©MN Press
©MN Press

OCENE – RADNIČKI 1923: Dadić kao Lukaku, Gluščević za emisiju Mladena Alvirovića

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.07.24. | 22:48

Kakva transformacija Milana Aleksića, od nervoznog početka, do partije iz snova u drugom poluvremenu

Pogledajte kako smo videli učinak Radničkog protiv Mornara.

Izabrane vesti

Luka LijeskićGolman
Tako se postaje igrač. Bačen si u vodu i – plivaj! Ugovoreni transfer Stojana Lekovića doneo mu je debitantski nastup u novom klubu baš na međunarodnoj sceni. Prvo, pa – muško. Da je imao nešto mnogo posla, i nije, ali to što jeste, odradio je vrhunski. Dva puta se izvio koliko je dug u prvom poluvremenu, zaustavio pokušaje Zorića i Dubljevića i sam sebi ubrizgao injekciju samopouzdanja.
Ocena
7
Mehmed ĆosićOdbrana
(do 85. minuta) Više nego pristojna partija. Bilo ga je na obe strane terena. U oba smera, kako se to kaže. U odbrani zatvorio sve po svojoj strani, stigao da iskreira jednu od prilika Dadiću.
Ocena
6.5
Besim ŠerbečićOdbrana
Radnički nije primio gol – odbrana je svoje uradila. Kako je meč tekao, tako je rastao i štoper Kragujevčana. Autoritativan u defanzivi, učestvovao i u izgradnji akcija, žutim kartonom platio je dobar taktički faul kada je u finišu sprečio kontru Barana.
Ocena
7
Slobodan SimovićOdbrana
Kako i dolikuje fudbaleru sa najviše iskustva u ovom tipu mečeva u timu i kapitenskom trakom oko ruke, ulivao je sigurnost igrom iz poslednje linije. Miran na lopti, a neretko je bila u njegovim nogama, siguran u nekoliko defanzivnih izazova, stigao je da u dva navrata zapreti i glavom posle prekida.
Ocena
7
Tomislav DadićOdbrana
Kao Lukaku na poslednja dva takmičenja za reprezentaciju Belgije. Baš toliko se ispromašivao. S tom, bitnom, razlikom, što je on levi bek i nije mu u opisu posla da bude glavni u šansama pred protivničkim golom. A imao je tri izrazite u prvom poluvremenu, dve u razmaku od tri minuta. Sva tri projektila levom nogom bila su prilično kvalitetna, ali Popović je na golu Mornara imao svoje veče. Defanzivno manje primetan, osim one jedne „sporne“ situacije sa Zorićem u kaznenom prostoru, ali više nego siguran.
Ocena
7
Miloš RistićVezni
Začetnik akcije kod pobedonosnog gola. Sasvim solidna partija, bilo ga je svuda po terenu. Bilo je i grešaka, ali i poteza kojima je ispravljao greške saigrača.
Ocena
6.5
Milan AleksićVezni
(do 85. minuta) Od petog minuta igrao pod opterećenjem žutog kartona. I kao kad prvo dugme košulje zakopčate pogrešno, pa je pogrešno i svako sledeće, nizali su se nesigurni potezi. Nije dobro ušao u utakmicu. A onda je – „prekopčao“! Ako se neko zapitao zašto se za njega trenutno licitira višemilionskim ponudama, trebalo je da odgleda drugo poluvreme. Bio je najbolji na terenu. Delio je lopte saigračima kao rukom, imao onaj veleslalom kroz sredinu protivničke odbrane i, onda, zaplivao kroz vazduh 72. minutu i za vjek i vjekova ušao u anale kragujevačkog Radničkog. Doneo mu je istorijsku, prvu evropsku pobedu.
Ocena
7.5
Sali VižđiVezni
(do 60. minuta) Možda i najslabiji u domaćem timu ove večeri. Neubedljiv, nekonkretan, izgubljen u nekom međuprostoru ispred poslednje linije crnogorskog vicešampiona, bio zreo za izmenu još na poluvremenu, dobio „bonus“ od trenera Dudića još 15 minuta.
Ocena
6
Kilijan BevisVezni
(do 73. minuta) I dok mu nije išlo, a bilo je to maltene sve vreme do njegovog poslednjeg dodira sa loptom na utakmici, videlo se da je to igrač poteza. Trudio se da bude pokretljiv, bio „mirođija“ u mnogim akcijama svog tima, spona između veznog reda i navale, ali zapravo sve što je uradio ove večeri u Leskovcu staje u taj centaršut sa toliko osećaja, koji je Aleksić pretvorio u gol odluke. Odmah nakon toga napustio je igru zbog povrede.
Ocena
6.5
Matija GluščevićVezni
(do 60. minuta) Ima ta kultna i, dodali bismo, briljantna emisija SAT, u kojoj autor Mladen Alvirović testira najnovije „aždaje“ od automobila. Koliku brzinu u samo par sekundi razvija ovaj momak, mogao bi komotno da se trka sa tim mašinama! To je svakako prvi utisak kada njega gledate uživo. E sad, da bi stigao i u „emisiju“ Dragana Stojkovića, moraće lopta malo više da ga sluša. Večeras ga baš nije htela. Jedan dobar prodor u prvom poluvremenu i gomila pogrešnih poteza, zbog kojih je među prvima i zamenjen, nakon sat vremena igre.
Ocena
6
Milutin VidosavljevićNapad
Utakmicu počeo kao špic, nastavio kao krilo, završio iza najisturenijeg napadača. Momak za sve uloge, od posebnog poverenja trenera Dudića. Večeras, prelazna ocena za trud, ali pamtimo ga u daleko boljim izdanjima.
Ocena
6.5
Dilan OrtizNapad
(od 60. minuta) Za pola sata u igri jedva da je dodirnuo loptu.
Ocena
5.5
Evandro Da SilvaVezni
(od 60. minuta) Bez nekog većeg učinka, ali je i njegov ulazak u igru uneo neku novu energiju u domaću ekipu. Na kraju u par navrata iskusno sačuvao loptu, iznudivši i jedan žuti karton.
Ocena
6
Bogdan MirčetićNapad
(od 73. minuta) Sa vidvljivom dozom grča odigrao ovih dvadesetak minuta, koji su mu valjda poslužili da razbije tremu za ubuduće.
Ocena
-
Bojan AdžićOdbrana
(od 85. minuta) Prekratko na zterenu za konkretniju ocenu.
Ocena
-
Nikola BukumiraVezni
(od 85. minuta) Prekratko na zterenu za konkretniju ocenu.
Ocena
-
Feđa DudićTrener
Zbog ovoga je ostao u Kragujevcu i proletos odbijao ponude. Nastavio da svoje ime upisuje u anale Radničkog, doneo srpskom klupskom fudbalu prvu pobedu u Evropi posle bezmalo godinu dana. Oslonio se na proverene snage na početku utakmice. Dilan Ortiz ga protiv Pančevaca na superligaškoj premijeri nije ubedio da je za startnu postavu, pa je u špicu zaigrao Vidosavljević. Da je bilo malo više sreće, mogao je Radnički da vodi, čak i ubedljivo, na poluvremenu. U drugi deo je njegov tim nešto lošije ušao, pa su i Dudićeve izmene doprinele da se ekipa trgne i u 72. minutu dođe do gola vrednog pobede. Ali, pobede koja ništa ne garantuje pred revanš u Podgorici i moraće to tamo još bolje za prolaz u treće kolo.
Ocena
7



tagovi

Radnički KragujevacKvalifikacije za Ligu konferencijeLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara