(MN Press)
(MN Press)

OCENE – TSC: Đorđević i Banjac prošli kroz crveno, Klafurićeva ideja pročitana i 11 na 11

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.08.24. | 22:19

Radin jedina svetla tačka, odbrana kapitulirala.

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Mađarske)

Izabrane vesti

Veljko IlićGolman
Nije kriv za pogotke, a videlo se po njegovim reakcijama da je izrazito ljut na saigrače u odbrani koji su dozvolili Makabiju da im se u više navrata skoro pa ušeta u šesnaesterac. Bez nekih većih odbrana večeras je bio mladi golman, ali nije ni izraelski prvak toliko često šutirao koliko se očekivalo, naročito u drugom poluvremenu. Možda je mogao bolje da reaguje kod trećeg pogotka.
Ocena
5.5
Jovan VlalukinOdbrana
Do 74. minuta - Mučio se da sačuva Hišama Lajusa, prečesto mu je ostavljao prostor, gubio duele i dozvolio da ga krilni napadač Makabija nadmudri u nekoliko situacija, čak i da uđe u kazneni prostor bez većih problema. Popravio utisak u nastavku, u situaciji kada je defanziva njegovog tima morala da igra iznad maksimuma.
Ocena
5
Mateja ĐorđevićOdbrana
Počeo solidno, pokrivao centralu u odbrani a pritom i pripomagao Jovanu Vlalukinu po desnoj strani. Kod pogotka Makabija nije reagovao na vreme, kao i ostatak defanzive. Zbog neopreznosti dozvolio da mu pobegne Turgeman, kojeg je oborio nakon čega je dobio direktan crveni karton jer je bio poslednji igrač odbrane po viđenju sudije, a uz pomoć VAR-a.
Ocena
5
Luka CapanOdbrana
Namenjena mu je bila uloga centralnog defanzivca koji treba da iznese loptu ka napred i da se podiže sa štopera na zadnjeg veznog u situacijama kada se njegova ekipa transformiše iz odbrane u napad. Nije bio previše uspešan u pomenutim situacijama, ali je dao kakav takav doprinos u nastavku sa nekoliko intervencija. Kod trećeg pogotka Makabija zastao, ali ne na vreme jer ofsajda nije bilo, a rezultat je povećan na 3:0.
Ocena
5
Dušan StevanovićOdbrana
Nesiguran u prvih 45 minuta, u dva navrata dodao loptu direknto u noge fudbalerima Makabija. Na dušu mu ide prvi gol Makabija, kao i celoj odbrani, jer su ostavili previše prostora protivniku. Izbacio nekoliko lopti glavom iz kaznenog prostora, što mu je svakako bolje išlo od igre loptom po zemlji.
Ocena
5
Nemanja PetrovićOdbrana
Poznat je kapiten Plavih lavova kao veliki borac, a sve što je mogao da radi je da bodri svoje saigrače u nastavku nakon dva isključenja. Ipak, njegova strana nije bila toliko kritična kao suprotna, a umeo je i da postavi saigrače u fazi odbrane i tako spreči veći broj šansi Makabija.
Ocena
5.5
Ifet ĐakovacVezni
Slaba partija novopečenog reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji ove sezone još traži formu iz prethodne. Izostale su njegove bravure u veznom redu, često nije bio u prilici da primi loptu, a kada je dolazio sa njom u blizinu gola Makabija, previše je oklevao, ne reagujući pravovremeno.
Ocena
5
Milan RadinVezni
Do 81. minuta - Bez obzira što je TSC prvi deo igre bio orijentisan na odbranu i zaradio dva isključenja, omaleni defanzivni vezista Topolčana je pravio čuda u veznom redu. Oduzeo je niz lopti protivniku, vrteo se sa loptom kroz fudbalere u žutim dresovima, dao nekolicinu korisnih lopti, bio kreator kod gotovo svake polukontre. U nastavku više morao da se bavi odbranom, ali ponovo u nekoliko navrata bio vrlo koristan.
Ocena
6
Saša JovanovićNapad
Do 74. minuta - Ovo će ostati veče njegovih promašaja. U prvom delu je sa svega dva metra ili manje prebacio čitav gol, jeste potom dosuđen ofsajd ali je ovakvu priliku iskusni napadač TSC-a morao da iskoristi. Potom je u nastavku imao najbolju šansu, uputio je udarac unutar kaznenog prostora ka golu Mispatijam ali gađao direktno u njega. Šteta, jer da je barem jednom bio precizan, bio bi heroj svog tima. U par navrata uspeo da poremeti planove odbrane protivnika i ostao na tome.
Ocena
5.5
Mihajlo BanjacVezni
Do 45. minuta - Zaigrao je kao lažna devetka, iza napadača, što nije značilo da neće imati obaveza u veznom redu. Vraćao se više puta po loptu na sredinu terena, izlazio na bokove. Međutim, sve što je uradio je bacio niz reku zbog pogibeljnog starta nakon kojeg je dobio direktan crveni karton.
Ocena
5
Aleksandar ĆirkovićNapad
Do 46. minuta - Nekoliko puta pokušao da probije po levoj strani, ali nije imao dovoljno prostora da bi uputio neki koristan udarac, ili centaršut. U par navrata previše čekao, ali ipak uspeo jednom da proigra saigrača u šansi za gol, koju je potom ispratio ofsajd i neverovatan promašaj. Zamenjen na poluvremenu jer je u nastavku TSC morao grčevito da se brani.
Ocena
5.5
Aleksa PejićOdbrana
Od 46. minuta - Ušao u drugom delu da pokuša da pokvari napade Makabija, stane na loptu i proba da je eventualno prosledi napred ako bude prostora. U situaciji sa dva igrača manje imao izlet nakon kojeg je Makabi dobio prvi žuti karton, što je plus za defanzivnog vezistu Topolčana.
Ocena
6
Miloš PantovićVezni
Od 74. minuta - Nije uradio ništa specijalno kako je kročio na teren, a kako bi kada je više morao da se posveti defanzivi nego svom prirodnom zadatu, napadu.
Ocena
5.5
Stefan JovanovićOdbrana
Od 74. minuta - Ušao da osveži kritičnu desnu strane odbrane svog tima, koja je delovala malo bolje u nastavku, ali nije dao nikakav konkretan doprinos u odbrani sopstvenog gola.
Ocena
5.5
Petar StanićVezni
Od 82. minuta – Premalo na terenu za ocenu.
Ocena
-
Dean KlafurićTrener
Iako je možda i bila dobra ideja da se brani sa petoricom, iz razloga da ne ostavi Makabiju previše prostora, situacija je bila drugačija jer je protivnik suprotno tome vrlo lako ulazio u šanse i u situaciji 11 na 11. Napad i odbrana nisu bili povezani, sem kada neko od vezista nije izveo neku pireutu i dao loptu u prostor. Dugačke lopte nisu bile previše korisne jer je najviši fudbaler u špicu bio vezista, Mihajlo Banjac. Sem na igri, moraće ozbiljno i da poradi na pristupu svojih igrača. Nedopustivo je na bilo kojoj utakmici, a pogotovo ovakvoj, dobiti dva crvena kartona u prvih 45 minuta. Jedini plus mu može biti što se u nastavku njegov tim branio toliko dobro, da je izraelski šampion postigao „samo“ dva gola pored ogromne brojčane prednosti.
Ocena
5



tagovi

oceneVeljko IlićNemanja PetrovićJovan Vlalukinkvalifikacije za Ligu EvropeLuka CapanMateja ĐorđevićDušan StevanovićMilan RadinIfet ĐakovacSaša JovanovićAleksandar ĆirkovićMihajlo BanjacDean KlafurićStefan JovanovićAleksa PejićMiloš Pantović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara