplatio. Nije bio ubedljiv ni u skoku, koji je njegov zaštitni znak.

MILAN RODIĆ 6 - Kada dođete u situaciju da vam desni bek protivničkog tima (Elabdelaui, prim.aut) u nekoliko navrata ozbiljno pripreti golu, onda znači da defanzivno niste radili baš najbolji posao. Rodić nije pravio mnogo izrazitih grešaka, ali ga nije bilo dovoljno ni u ofanzivi. Kao i za mnoge u gostujućem timu, i za njega je ovo bila utakmica previsokog tempa.

NJEGOŠ PETROVIĆ 5,5 - Njegovo odrastanje u prilično teškim uslovima i dalje traje. Taktički dobro stoji,  ali u ovom trenutku nije u stanju da sam nosi defanzivu u manevru. Nedostaje mu čvrstine i bezobrazluka u igri, a to je sve ono što imaju Buhalakis, Kamara i Giljerme. Jednostavo, ovo su za njega u ovom trenutku prevelika iskušenja.

MIRKO IVANIĆ 5,5 - Ovu ulogu u dresu Crvene zvezde u Ligi šampiona Mirko Ivanić jednostavno ne može da igra. Sa ovako snažnim vezistima kao što je Kamara i takvim radnnikom kao što je Buhalakis, ne može da se nosi. Bio je opterećen defanzivom, dok je sa druge strane uspeo tek nekoliko puta da poveže pasove sa Marinom. Premalo za neku veću ocenu.

MARKO MARIN 6,5 – Iznudio je jedanaesterac i bio jedan od retkih igrača iz ofanzive koji je uspevao da se nosi sa protivničkom odbranom, ali je doneo i nekoliko pogrešnih odluka pre i posle promašenog jedanaesterca Tomanea. Deluje kao da je počeo da gubi poverenje u svoje krilne igrače, pa ih je nekoliko puta preskakao i pokušavao sam da reši izgledne situacije.

MATEO GARSIJA 5 – Najslabiji igrač Crvene zvezde na večerašnjem meču. Previše uplašeno i nemoćno delovao je Argentinac od početka do kraja. U defanzivi ga je do ludila dovodio Cimikas, a onda kada je trebalo da učini nešto napred pravio je pogrešne odluke i gubio samopouzdanje. Nemoć na terenu je učinila da bude potpuno dezorjentisan i pogubi sve moguće duele. Pokušao je nešto da promeni pojačanom energijom u nastavku utakmice, ali nije uspeo da izmeni kompletan utisak.

ALEKSA VUKANOVIĆ 5,5 - Njegov trud nije sporan, ali Vukanović je svoj vrhunac ove sezone dostigao u kvalifikacijama protiv Jang Bojsa. Svi naredni pokušaji Vladana Milojevića da ponovo pokuša da ga pronađe u ulozi džokera bili su neuspešni. Fizički nije mogao da se nosi sa sjajnim Elabdelauijem. Kapiten Olimpijakosa je iscedio svu snagu iz bivšeg igrača Napretka, koji potom nije mogao ništa da učini ni u ulozi špica, posle čega je na teren morao Boaći.

TOMANE 5 - Ne znamo zbog čega je pala odluka da Portugalac izvodi jedanaesterac, ali onog trenutka kada ga je promašio on više nije postojao na terenu. Ne pre toga nije bio previše opasan po protivnički gol, ali je dobro reagovao kod kontranapada koji je završio faulom nad Marinom za jedanaesterac. Njegovu agoniju na terenu u drugom poluvremenu Milojević je prekinuo izmenom u 58. minutu.

IZMENE

OD 58. RADŽIV VAN LA PARA 5 – Holanđanin ima ozbiljne probleme u svojoj igri. Ne uspeva da se snađe na terenu i iskoristi brzinu. Samopouzdanja više nema, a čak i kada deluje da je smiren usledi neki nerezonski potez, poput onog lošeg šuta na gol protivnika, kada je mogao da uposli Garsiju na levoj strani.

OD 65. BOAĆI 5,5 – Pokušao je napadač iz Gane da malo duže zadrži loptu na protivničkoj polovini, ali mu je to uspevalo samo u nekoliko navrata. Bio je bolji od Tomanea i za to kratko vreme na terenu, ali ne i opasan po protivnički gol.

OD 82. ŽANDER 5 – Da nije bilo penala ostao bi neocenjen. Ovako se našao u ulozi tragičara. Užasno je reagovao kod centaršuta Buhalakisa i otvorio vrata pobede domaćem timu.

TRENER, VLADAN MILOJEVIĆ 5,5Milojević je sa nešto ofanzivnijim veznim redom pokušao da iskoristi veliku otvorenost u protivničkoj igri, ali su ga krila potpuno izdala, jer u ofanzivi nisu uradila ništa. Mada je bilo teško nositi se sa onakvim bokovima Olimpijakosa. Uspeo je taktički da parira Pedru Martinsu u prvom poluvremenu, ali je u drugom sve prosuo lošim izmenama. Odluka da Tomane šutira penal u ovako važnom trenutku bila je blago rečeno čudna. I pored propusta u drugom poluvremenu, njegova ekipa je bila nadomak evropskog proleća. Ali poslednja izmena je skupo koštala Vladana Milojevića i Crvenu zvezdu.

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara