Starteri protiv Škotske (© Star sport)
Starteri protiv Škotske (© Star sport)

OCENE – SRBIJA: Maksa i Lukić ne mogu zajedno, najviše srca od najsitnijeg, Tumbaković bacio 70 minuta

Vreme čitanja: 5min | čet. 12.11.20. | 23:49

Ne bi trebalo razapinjati Mitra, Tadiću ispao pas iz džepa, štoperi nesigurni

PREDRAG RAJKOVIĆ 6 – Verovatno da ga nikad više nije bilo u igri no u prvih 45 minuta. Konstantno su mu saigrači vraćali loptu u noge, na trenutke je izgledalo da je u vezi, a ne na gol-liniji. Najvažnije je bilo ostati koncetrisan i ne napraviti grešku. I nije, iako je sve vreme bio pod pritiskom. U 27. minutu se spretno snašao na šut Džona Mekgina. Ništa nije mogao kod gola. Posle imao još jednu zapaženu intervenciju. Nažalost, nije uspeo da odbrani nijedan penal.

NIKOLA MILENKOVIĆ 5,5 – Od desetog minuta opterećen žutim kartonom. Previše bojažljiv kad je trebalo poslati loptu napred. Kao da se sve vreme dvoumio šta da radi i usporavao igru koje svakako nije ni bilo. Jedno od slabijih njegovih izdanja u dresu reprezentacije u prvih sat vremena. Popravio se kad smo zaigrali sa četvoricom pozadi.

Izabrane vesti

STEFAN MITROVIĆ (do 108. minuta) 5,5 – Pojeo je Erlinga Halanda, ali nije bio tako dominantan protiv Lindona Dajksa. Kao metlom mu je ovaj skidao loptu sa glave. Njegovo ispadanje krpio je Milenković kad je dobio žuti karton. Kad je imao loptu u nogama gledao je samo što pre da je se otarasi. Možda i bolje, nije komplikovao, pa nije bilo ni velikih grešaka.

NEMANJA GUDELJ 6 – Nije igrao na prirodnoj poziciji, nekoliko puta komplikovao kad je moglo skupo da nas košta, mada je preuzimao dozu odgovornosti kad je trebalo prebaciti loptu na protivničku polovinu terena. Očekivano, bolji kad je u finišu meča zaigrao u vezi, izgledali smo u tim trenucima življe, energičnije. Žrtvovan je zbog povrede Aleksandra Kolarova, ali postavlja se pitanje šta će nam onda ostali štoperi na klupi?

DARKO LAZOVIĆ 6 – Ozbiljno ga je mučio Endi Robertson. Zbog brzine Liverpulovog asa prilično je daleko stajao, napred nije bilo onih karakterističnih prodora. Udario je na unapređenu verziju samog sebe. Ipak, sve što smo dobrim delom utakmice i pokušavali išlo je po njegovoj strani. Samo, nije ga slušao centaršut, a pored Robertsona nije mogao da probije. Ipak, nije odustajao.

Posle pogotka Kristija (© Star sport)Posle pogotka Kristija (© Star sport)

NEMANJA MAKSIMOVIĆ (do 70. minuta) 5 – Obavljao dobar posao u defanzivi, bar do poluvremena, iščačkao dosta lopti, ali je bilo poteškoća kad je trebalo da spoji linije. Lako ga probio Kijeran Tirni krajem prvog poluvremena. Možda je vreme da se odustane od ideje s njim i Lukićem u tandemu. Bar za sada, ne funckioniše to na ozbiljnom nivou, jer nijedan ni drugi nisu najjači na lopti i naša igra s njima postaje predvidiva.

SAŠA LUKIĆ 5 – Nije ga bilo da se ponudi kad je trebalo izneti loptu. Morao je da bude odvažniji, da povuče napred kad je bilo jasno da su nam linije, kao u stara loša vremena, bile kilometrima udaljene jedna od druge. Zadatak zadnjih veznih je da to prikopčaju. Nesiguran da preuzme na sebe rizik u ovako velikim utakmicama.

FILIP KOSTIĆ (do 59. minuta) 5 – Nije bilo prostora da demonstrira brzinu, levu stranu kao da nismo imali, a onda je i prodao loptu pre gola Rajana Kristija. Osetila se duga pauza, potpuno van ritma. Stelt partija, začinjena tom greškom pre gola, sad je lako reći, ali nije ni trebalo da počne ovako rovit.

DUŠAN TADIĆ 5,5 – Kao da je i Dušanu Tadiću pas ispao iz džepa. I mada je u 23. minutu on započeo akciju koja je rezultovala prvim udarcem Srbije sve vreme ga je tražio. Nije mu legao ni raskvašen teren, ali od lidera reprezentacije mnogo se više očekivalo. Za pohvalu fizička sprema, kad se utakmica otvorila bilo ga je u akcijama.

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ (do 70. minuta) 5,5 – Na trenutke smo se hvatali za glavu i pitali gde je nestao onaj Sergej iz Norveške, ali smo sve vreme gledali u njega iščekujući da iz ničega stvori nešto. Par puta probao u prvom delu igre, kad se podvuče crta – vrlo malo. U nastavku nestao s terena, pa je izmenjen.

ALEKSANDAR MITROVIĆ 5,5 – Valjda je u Premijer ligi navikao na ovakvu igru i uslove, tukao ga je Skot Mektomini kao džak, ali on se gradio, ostavljao lopte saigračima, nije bio kriv što je retko kada koga bilo u blizini. Na kraju je promašio penal u petoj seriji. Dešava se i većima. Ne bi ga trebalo sada razapinjati, “milion” puta nas je spasavao.

IZMENE

Jović je doneo izjednačenje (© Star sport)Jović je doneo izjednačenje (© Star sport)

FILIP MLADENOVIĆ (od 59. minuta) 7 – Za pola sata na terenu uradio tri puta više nego Filip Kostić za sat. Centrirao je za onu šansu Luke Jovića, a onda se ponovio za gol. Lako je posle bitke biti general, ali nema nikakve sumnje da je selektor trebalo više da mu veruje i ukaže mu šansu od prvog minuta. Najpozitivniji utisak meča, pokazatelj kako bi trebalo da se ponašaju rezervisti. Ne samo zbog centaršuteva. Napred, nazad, uz aut-liniju, u centar, sve je radio Mladenović. Najsitniji naš igrač, večeras sa najviše herca.

LUKA JOVIĆ (od 70. minuta) 7 – U inat svim kritičarima. Prvi pokušaj glavom otišao je tik pored stative, drugi je završio u meti. Nije igrač koji može kao Mitrović da se rve sa 190 centimetara visokim štoperima, ali oseća prostor, a sa tim se rađa, to se ne uči.

ALEKSANDAR KATAI (od 70. minuta( 5,5 – Sa njim i Mladenovićem dobili smo i levu stranu terena. Nekoliko puta zapretio šutevima sa distance.

UROŠ SPAJIĆ (od 108. minuta) 6 – Ušao kad se Stefan Mitrović povredio i zatvorio šta je trebalo.

SELEKTOR LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ 5 – Nije smeo da dozvoli da mu ekipa tako meko uđe u meč, možemo da pričamo i o tome da je pogrešio sa Filipom Kostićem, koliko je izgubio u vezi sa Nemanjom Gudeljom na štoperu, zašto mu je na početku drugog poluvremena ekipa izgledala još gore nego u prvom. Jeste pogodio sa izmenama, ali prvih 70 minuta smo jednostavno – bacili. Kao i sve dobro što smo napravili u Oslu.


tagovi

reprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za EPOcene Srbaocene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara