OCENE – PARTIZAN: Anadolija je za Uroševića prelomna tačka, super Zdjelar, Strahinja jakih krila

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.08.19. | 21:53

Suma i Tošić moraju bolje! Šta može da nauči Savo Milošević?

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6 – Ako je neko zaslužio da bude oslobođen krivice i to bez procesa, onda je to bivši reprezentativac Srbije. Sumnjamo da u crno-beloj javnosti ima takvih koji će mu zameriti na kiksu. Zakomplikovao je dvomeč bespotrebnim istrčavanjem. A onda dokazao – kao mnogo puta do sada – od kakvog je materijala sastavljen. Talenat i srce šampiona su presudili da odbrani zicer Mini i iskupi se.

NEMANJA MILETIĆ 6 – Zbog povrede koja ga je pratila mora da dobije popust. Jako loše je počeo utakmicu, pošto mu se Bifuma „naklatio“ na kosti. Pravio je greške koje nisu sastavni deo njegove ličnosti u Partizanu. Za rivale je imao najteže rivala, jer je pomenutog Bifumu zamenio Fofana. Imaće sad dovoljno vreme da regeneriše snagu i spremi se za narednog rivala. Biće potreban crno-belima u svom punom sjaju.

Izabrane vesti

BOJAN OSTOJIĆ 7 – Kad je bilo gusto, a Anadolija podrhtavala do izražaja je došlo iskustvo junaka finala Kupa. Odličnom skok igrom nije dozvolio „namazanom“ Jahoviću da postane junak Malatije. Junačko drugo poluvreme, za Partizan su njegove godine zlata vredne.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 7 – Pokazao je još jednom da može da bude štoper svetskog formata. Da, bilo je lakih grešaka, možda je zajedno sa Ostojićem mogao da bude pribraniji u šestom minutu. Ali... Taj vodeći gol rivala nije slomio mlada krila Partizanovog vunderkinda. Naprotiv, učinio ga je jačim. A to je odlika fudbalera posebnog kova. Počeo je da dobija vazdušne duele sa Jahovićem i napajao se samopouzdanjem. U drugom poluvremenu perfektan.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 7,5 – Gostovanje u Anadoliji moglo bi da se ispostavi kao prelomna tačka u karijeri Partizanovog levog beka. Često je potcenjivan i sklon kritikama. Večeras je bio jedan od najznačajnijih Miloševićevih vojnika. Smiren, staložen, pravovremen, hrabar. Nije pametovao, amortizovao Toreov talenat. A svako ko je gledao bar jednom bivšeg reprezentativca Turske zna koliko je teško. Biće teško Bržančiću da se nametne.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 6,5 – Igrao na ivici žileta. Dobio je mnogo vazdušnih duela i na taj način razgradio igru Malatije koja je i onako bila spora. Često koristio laktove, pa je dobio žuti karton. Pristojna partija momka od koga se ne očekuju čuda. Odgovarao mu je Malatijin stil da se nametne i pokupio ono što Zdjelar nije uspeo.

SAŠA ZDJELAR 7,5 – Ovo je njegov prolaz. Nekadašnji Zlatni Orlić odigrao je utakmicu na evropskom standardu. Kada je sistem Sava Miloševića pucao usled mnogobrojnih grešaka Saša Zdjelar je kao Pekmen na sredini terena „jeo“ rivale iz Malatije. Najjača karika crno-belih, imao je mnogo snage u nogama i kiseonika u plućima. Koliko je samo puta pomogao Uroševiću u situacijama kada je Tore išao okrenut licem prema Stojkovićevom golu. Veliko bravo za ovog momka!

ZORAN TOŠIĆ 5,5 do 71 – Svako ima pravo na slab dan To je legitimno, i to je sasvim u redu. Ali kao bivši reprezntativac i igrač sa  najboljim CV-em morao je da, makar i kao tutor u kritičnim momentima, celu ekipu učini boljom. Nije ga bilo previše u igri, prelako je gubio i ono malo duela što je imao u čisim situacijama. Čini se da ga Savo Milošević držao dugo u igri zbog dobrog prekida. Namestio šansu Sadiku u finišu prvog poluvremena. Ostalo za zaborav.

SEJDUBA SUMA 5,5 do 82. – Bubice prošlosti su ga stigle u Anadoliji. Bez obzira što je Partizan prošao reprezentativac Gvineje moraće da popravi voljni momenat, kako bi se tokom sezone ponavljao i bio otrov za rivale. Jer kada mu motivacija bude na mnogo većem nivou, sigurni smo da će Suma biti sposoban da rivale vezuje u čvor. Ovo večeras nije bilo dobro. Previše pipkanja lopte, nepotrebnih dodira, slabih ulaska u duele.

TAKUMA ASANO 6- Možda je ostao bez kerozina (čitaj snage, jer nije prešao pripremni period). Nije bilo mnogo prostora da Japanac demonstrira brzinske kvalitete kao u Beogradu. Dobro zatvoren, morao je da iskoristi činjenicu da je od desetog minuta na Malatijinom desnom boku igrao Džagiran, kome to nije prirodna pozicija. Moraće da se popravi u pozicionoj igri, posebno u ovakvim mečevima kada neće imati pomoć Sume i Sadika.

UMAR SADIK 6 – Pokušavao je nešto – nije da nije. Bilo je i dobijenih duela na zemlji i vazduhu. Ali opet... Mnogo, mnogo slabiji nego u Beogradu, gde je telom i kretnjom raštimovao odbranu turskog predstavnika. Ponekad je sve dobro radio, ali je kasnio u osnovnom elementu – predaji lopte. Bilo bi za sve bolje da uprosti igru.

IZMENE

ALEKSANDAR LUTOVAC od 71 - 6 – Ušao da pojača bok i pomogne Miletiću protiv Fofane. Posao odradio pristojno.

LAZAR PAVLOVIĆ od 82 – Malo vremena za učinak.

OGNJEN OŽEGOVIĆ od 90 – Ušao u nadoknadi kako bi se dobilo na vremenu.

TRENER SAVO MILOŠEVIĆ 6,5 – Rekao je jednom prilikom da njegov tim ne zna da se brani. Utakmica sa Malatijom posebno drugo poluvreme, pokazalo je suprotno. Da nije bilo kiksa Stojkovića crno-beli bi rutinski završili dvomeč, ali... U većem delu utakmice igra crno-belih je bila previše spora, što se kosi sa osnovnim fudbalskim načelima mladog stručnjaka. On prosto brzinu vidi kao najbitniji parametar. Ipak, ostaće zapisano da je položio prvi ozbiljan evropski test. Imaće višestruko koristi Savo Milošević od susreta sa Malatijom. I on bi morao da poraste za nekoliko centimetara, taman da vidi grupnu fazu Liga Evrope.

(Foto partizan.rs)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara