OCENE – VOJVODINA: Sičenje može da bude bingo, Seri i u Evropi pravi požar

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.08.24. | 23:00

Stranci na poziciji bekova prosečni, Njegoš je spreman za lidersku ulogu

Pogledajte kako smo ocenili učinak Novosađana.

Izabrane vesti

Lazar CarevićGolman
Nemoćan kod golova Ajaksa. Vrlo fokusiran tokom prvog poluvremena. Deluje da je morao da bude bolji korektor prilikom branjenja prekida. Zaspala je kompletna odbrana Novosađana kod pogotka Šutala. Utisak je da je za nijansu energičniji mogao da bude momak iz Budve.
Ocena
6
Mihai ButeanOdbrana
do 57 - Prosečna partija rumunskog beka. Niti je smrdeo, nit je mirisao, mada je imao manje problema sa vrlo talentovanim Karlosom Borgesom. Birao jednostavna rešenja, sekao pasove u dubinu čime je ispunio osnovni zadatak. Neaktivan na protivničkoj polovini.
Ocena
6
Kolins SičenjeOdbrana
Nema šta, deluje da je sportski sektor Vojvodine pogodio u centar mete odlukom da ga dovede iz Švedske. Pas unapred, što je odlika modernih štopera - može. Elegantno čišćenje ispred protivničkog centarfora - može. Osećaj da se sa gol linije dva puta otkloni opasnost - može. Impresionirao je štoper iz Kenije, bio jedan od najboljih igrača meča u Bačkoj Topoli. Deluje da bi mogao mnogo toga da donese klubu iz Novog Sada. I defanzivnu stabilnost i veliku zaradu kada se jednog dana bude prodavao. Traženi su centralni defanzivci takvih karakteristika. Samo još da očisti glavu i shvati da ne mora baš u svakoj situaciji da imitira Pikea.
Ocena
7
Đorđe CrnomarkovićOdbrana
Slabiji deo štoperskog tandema. Mada ne i sasvim slab. Veliki napredak je uočen u igri ovog momka. Primera radi u lozničkom finalu protiv Crvene zvezde je bio tragičan, nedostojan duel sa Šerifom Endijajeom. Ove večeri pristojan. Očigledno je da Božidar Bandović veruje u njegove sposobnosti i levu nogu.
Ocena
6
Lukas BarosOdbrana
Neubedljiv. Za razliku od Sičenjea deluje da je bek iz Južne Amerike još nedostojan ovog nivoa fudbala. I da mu je potreban period privikavanja na Vojvodinu i svega što se očekuje od njega. Gotovo da nije prešao polovinu u većem delu meča. Po njegovoj strani Ajaks je i u periodu neubedljive igre pravio višak.
Ocena
5.5
Njegoš PetrovićVezni
Lepo je rekao Aleksa Vukanović u intervju za Mozzart Sport da ovaj Njegoš i onaj što je igrao u Crvenoj zvezdi nisu iste osobe. Osposobio se nekada veliki talenat Rada da igra u visokom tempu i da uvek pronađe kvalitetna rešenja. Partija protiv Ajaksa je pokazala da mu je Božidar Bandović s pravom dodelio kapitensku traku. Pravovremenim sprintovima na kratkim deonicama sužavao je prostor timu iz Amsterdama. Igra sa mnogo samopouzdanja, što nije bila njegova odlika u prethodnom periodu. Deluje da će biti jedan od najboljih vezista Mozzart Bet Superlige.
Ocena
7
Uroš NikolićVezni
do 57 - Jedva prelazna ocena. I to zbog toga što je dva puta zavrteo loptu na skraćenom prostoru i još dva puta dao kvalitetnu dijagonalu. Moralo je da ga bude više u igri, mada je nama to lako reći. Puls veziste Vojvodine stalno je bio na 200, jer je imao rivala kao što je Henderson.
Ocena
6
Marko PoletanovićVezni
do 76 - I on je jedan od onih koji je mogao bolje. Mada se oslanjao na iskustvo i velikodušno darivao ključeve veznog reda Njegošu Petroviću. Posvestio se uglavnom defanzivi.
Ocena
6
Jusuf BamideleNapad
do 76 - Bilo mu je potrebno malo više mozga u nekim situacijama. Mnogo hteo, mnogo započeo, malo toga uradio. Ponekad previše zadržavao loptu. Ali će u tandemu sa Serijem imati šta da kaže.
Ocena
6
Kejleb Zadi SeriNapad
Kada on uzme loptu nastaje požar u protivničkim redovima. Koliko smo puta videli takvu sliku na terenima Mozzart Bet Superlige. Sada se Seri “prešaltao” na evropski brojač i mnogo jači tempo, ali je i u meču sa Ajaksom pravio ozbiljnu razliku. Sposoban je da izdrži duele visokog intenziteta i kada je leđima okrenut golu, zna da napadne dubinu i rivala... Pravo, moderno krilo. Imao je jak uticaj u akciji koja je prethodila pogotku Lazara Nikolića. Jak, brz, ali racionalan. Paleta kvaliteta koja bi trebalo da ga učini najboljim igračem Vojvodine u ovoj sezoni.
Ocena
7
Aleksa VukanovićNapad
do 40 - Uvlačio se u sredinu, svestan da će kao sidraš imati sužene mogućnosti da pokaže šta zna. Nije imao situaciju kao u Amesterdamu. Korektan utisak ostavio do 40. minuta kada se povredio.
Ocena
6
Mihailo IvanovićNapad
od 40 - Za njega se meč završio u finišu prvog poluvremena kada je nespretno zgužvao loptu u vrlo dobrojc šansi. Bila je to baš slaba reakcija. Može da dobije popust zbog godina.
Ocena
5.5
Lazar NikolićOdbrana
od 57 - Bilo je to više nego korektno. Može se reći da je u tandemu sa Šutalom postigao pogodak za izjednačenje. Hrabar, čak povremeno i spreman da udari glavom u zid. Biće pojačanje.
Ocena
6.5
Andrija RadulovićNapad
od 57 - Nekoliko dobrih poteza, nekoliko bačenih lopti.
Ocena
6
Vukan SavićevićVezni
od 76 - Malo vremena za utisak.
Ocena
-
Božidar BandovićTrener
Da nije bilo užasnog finiša, ocena bi bila bolja. Trener Vojvodine je u martu bio pred otkazom, ali je od tada svakim danom uticao na Vošin napredak na svim poljima. Nije to bilo ništa spektakularno, ali sa Bandovićem na terenu Novosađani deluju dobro upakovano i takmičarski nastrojeno. Svesno prepustio posed Ajaksu, oslanjajući se na tranziciju i Serija. Timski odavno Voša nije izgledala bolje i što je za Bandovića jako važno - prostor za napredak je prisutan. Protiv Maribora mora to da pokaže.
Ocena
6.5



tagovi

Božidar BandovićAleksa VukanovićJusuf BamideleMarko PoletanovićNjegoš PetrovićĐorđe CrnomarkovićKolins SičendžeLazar CarevićoceneFK Vojvodinakvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara