Đin Ho Đo (©FK Radnički)
Đin Ho Đo (©FK Radnički)

Obećavajući uvod u 11. kolo Mozzart Bet Superlige: Najbolji domaćin protiv najuspešnijeg gosta

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 09:33

U premijernom meču poslednje runde šampionata Srbije pred novu reprezentativnu pauzu, na Čairu se sastaju Radnički i OFK Beograd Mozzart Bet (17.30)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Beleži niški Radnički više nego dobre rezultate od početka sezone, zacementirao se na petoj poziciji na tabeli, ali kao da je trebalo da odigra jednu onako “ludu” utakmicu, poput te protiv Vojvodne (3:3) u prethodnom kolu Mozzart Bet Superlige, pa da na sebe skrene pažnju šire fudbalske javnosti u Srbiji.

Izabrane vesti

“Pa, ovaj tim baš dobro igra” - sve se češće može čuti u niškim kafićima, na pijaci, na ulici, uopšte među ljubiteljima fudbala na jugu Srbije, a takvo, povećano interesovanje dolazi baš u susret još jednom klasiku domaćeg fudbala - duelu sa OFK Beogradom Mozzart Bet, čekanom devet godina. Šteta što je radni dan, ali ostaje nada da to neće bitno umanjiti posetu.

Jer, možda i nema boljeg uvoda u 11. kolo srpskog šampionata - otvoriće ga danas dva od tri najprijatnija iznenađenja dosadašnjeg toka sezone, peti i drugi na tabeli. Biće to okršaj najboljeg domaćina i najuspešnijeg gosta u prvih 10 kola. Radnički je jedini tim u ligi koji ima maksimalan učinak na domaćem terenu - makar nominalno, pošto je tri meča kao domaćin igrao u Leskovcu, a tek jedan na Čairu; dok je OFK Beograd Mozzart Bet prvoplasiran na tabeli na kojoj su uračunati samo mečevi na strani - 13 bodova iz pet utakmica. Reč je o timovima čeličnog karaktera ove sezone: i jedni i drugi često su se vraćali iz rezultatskog zaostatka, puno bodova osvojili onda kada se verovalo da su u nokdaunu. Na poslednje dve utakmice Radničkog palo je 11 golova, na prethodne tri Romantičara – 13! Dakle, spektakl u najavi.

Ima tu i jedna “mina”, kada je reč o niškom timu, jer nakon ovog susreta sledi reprezentativna pauza, a u poslednje dve sezone fudbaleri Radničkog ni na jedan takmičarski brejk nisu otišli pobedom, ili makar zadovoljni rezultatom. Primera radi, prošle sezone, Radnički je na prvu reprezentativnu pauzu otišao porazom od Javora u Ivanjici, na drugu remijem kod kuće protiv Napretka (1:1), uz gol primljen u četvrtom minutu sudijske nadoknade, pa na treću porazom od Novog Pazara kod kuće, posle koje je ostavku podneo tadašnji trener Nikola Trajković.

Na zimski odmor otišlo se još jednom razočaranjem, pošto je i Železnimar odneo bod sa Čaira pogotkom duboko u sudijskoj nadoknadi. Onda, na proleće minimalni poraz u Kruševcu pred jedinu pauzu u polusezoni, pa na kraju sezone poraz u Novom Pazaru. Taj trend nastavljen je i u tekućem šampionatu, pred prethodno okupljanje Orlova, Radnički je loše odigrao protiv IMT-a u Loznici (1:3).

“Mislim da je izlišno trošiti reči o ekipi koja ima 22 boda. Za nekoga je to možda slučajno, za mene svakako nije! Imaju sjajan spoj mladosti i iskustva, izvanredne igrače koje su pozajmili ili doveli iz Zvezde, na njih dodali strance koji prave razliku, trenera koji je osvajao trofeje, izvodio svoje timove u Evropu. Veliki respekt prema njima. Ali, i mi smo se dobro spremili, oporavio se golman Manojlović, videćemo još ko će braniti, orni smo, zdravi, igramo lep, atraktivan fudbal u poslednje vreme i očekujem odličnu utakmicu”, koncizno je, u svom stilu, poručio Nikola Drinčić, šef stručnog štaba Radničkog. 

Utakmica na Čairu počinje u 17.30 časova (TV Arena premium 3), a sudiće je Novak Simović.

MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO:

Petak

17.30: (2.10) Radnički Niš (3.45) OFK Beograd (3.50)

Subota

14.00: (2.85) Radnički 1923 ((3.35) Čukarički (2.50)

16.00: (2.50) Železničar (3.25) Mladost (2.90)

18.30: (1.25) Partizan (6.00) Tekstilac (11.00)

Nedelja

14.00: (2.50) Napredak (3.15) Novi Pazar (3.00)

19.00: (14.0) IMT (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00: (3.60) Spartak (3.45) Vojvodina (2.05)

21.00: (1.28) TSC (5.70) Jedinstvo (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

OFK BeogradRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara