Aleksis Sančez (©AFP)
Aleksis Sančez (©AFP)

Obrukao se Aleksis Sančez, 'nula' Čilea i Perua posle 45 godina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 04:14

Remi bez golova u drugoj utakmici Grupe A Kopa Amerika

Na tri od prethodna četiri kontinentalna turnira Peru i Čile uspevali su da dođu do polufinala, međutim, kako su smešteni u grupu sa braniocem trona i svetskim prvakom Argentinom, izvesno je da će (makar) jedna reprezentacija učešće na ovogodišnjem Kopa Amerika završiti već posle tri utakmice.

Svesne da bi svaka greška mogla skupo da ih košta, dve selekcije odigrale su vrlo oprezno u Teksasu te je drugi meč Grupe A završen bez golova. Bio je ovo prvi remi ovih reprezentacija posle pune dve decenije, odnosno prvi takmičarski meč bez golova još od 1979. godine! Tako je Argentina ostala usamljena na čelu sa tri boda, dok su Čile i Peru napravile prvi korak ka narednoj fazi. Kanada je poslednja, jedina bez ijednog boda za sada.

Izabrane vesti

Peru i Čile odigrali su utakmicu tako karakterističnu južnoameričkom fudbalu, prepunu žestokih duela, neopreznih startova, žustrih rasprava između igrača, ali sa tek nekoliko prilika.

Ubedljivo najbolju, ujedno i prvu na meču, propustio je Aleksis Sančez u 16. minutu. Viktor Davila ga je povratnim pasom sa levog boka poslužio kao na tacni, ostao je napadač Intera sam na pet metara, ali se obrukao prebacivši čitav gol.

Peru je dugo bio bezopasan, ali se pred odlazak na odmor probudio. Tri minuta pre kraja prvog dela štoper Migel Arauho uputio je prvi udarac u okvir gola za svoj tim. Najviše je skočio posle centaršuta iz slobodnog udarca i tukao glavom, ali je iskusni Klaudio Bravo, koji je večeras postao najstariji golman (41 godina 69 dana) u istoriji Kopa Amerika, uhvatio živu loptu.

Statistika kaže da je bolji tim bio Čile, koji je pre svega dominirao u posedu, ali iz istog nije uspevao da napravi mnogo toga. U nastavku je lakše do prilika stizao Peru. Najopasniji po gol Brava bio je iskusni Đanluka Lapadula, koji je u uvodnoj fazi drugog poluvremena protraćio izglednu šansu traljavim udarcem spoljnim delom stopala sa sedam metara udaljenosti, da bi koji minut kasnije napadač Kaljarija pred golom rivala u padu šutirao neprecizno nakon što se prethodno sjajno izborio za loptu u gužvi.

Poslednju šansu vrednu pomena imao je Peru. I opet je Lapadula bio u centru pažnje. Posle kornera 34-godišnji napadač je u trku uhvatio volej, ali se lopta na putu do gola odbila od zemlje te je Bravo uz malo poteškoća ipak uspeo da sačuva mrežu netaknutom.

KOPA AMERIKA - 1. KOLO

GRUPA A

Petak

Argentina - Kanada 2:0 (0:0)

/Alvarez 49, Martinez 88/

Subota

Peru - Čile 0:0



tagovi

Kopa Amerika 2024reprezentacija Čileareprezentacija PeruaAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara