OCENE - PARTIZAN: Suma stekao kredit, Zdjelar je motor crno-belih, a Pavlović klasa

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.09.19. | 20:26

Urošević je otkrovenje sezone, Savo Milošević opet našao šifru za večitog rivala

VLADIMIR STOJKOVIĆ - Bez ocene na derbiju. U pojedinim delovima meča golman Partizana je istrčavao linije po celoj dužini šesnaesterca, da bi ostao zagrejan. Zvezda nije imala šut u okvir gola, Stojkovićev jedini posao je bio da izbacuje u polje loptu koju su mu vraćali saigrači.

NEMANJA MILETIĆ 7 - Probala je Zvezda po njegovoj strani, probala da ga uhvati u "ofsajdu" kao AZ, ali nije uspela. Doduše, nije desni bek Partizana toliko ni išao napred kao što to obično ume, ali njegovi saigrači iz napada su završili sve što je bilo do njih.

Izabrane vesti

BOJAN OSTOJIĆ 7 - Onaj Ostojić koji je komandant odbrane Partizana bio je večeras u Humskoj. Čvrst, siguran s loptom, na pravom mestu u pravo vreme. Lopta nije imala kuda da prođe, stigao je na svako mesto u pravo vreme. Derbiji izvlače najbolje iz njega.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 7,5 - Sjajan! Kao da ima 100 derbija u nogama. Hrabar, bez straha i da povuče loptu, čvrst kao stena, Boaći nije mogao da diše od njega, a ni Pavkov nije učinio ništa ulaskom u igru, ovog puta nije uspevao da ga nadjača u skoku kao na jednom od prethodnih derbija. Dečko kojem će cena samo da raste. Možda Partizan nije dobio pet miliona evra od transfera u Lacio, ali ostao mu je igrač koji će biti još bolji.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 7 - Bez greške. Otkrovenje sezone u Partizanu. Nekad je važilo da mu je ofanziva jača strana. Ove večeri nije bilo nigde, baš nigde rupe u njegovoj odbrani. Dobio je sve što se dobiti moglo.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 7,5 - Čovek koji kao da je rođen za derbije. Ima ogromno srce, svuda stiže da zatvori gde curi, a i njegovi saigrači imaju ogromno poverenje u njega. Tamo gde pokaže rukom, tamo da ide da se "gine". Ni na ovom derbiju lopta kroz sredinu nigde nije mogla da prođe. Čvrstinu, snagu, duele, sve to donosi Šćekić igri Partizana. Možda se njegov doprinos ne vidi toliko dok radi adrenalin na tribinama, ali je strašno važan igrač crno-belih za velike utakmice.

SAŠA ZDJELAR 7,5 - Motor! Ne znamo šta se desilo u poslednjih šest meseci, ali Zdjelar je postao jedan od tri najbolja igrača Partizana u svakom momentu, na svakoj utakmici. Agresivan do pucanja, kao traktor pregazi svaki deo terena, uzima loptu, šalje je levo i desno, gde zatreba. A, pored njega teško koja može da prođe.

FILIP STEVANOVIĆ (do 90.) 6,5 - Veliki je talenat, ima veliku hrabrost u sebi sa tako malo godina i ono gde je večeras grešio - naučiće. Mnogo bolji u prvom poluvremenu, u drugom nikako nije mogao da pogodi tajming kada krenuti u dribling jedan na jedan, kada sačekati, kada i gde sigurno igrati s loptom. Ali za jednog debitanta od 16 leta - dobar.

BIBRAS NATHO (do 77.) 7 - Ponovo je davao ton igri Partizana, ali nije bio tako ubojit i opasan, niti je imao toliko prostora kao protiv Alkmara. Ipak, gurnuo je nekoliko odličnih lopti saigračima za polušanse, a zicer koji je namestio Sadiku crno-beli su čekali celu utakmicu.

TAKUMA ASANO 6 - Ponovo najslabija tačka u timu Partizana. Ako ga za nešto treba pohvaliti, to je onda - defanziva. Bio je sve vreme kao pomoć bekovima, stizao je i do svog šesnaesterca. Ali, kada bi trebalo krenuti napred, tu je već bio problematičan. Ponovo je birao loše poteze, kockao se s loptom tamo gde ne treba...

UMAR SADIK (do 64.) 6,5 - Ponavljamo se: Čovek koji baš sve u fudbalu zna. Osim da postigne gol. I to je već konstanta. Protiv Alkmara je iz zicera pogodio stativu, na večitom derbiju je pogodio Milana Borjana u glavu. Iz stopostotne šanse. Takvih na derbijima nema mnogo, takve se čekaju i sanjaju 90 minuta. Ali, s druge strane, njegovim izlaskom Partizan je ostao bez sidra koje loptu prima i čuva i zove saigrače u napad. I postigao, ipak, gol...

IZMENE

SEJDUBA SUMA (od 64.) 7,5 - Čovek je ušao u igru s klupe i - rešio derbi. Projektil zbog kojeg će mu navijači oprostiti sve one priče koliko je plaćen, koliko je bio loš bio u prethodnoj sezoni koju je igrao u Humskoj. Lopta je kod njega bila na sigurnom, uneo je veliku pometnu u odbranu Zvezde, bio je vidno raspoložen za igru, možda osećajući i konkurenciju od Natha. I odgovorio je - besprekorno.

ZORAN TOŠIĆ (od 77.)  7 - Eto ga. Prvenac na derbiju. Kratko je bio na terenu, ali dovoljno da upiše svoje ime na semafor i da pečatira rezultat na derbiju. Da overi pobedu Partizana i da vrati crno-bele punim kapacitetom u šampionsku trku.

RAJKO BREŽANČIĆ (od 90.) 7 - Odigrao je svega nekoliko minuta, čisto kao osiguranje na boku, a stigao je da - namesti gol. Maestralna dijagonala na drugu stativu, tamo gde je Tošić stigao da ukliza i overi pobedu. Samo zbog te asistencije – sedmica!

TRENER

SAVO MILOŠEVIĆ 8

Partizan je dobio večiti derbi sa 2:0, sve vreme je kontrolisao utakmicu, bio bolji, sigurniji, odvažniji, a pored svega toga nije dopustio ni polušansu Crvenoj zvezdi. Šta više od toga navijači Partizana da traže? Majstorski je "rešio" Milošević i finale Kupa na Marakani proletos, a sada je samo potvrdio, još ubedljivije, da to nije bila ni slučajnost, niti slab dan za crveno-bele. Našao je "šifru" za večitog rivala, posle ovog i na neke buduće mečeve crveno-beli neće ići spokojni. 

(FOTO: MN Press, Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara