Foto: Reuters
Foto: Reuters

Obraz još bridi od Palmeirasa, a River dobio novi šamar, Boka se namučila za finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.01.21. | 03:27

Ekipu Marsela Galjarda srušio tinejdžer, Argentinosi kratki za jedan gol

Prvi finalista Kupa Dijego Armando Maradona je Boka Juniors. Bio je velikan sa Bombonjere u pol poziciji uoči poslednje runde grupne faze u odnosu na River i Argentinos juniorse koji su ga u direktnom okršaju ozbiljno namučili, ali na kraju ostali kratki za jedan gol - 2:2. Za to vreme najveći rival Đenovljana umesto da iskoristi remi na stadionu Dijego Armando Maradona, dozvolio je da ga na kolena baci jedan 18-godišnjak.

Pre četri dana River Plejt je protiv Palmeirsa pretrpeo jedan od najtežih poraza u Libertadoresu kao domaćin (0:3). I dok se noktom malog prsta drži za liticu iznad koje je finale južnoameričke Lige šampiona, večeras su mu zatvorena vrata finala Kupa Dijego Armando Maradona. Sa dva pogotka zakjučao ih je Independijente, odnosno njegov napadač Alan Velaso - 0:2.

Izabrane vesti

Govor tela izabranika Marsela Galjarda odisao je nesigurnošću, manjkom samopouzdanja. Najbolje se to videlo kroz nekoliko centaršuteva i dugih lopti prve violine time Ignasija Naća Fernandeza čiji su pasovi završavali po nekoliko metara daleko od mete. Odbrana u par situacija raštimovana i neusaglašena. Ipak, U devetom minutu dozvolila je Velasku da se ušeta u kazneni prostor i na putu ka vodećem golu isprečio mu se Franko Armani, ali... jedna bitka koju je reprezentativac Argentine dobio protiv devetke Independijentea bila je daleko od pobede u ratu, a Velasko je sam posekao nesigurnu vojsku Milionera.

Izbacio je Ponsija tako da je vezista Rivera seo na travu, a onda raspalio po lopti tako da je Armani ostao nedorečen. Igrao se 25. minut, a u 40. nova dalekometna paljba Velaska. Ovoga puta znatno manje opasna. Tako je bar delovalo kada se tinejdžer namestio na udarac i kada je lopta krenula ka golu. Ali lopta je odskočila tačno ispred Armanija koji je katastrofalno cenio njen let. Greška koja ne bi smela da se dogodi prvom čuvaru mreže Gaučosa.

U drugom delu River nije bio impresivan, ali je ozbiljnije pripretio. Galjardo je na teren od 46. minuta poslao De la Kruza i Suareza, Naćo Fernandez je imao stativu petnaestak minuta pred kraj, ali čak i da je neka od šansi realizovana, slaba bi to uteha bila jer je Milionerima bio neophodan trijumf.

Kada je reč o Boki, gostovanje na stadionu Dijego Armando Maradona nije dobro počelo. Argentinos juniorsi poveli su već u 10. minutu preko Dijega Sose, koji je bio precizan iz prve sa ivice peterca na ubacivanje Gabrijela Aučea. Bila je to kontra domaćih posle lošeg dodavanja.

Uspeli su gosti, ipak, da brzo izjednače, a precizan je bio Mauro Zarate, kada je vešto izbegao ofsajd zamku i na dodavanje Kardone iz voleja spustio loptu u mrežu. Imali su zatim i priliku da preokrenu iz penala u 43, posle igranja rukom Karlosa Kvintane, ali Ramon "Vončop" Abila nije bio precizan sa bele tačke. Okliznuo se u presudnom momentu i šutirao pored stative. Nije pogodio tada, ali jeste u 61. minutu, kada je lepo predriblao i protivničkog golmana i jednog igrača.

Delovalo je da će Boka pobedom "overiti" prvo mesto, međutim, Fausto Vera je u 87. minutu snažnim udarcem iz prve u donji ugao sa nekih 18 metara poravnao na 2:2. Srećom po goste, bezbolnih...

Jedno finale je štiklirano, sada velikanu iz Buenos Ajresa ostaje da u sredu protiv Santosa na Vili Belmiro izbori ono važnije...

ARGENTINA, KUP DIJEGA MARADONE - 5. KOLO GRUPNE FAZE, STAZA POBEDNIKA

GRUPA A

Nedelja

Argentinos juniors - Boka juniors 2:2 (1:1)

River Plejt - Independijente 0:2 (0:2)

/Velasko 25, 40/

23.20: (2,60) Arsenal Sarandi (3,00) Urakan (2,75)

GRUPA B

Ponedeljak

01.30: (2,05) Banfild (3,25) San Lorenco (3,50)

01.30: (3,30) Kolon (3,10) Taljeres (2,20)

01.30: (2,05) Himnasija La Plata (3,20) Atletiko Tukuman (3,60)

*** kvote su podložne promenama 



tagovi

Argentinos JuniorsArgentinaRiver PlejtBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara