Tim Voše na Johan Krojf Areni (©Starsport)
Tim Voše na Johan Krojf Areni (©Starsport)

OCENE – VOJVODINA: Njegoš nije više ljuti šljaker, već diplomirani menadžer! Bandoviću aplauz uprkos porazu

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.07.24. | 23:02

Bamidele mora pametnije, ali sve skupa - Voša može da se pogleda u ogledalo

Izabrane vesti

Lazar CarevićGolman
Osam lopti samo u prvom poluvremenu ispalio je Ajaks ka golu Lazara Carevića. Neke su bile manje opasne, neke više, ali sve ih je skinuo golman Vojvodine. Imao je dva lagana udarca pod prečku da se razbrani, posle toga je narastao toliko da je prekrivao trećinu gola, iako je sa svakim minutom pritisak na njega rastao kao testo u rerni. Nemoćan kod pogotka u 86. minutu.
Ocena
7
Mihai ButeanOdbrana
Nije ga bilo mnogo u ofanzivi, ali u odbranu rumunskog beka činjenica da je protiv sebe imao Karlosa Forbsa, najbržeg igrača svakako prebrzog Ajaksa. Svestan toga, te činjenice da na pomoć Jusufa Bamidelea nije mogao uvek da računa, igrao je povučeno, oprezno i – završio posao. Nije bomba od pojačanja, ali s obzirom na oskudicu dostupnih bekova na tržištu nagoveštava da bi mogao da se ispostavi kao pun pogodak uprave Vojvodine.
Ocena
6
Kolins SičenjeOdbrana
Deluje sirovo, na trenutke kao da mu telo nije sasvim usklađeno, ali ima brze i duge noge pa je više puta uspevao da iščeprka loptu od protivnika. Ima i smelost da pošalje pas unapred ili da sam krene u tom pravcu, mada se čini da nema dovoljno iskustva da uvek isprati tu nameru pa ga jednom prilikom spasavao Njegoš Petrović. I verovatno će u budućnosti koštati Vošu nekih jeftinih golova, takve žrtve moraju da se podnesu kad na štoperu imaš 20-godišnjaka.
Ocena
6
Đorđe CrnomarkovićOdbrana
(do 79. minuta) Nije on baš od centralnih bekova koji miluju loptu, zbog toga je i zaradio rani žuti karton kad je je sebi dao for mekan poput čekića. Međutim, onaj osnovni deo posla je obavio besprekorno. Skinuo nekoliko opasnih lopti u vazduhu, u 40. minutu maltene na gol liniji sprečio siguran gol Ajaksa. I s obzirom da je ovo bila utakmica čija brzina prevazila njegove motoričke sposobnosti treba istaći da je uvek bio dobro postavljen i da se Vojvodina držala dok je on bio na terenu.
Ocena
6.5
Lukas BarosOdbrana
Nije Lukas Baros tip brazilskog beka kakvi su bili Majkon ili Marselo, nema on tu hitrinu, tu prodornost. Ali ima osećaj za igru i prostor i taj je osećaj mnogo značio Vojvodini u zaustavljaju opasnog Kristijana Rasmusena. Posebno zato što ni Baros nije imao veliku podršku u krilnim fudbalerima srpskog predstavnika u Ligi Evrope. Ume i sa loptom samo što je, kao i Butean, danas morao da bude ofanzivno rezervisan.
Ocena
6
Marko PoletanovićVezni
Možda manje primetan deo Vošinog veznog reda, ali sve vreme je Marko Poletanović završavao onaj prljavi deo posla koji se golom okom primeti tek kad se dobrano zagledaš. Ni on sebi nije smeo da dozvoli da se neodgovorno zaleće napred, večeras je bio korektivni faktor ispred defanzivne četvorke. A i sa tom funkcijom umeo je i da se pojavi napred iz drugog plana i u tandemu sa Njegošem Petrovićem na trenutke istera Ajaks iz opasne zone.
Ocena
6
Njegoš PetrovićVezni
Neverovatno koliko je napredovao otkako je pre dve godine napustio srpski fudbal. Istinski kapiten. I kada je trebalo saigračima iz glave istisnuti ideju da će prigovorima sudiji dobiti bilo šta osim kartona. I kada je trebalo vratiti se do štopera i mirno izneti loptu napred. Otišao je iz Srbije kao „ljuti šljaker“, vratio se sa diplomom organizatora kome se poveravaju najkomleksniji zadaci. Ne paniči, ne drami, traži rešenja koja su najbolja za tim. I uglavnom uspeva što je najbitnije.
Ocena
7
Jusuf BamideleNapad
(do 79. minuta) Ima on motoričke sposobnosti da se porva i sa fudbalerima iz mnogo jačih liga od srpske, ali bar za sada nema ni strpljenja ni taktičke discipline da to pretoči u ozbiljan evropski kvalitet. Jeste na par trenutaka demontirao te fizičke predispozicije, no nije mnogo toga konkretnog napravio. Izuzev što je iza sebe ostavljao kratere zbog kojih su se preznojavali saigrači iz defanzive.
Ocena
5.5
Vukan SavićevićVezni
(do 82. minuta) Fudbal je lep kad je jednostavan, a Vukan Savićević je večeras to prikazao u praksi. Barem dok je mogao da diše punim plućima. Nije mrsio, nije komplikovao, odigravao je prosto i na vreme i ubrzavao Vošinu igru ne trkom, koliko inteligencijom. Stizao da krpi pozadi, a i da vrši pritisak na Ajaksove štopere. Kad su Holanđani počeli ozbiljno da nadiru i on je usporio, mada je možda bila greška što je izveden iz igre.
Ocena
6.5
Kejleb Zadi SeriNapad
Nešto savesnije krilo „bamideleovskog“ tipa. S tim da u on baš ne trči kao muva bez glave, ali ume da se zaleti toliko da u potpunosti zanemari odgovor na pitanje: šta ako ne prođe? Recimo, ne može da prođe kad se zaletiš na trojicu, a i to je pokušavao. Imao je dva udarca u prvom poluvremenu, mada je pitanje da li su šutevi iz ne baš idealnih pozicija bili najmudriji izbori. U 72. minutu doturio savršenu loptu do Alekse Vukanovića, sve je moglo da bude drugačija da je ona ušla...
Ocena
6
Mihailo IvanovićNapad
(do 71. minuta) Dobio je prednost u odnosu na Aleksu Vukanovića, ali je u dobrom delu utakmice bio daleko od pozicija iz kojih bi mogao da zapreti. I najmanje svojom krivicom. U kratkim periodima utakmice kada je Vojvodina uspevala da prebaci težište igre na protivničku polovinu terena odigravao je svoje više nego solidno za 19-godišnjaka. Nekad pas iz prve, nekad „martinelu“, a u 70. minutu je naterao „Johan Krojf Arenu“ na uzdah, kada je sa 18 metara umalo probio grudni koš Remku Pasveru. Nisu bez osnova nadanja Voše da bi Ivanović mogao da bude rekordna prodaja kluba.
Ocena
6
Aleksa VukanovićNapad
(od 71. minuta) Samo što je ušao u igru i odmah najbolja prilika za Vojvodinu. Ušunjao se iza leđa Ajaksovih štopera i iz prve prosledio Serijev pas iza Pasverovih leđa, ali je gađao u stativu. Šteta, moralo je to da uđe.
Ocena
6
Uroš NikolićVezni
(od 79. minuta) Premalo vremena za konkretan utisak
Ocena
-
Seid KoraćOdbrana
"Kleknuo" kod pogotka Van den Bomena. Pitanje je da li bi nešto promenilo i da nije, ali... Zašto uopšte ostavljati dilemu?
Ocena
-
Stefan ĐorđevićOdbrana
(od 82. minuta) Premalo vremena za konkretan utisak
Ocena
-
Božidar BandovićTrener
Uprkos porazu - aplauz! I na rezultatu i na ideji da Voša ubrza ritam igrom na dodir ili dva kad već ne može trkački da isprati rivala. Čestitke i na hrabrosti da naredi presing na Ajaksove štopere, pa još više na disciplini u defanzivi kada mu se tim klatio na konopcima. Rezultat u Amsterdamu nije bio splet slučajnih okolnosti, već posledica pažljive pripreme i očigledno pedantog rada tokom leta. Ova Vojvodina ima i glavu i rep i ogroman prostor da napreduje. Ostaje jedino mali znak pitanja nad odlukom da umesto Vukana Savićevića na teren pošalje Stefana Đorđevića i prebaci se na sistem se petoricom pozadi. No, lako je posle bitke biti general...
Ocena
6.5



tagovi

Lazar CarevićĐorđe CrnomarkovićNjegoš PetrovićMarko PoletanovićVukan SavićevićKolins SičenjeJusuf BamideleKejleb Zadi SeriMihailo IvanovićBožidar BandovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara