OCENE - PARTIZAN: Natho sa srcem džina, Sadik gazio najskupljeg štopera sveta, Miletić tragičar

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.10.19. | 21:20

Savo Milošević zaslužio ovacije

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6 - Nije čuvar mreže Partizana u nekadašnjoj formi. Nije, istina, ništa ni skrivio u ovom meču kada se pogleda rezultat, niti je krivac za gol iz penala, ali čvrsto zakovan za liniju dozvolio je dva opasna centaršuta sa "devet milja" da mu padnu u peterac. Kod prvog je Mančester imao dobru šansu za gol, ali je lopta prošla pored stative.

NEMANJA MILETIĆ 5,5 - Tragičar. Skrivio je čist penal, Vilijams mu je pobegao i nadmudrio ga u tom ključnom trenutku s kraja prvog poluvremena. I pre toga je levi bek Junajteda često ostajao potpuno sam po strani, ali su crno-beli nekako uspevali da ga stignu ili mu lopta nije na vreme dolazila. Ipak, krčag ide na vodu dok se ne razbije...

Izabrane vesti

BOJAN OSTOJIĆ 6,5 - Nema mu se šta zameriti. Odigrao je iskusni štoper dobru utakmicu, video je na delu da i ti skupoceni napadači Mančestera i te kako mogu da se zaustave. Možda Marsijal nije u top formi, možda će biti bolji na Old Trafordu, ali na ovoj utakmici nije mnogo toga učinio protiv Ostojića.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 7 - Na najvećem testu u karijeri dokazao je da je talenat koji se plaća skupim zlatom. Sjajan, beskompromisan, bez mrve straha i respekta, kao da igra prosečnu superligašku utakmicu, a ne protiv jednog od najskupljih timova sveta. I samo još jednom da podsetimo: ovaj dečko je u februaru debitovao među seniorima. Jedan je Nemanja Vidić, ali krupnim koracima grabi ka zvezdama i Strahinja Pavlović.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 6,5 - Mnogo bolji u drugom nego u prvom delu. U prvih 45 minuta stegnut, lopta ga nije slušala, ispadao je iz ritma. Drugi deo, druga priča. Mnogo bolji, otresitiji, hrabriji. Video je i on da može komotno da igra bez straha. Mogao je malo više da se pojavljuje napred, da ulazi u šesnaesterac.

SAŠA ZDJELAR 6,5 - Dobar. Ponekad je malo kasnio za pola koraka, nije bilo njegovih lopti unapred kao što to obično čini, ali Mančester je malo šta napravio kroz sredinu terena. I njemu je trebalo dvadesetak minuta da se oslobodi i zaigra.

BIBRAS NATHO 7 - Čovek sa srcem kao u džina. Kida se, bori, skače, viče, kao da je prošao omladinsku školu Partizana. Daje sve od sebe za tim i samo za tim. Umalo je pojeo španskog sudiju kod nedosuđenog čistog penala. Delio je lopte levo i desno, dirigovao igrom, mada ovog puta nije bilo onih stoodstotnih šansi kao obično.

ZORAN TOŠIĆ (do 74.) 6 - Baš malo. Očekivalo se mnogo više od nekadašnjeg fudbalera Mančester junajteda, strepeo je i Solskjer od Tošićeve levice, ali nje nije bilo na ovoj utakmici. Nedorečen, nedovoljno sa loptom, bez opasnih lopti, bez opasnih centaršuteva, tek jedan dobar udarac sa distance u prvom poluvremenu.

SEJDUBA SUMA (do 83.) 6,5 - Samo zbog jedne stvari Suma ne zaslužuje veću ocenu: zbog preterane želje da baš on bude junak o kojem će se pričati, kojem će navijači klicati, a sve nauštrb ekipe. Dobro je igrao Gvinejac, pogotovo u drugom poluvremenu, mnogo toga se vrtelo oko njega, pravio je velike probleme Mančesteru, ali kada god je mogao da odigra završni pas nekom od napadača, on je gledao da sam sebi stvori poziciju za šut i gol. Jednom mu je uspelo, ali je tukao pravo u Romera. Šteta, zaista je mogao da bude heroj utakmice. Ovako...

TAKUMA ASANO (do 91.) 6,5 - Najbolja partija otkako je došao u Partizan, ne računajući minijaturu s klupe protiv Malatije. Bilo ga je i u odbrani i u napadu, znao je da preleti ceo teren s loptom, ali onaj poslednji pas mu je i dalje veliki problem. Imao je i sjajnu šansu glavom pred kraj, ali je Romero maestralno odbranio.

UMAR SADIK 7 - Može li napadač da dobije visoku ocenu, ako ne postigne gol ili asistira? Vala može! Igrao je Sadik protiv najskupljeg defanzivca sveta i odigrao je sjajno. Nekad zaista ima problem sa realizacijom, ali večeras nije imao ni sreće: njegov projektil sa 22-23 metra udario je u stativu. Zaslužio je Sadik po svemu prikazanom taj gol, unosio je veliku pometnju u odbranu Mančestera, ali šteta, baš šteta...

IZMENE

FILIP STEVANOVIĆ (od 74.) 6,5 - Probao je malo da "promeša" odbranu Junajteda, imao je dva-tri lepa poteza, ali nedovoljno da bi se rezultat promenio.

LAZAR PAVLOVIĆ (od 83.) - premalo na terenu da bi dobio ocenu.

ĐORĐE IVANOVIĆ (od 91.) - premalo na terenu da bi dobio ocenu

TRENER - SAVO MILOŠEVIĆ 7 - Ovacije publike na kraju utakmice sve su rekle: Partizan je odigrao odličnu utakmicu, bez mrve sreće da je začini osvajanjem boda. Nije Savo Milošević protiv Mančester junajteda odstupio ni za jotu od svoje fudbalske filozofije, njegov tim je napadao i napadao, grabio napred, imajući i glavu i rep. Imponovalo je koliko je Parni valjak istrčao na teren u drugom poluvremenu, rešen da pojuri gol, iako ga je primio samo nekoliko minuta pre toga.

Samo tih prvih 20 minuta Partizan je bio stegnut, malo uplašen, od imena rivala, od atmosfere, ali kada je proradio menjač Parnom valjku, bilo je dobro, baš dobro. Smanjile su se šanse crno-belima da prođu dalje posle ovog poraza, ali sigurni smo da Milošević i njegov tim još nisu rekli završnu reč u Ligi Evrope.

(Foto Star Sport, MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara