OCENE: Sergej gazda na terenu i obrisi Tumbakovićeve ideje! Ali odbrana je i dalje klimava

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.09.19. | 23:04

Uz Milinković Savića odskočili Mitrović, Radonjić, pa i golman Dmitrović

MARKO DMITROVIĆ 7 - Dobra partija srpskog golmana. U prvom poluvremenu je zaustavio opasan udarac Rodrigeza glavom, a u drugom sprečio izjednačenje kod šuta Vinsenta Tilija. Sve što je bilo do njega odradio je kvalitetno, kod gola domaćina nije mogao ništa da učini.

ANTONIO RUKAVINA 6 - Iako je po vokaciji ofanzivni bek, na ovoj utakmici nije mnogo išao napred, pogotovo u drugom poluvremenu. Moguće je da je to bila odluka selektora. U odbrani je znao Rodrigez da mu pobegne, dok je igrao po boku u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

UROŠ SPAJIĆ 6 - Povijala se odbrana Srbije u jednom delu drugog poluvremena, Luksemburg je napadao, loptu su napadači dobijali u noge usred šesnaesterca, ali u nekim slučajevima njihova neokretnost, jednom Dmitrović, jednom i nepreciznost, sprečili su još neki pogodak. Jasno je da Spajiću mnogo više prija klupski fudbal, gde iz nedelje u nedelju igra redovno.

NIKOLA MAKSIMOVIĆ 6 - Protiv Portugalije je bio po desnom boku, večeras centralno levo... To tumbanje odbrane se i te kako oseća u izdanjima poslednje linije Srbije. Slično kao i Spajić, mogao je bolje u postavljanju i zatvaranju napada Luskemburga kroz sredinu, ali pobeda će oterati u zaborav i ovo skromnije izdanje.

ALEKSANDAR KOLAROV 6,5 - U prvom poluvremenu je išao napred mnogo više nego u drugom. Asistirao vrlo lepo za prvi Mitrovićev pogodak. U drugom delu njegove lopte nisu bile opasne po gol Luksemburga, uglavnom je bio na našoj polovini terena i sa te strane domaći nisu uspeli da naprave neku ozbiljniju akciju.

LUKA MILIVOJEVIĆ 6,5 - Još jedno solidno izdanje, mada je Luksemburg umeo da napravi probleme i kroz sredinu, pogotovo je "desetka" Til znao da progura loptu po centrali do napadača. Imao je Milivojević boljih igara i imaće ih...

SAŠA LUKIĆ do 61. minuta 6,5 - Uloga mu je bila da bude spona između linija i taj posao je odradio solidno. Nije se istakao nekim spektakularnim potezima, a nije imao ni veće kikseve. Što bi se reklo, neupadljivo, samim tim - korektno.

ADEM LJAJIĆ 6,5 - Mnogo hteo, mnogo pokušao, ali nedostajalo je konkretnijih poteza. U prvom poluvremenu igrao je po desnoj strani, što je baš retkost u njegovoj karijeri. Bio je nešto opasniji u drugom delu, kada je prešao levo, a opet, bez stvorene opasnosti pred golom Luksemburga.

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ do 81. minuta 7,5 - Najbolje što smo od njega videli do sada u dresu A reprezentacije. Bilo je upadljivo koliko je i saigračima jasno ko je "gazda" na terenu, svaka lopta je išla na njega, a on ih je tako delio da je upisao dve asistencije. Šteta je što se po poziciji dosta sudara sa Tadićem, da li je ikako moguće naći sistem igre sa njima dvojicom zajedno na terenu?

ALEKSANDAR KATAI do 46. minuta 6 - Nedostajalo je konkretnosti u njegovoj igri. Bilo je situacija kada je mogao bolje da odigra završni pas ili da gurnu loptu u prostor zahuktalom Kolarovu, ali nije birao baš najbolja rešenja.

ALEKSANDAR MITROVIĆ 8 - Sve je već rečeno u izveštaju. Sa 25 godina, sa nova dva pogotka, postao je jedan od najboljih strelaca u istoriji reprezentacije. Praktično sve što je dotakao u šesnaestercu Luksemburga, pretvorio je u gol. Dres državnog tima uvek budi najbolje u njemu.

IZMENE

NEMANJA RADONJIĆ od 46. minuta 7,5 - Postigao je prvenac u dresu reprezentacije i to na vrlo lep način i za to zaslužuje čestitke. Šteta je što je u dva navrata bio brži od lopte, pa jednom uleteo u ofsajd, jer je mogao da doda makar još jedan pogodak. Brzinom je naterao čak i publiku da uzdiše u oduševljenju.

MIJAT GAĆINOVIĆ od 61. minuta 6,5 - Dobio je priliku u drugom poluvremenu u sredini terena, umesto Saše Lukića, odigrao nekoliko dobrih lopti unapred, da su saigrači bili umešniji, mogao je da ima i asistenciju u statistici.

NEMANJA MATIĆ od 81. minuta- Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

SELEKTOR

LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ 7 - Dobio je ono što je želeo: dobrano je izmenio tim u odnosu na Portugaliju, dao je šansu nekolicini novih igrača, koji su mu darovali prvu pobedu na klupi reprezentacije. Pozitivno je što nije dozvolio ekipi da padne i otalja posao posle poraza od pre četiri dana i tako upiše neki novi kiks, već je Srbija izgledala motivisano za igru, što se i vidi po rezultatu. Vide se obrisi igre koju Tumbaković želi da forsira, ali vidi se i da će trebati dosta vremena da je njegovi puleni savladaju i njom ovladaju. Kratak pas, posed, zaštitni znak već 20 i kusur godina.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara