OCENE – ČUKARIČKI: Dok shvate da ne igraju protiv vanzemaljaca – prođe voz; Cvetković dobitak, Adetundži slamka među vihorove

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.10.23. | 23:30

Svaka od Matićevih izmena donela boljitak, da li je Sisoko Čukina zabluda?

Izabrane vesti

Nemanja BelićGolman
Već treći izbor Čukaričkog među stativama ove sezone. Nije mogao mnogo da pomogne ekipi ove večeri. Prepušten na milost i nemilost Hejnenu u 10. minutu, nemoćan kod penala. Imao tek jednu intervenciju u prvom poluvremenu, kod mlakog pokušaja glavom Kajembea i jednu sličnu u drugom delu. Nije se proslavio u ispucavanjima, nekoliko puta – pravo u aut. Najsvetlije trenutke večeri imao je u nadoknadi vremena kada je skinuo zicere Zećiriju i Munjozu.
Ocena
6
Miladin StevanovićOdbrana
Napatio se sa vihornim Pejntsilom. Jedan u lancu onih koji nisu uspeli da intervenišu kod prvog gola – internacionalac iz Gane prošao mu je iza leđa pre nego je asistirao Hejnenu, a bilo je još situacija u kojima je Genk pretio sa svog levog krila. Jedan od najkonstantnijih bekova u Mozzart Bet Superligi, ali ovo je ipak neka druga dimenzija. Teren napustio početkom drugog poluvremena.
Ocena
5
Ognjen VranješOdbrana
Čak se našao i u prilici pred protivničkim golom posle udarca Stankovića u 23. minutu, kada mu je protivnički fudbaler skinuo loptu sa noge u odsudnom trenutku. Pred svojim golom - kao i čitava ekipa. Nekoliko paničnih situacija u prvom i mnogo sigurnije izdanje u drugom poluvremenu.
Ocena
6
Luka SubotićOdbrana
Odličan u nekoliko intervencija do skrivljenog penala u 16. minutu, a onda ga je taj detalj toliko poremetio da je već u sledećem kontaktu sa loptom pogrešio u opasnoj zoni. Mučio se sa Arokodareom, koji se par puta neometan našao u dobrim pozicijama. Stabilizovao se u drugom poluvremenu, kada je bio bez greške, ali i sa mnogo manje posla.
Ocena
5.5
Nemanja TošićOdbrana
Gosti niti jednom nisu pripretili sa tog boka. Prilično dekoncentrisan u dodavanjima tokom prvog poluvremena, u drugom je i on zaigrao odlučnije, čak u nekoliko navrata ofanzivno zapretio. Sve u svemu, dosta korektno izdanje.
Ocena
6
Sambu SisokoVezni
Do 46. - Krajnje konfuzan početak utakmice. Bonsu Ba ga je prošao kao da ga nema i opasno šutirao, pa nekoliko nepreciznih dodavanja, pa iz njegove zone kreće akcija kod prvog gola, a bio je u gužvi pred golom i u situaciji iz koje je dosuđen penal. Očekvano zamenjen na poluvremenu, ali, kako prolaze evropske utakmice, sve više se nameće pitanje da li je on, ipak, Čukina zabluda?
Ocena
5
Nikola StankovićVezni
Za sekund je zakasnio da sa leđa stigne Hejnena kod prvog gola. Nakon drugog primljenog dobio nešto ofanzivniju ulogu i jedini je iz redova domaćih koji je pripretio rivalu u prvom poluvremenu. U 23. minutu pokazao da raspolaže razornim udarcem, ali je Van Krombrug uspeo da ga ukroti. U nastavku se vratio na poziciju zadnjeg veznog i bio korektan, kao i ceo tim.
Ocena
6
Marko DocićVezni
Ideja sa njegovim pomeranjem liniju napred u uvodnoj fazi meča nije prošla, jer gosti su Beograđanima bukvalno sakrili loptu. Izgubio mnogo duela u prvih 45 minuta. Kada je imao priliku, pokazao je kakvom levicom raspolaže. Njegova tri vezana kornera sredinom prvog poliuvremena bile su jedine opasnosti pred golom Genka u tom periodu meča. U drugom je jednim potezom spojio Adžića sa kolosalnom šansom, imao još nekoliko upotrebljivih dodavanja.
Ocena
6
Luka AdžićVezni
Do 68. - Ima fudbal u malom prstu, ali problem je što su upravo na te prste mogle da se prebroje situacije kada je imao priliku da to i pokaže. Svaki njegov kontakt sa loptom bio je osveženje u igri Brđana, ali je prvi imao tek u 41. minutu. I odmah dribling i upotrebljiv centaršut. Onda sjajna šansa početkom drugog poluvremena, ali i prekor kolege sa iste strane terena Nemanje Tošića zbog neizvršavanja defanzivnog zadatka, nakon čega je ubrzo zamenjen.
Ocena
5.5
Đorđe IvanovićNapad
Do 46. - Nije ovo bilo njegovo veče. Pritisnut defanzivnim zadacima protiv opasnog Kajembea, tek u drugoj polovini prvog poluvremena pokušao je nekoliko puta da zapreti sa, ovog puta, desnog krila, ali je izgubio puno duela jedan na jedan, mada se mora proiznati da je sudija iz Švedske u nekoliko navrata bio prilično blagonaklon prema gostujućim fudbalerima. Ušao je nervozni Ivanović u verbalni duel sa arbitrom i na poluvremenu ostao u svlačionici.
Ocena
5
Sandej AdetundžiNapad
Poslednji kome bi se nešto moglo zameriti. Slamka među vihorove. Radio ono što je mogao, najčešće leđima okrenut prema protivničkom golu. Borio se, zadržao par lopti omogućivši saigračima da dođu do daha pod naletima Štrumpfova. Pokazao veštinu kada je iznudio korner u 22. minutu, nakon kojeg je Stanković uputio taj jedini udarac na gol Genka. Međutim, izgubio je snagu, počeo da gubi duele sa Mekenzijem i zamenjen je na poluvremenu.
Ocena
5.5
Miladin StevanovićOdbrana
Od 46. - Možda i najmanje primetan od svih rezervista, ali je i on uneo neku novu energiju u nastavku.
Ocena
6
Mihajlo CvetkovićNapad
Šta zna dete od 16 godina šta je strah? Najveći dobitak u ovom porazu Čukaričkog. Kao čigra je. Ušao je da hitrinom proba da učini ono što Adetunđi nije uspeo snagom i visinom i namučio je protivničke defanzivce stalnom promenom pravca, otkrivanjem, trčanjem u prazan prostor. Istinska je šteta što ovu partiju nije krunisao golom u 72. minutu kada je Van Krombrug izvukao loptu ispod prečke vrhovima prstiju.
Ocena
6.5
Bojica NikčevićVezni
Od 46. - Čukarički je mnogo više napadao u drugom nego u prvom poluvremenu, pa je i Nikčević imao priliku da se istakne mnogo više nego Ivanović. Konkretno – pripremio je prilike Cvetkoviću i Singu.
Ocena
6
Viktor RoganOdbrana
Od 56. - Svako od igrača koji su ušli sa klupe doprineo je po malo boljem izdanju Čukaričkog u drugom poluvremenu. On – stabilnošću. Otkako je ušao, Genk nije imao niti jedan prodor po desnoj strani odbrane Čukaričkog.
Ocena
6
Luter SingNapad
Od 68. - I on uneo veliku enegriju sa klupe, svaka lopta u njegovim nogama značila je potencijalnu opasnost za goste, a bilo je nekoliko takvih situacija...
Ocena
6
Igor MatićTrener
Dva lica ekipe, pa tako i dva utiska o treneru. Ideja sa srednjom zonom i vrlo zbijenim linijama tima u početku utzakmice, kapitenom Docićem u manevru, možda i nije bila loša, ali takvu nemoć kao domaćih fudbalera u prvih pola sata odavno nismo videli na ovom nivou takmičenja. U jednom trenutku delovalo je da će Brđani primiti deset komada. Spojiti dva pasa bila je misaona imenica. A onda, kada su shvatili da ne igraju protiv vanzemaljaca, domaći su počeli da igraju. Gledajući samo drugo poluvreme, Čukarički nije zaslužio ni da izgubi. Problem je što se računa i prvo. Svaka od izmena imala je smisla i efekta, iskustvo iz utakmice u utakmicu stiču igrači, ali, očito, i njihov strateg...
Ocena
6



tagovi

Sandej AdetundžiNemanja BelićMiladin StevanovićOgnjen VranješLuka SubotićNemanja TošićNikola StankovićViktor RoganMarko DocićSambu SisokoBojica NikčevićĐorđe IvanovićIgor MiladinovićMihajlo CvetkovićLuka AdžićIgor Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara