(© AFP)
(© AFP)

Obećao je da dolazi i evo ga 12 godina kasnije: Kike Sančes Flores novi trener Sevilje

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 12:58

Treći strateg u sezoni

Obećao je da će voditi Sevilju i to će se desiti. Doduše, od te „zakletve“ je prošlo 12 godina, međutim, bolje ikad nego nikad. Kad je već dao reč, Kike Sančes Flores će i sesti na klupu tima iz Andaluzije i verovatno predvoditi ekipu na gostovanju pokrajinskom rivalu Granadi, u 18. kolu Primere (utorak, 21.30).

Posao još nije ozvaničen, mada kao da jeste. Nedostaje samo potpis, pa da se bivši šef stručnog štaba Hetafea (u tri mandata) lati izuzetnog zahtevnog posla, pošto je aktuelni vlasnik pehara Lige Evrope eliminisan iz Lige šampiona, neće braniti trofej u drugom po važnosti UEFA takmičenju, a u prvenstvu Španije je nanizao deset utakmica bez slavlja. Poslednji tim koji je Sevilja u borbi za bodove dobila je Almerija još 26. septembra. Almerija koja nikog nije savladala i ubedljivi je fenjeraš, a između nje i Sevilje je samo Granada, kojoj ekipa ide na noge u poslednjem susretu u 2023.

Izabrane vesti

Minulog vikenda Sevilja je poražena od kuće baš od Floresovog bivšeg kluba, Hetafea (0:3). U Španiji je Kike Flores radio još u Valensiji, Atletiku (osvojio Ligu Evrope i UEFA Superkup), te Espanjol, uz iskustvo sticano na klupama Benfike, Votforda, te azijskih klubova Al Aina, Al Ahlija (Ujedinjeni Arapski Emirati) i Šangaja (Kina). Nikad u Sevilji, iako je 2011. obećao:

Pre ili kasnije ću trenirati Sevilju. Imam dobar osećaj da će nam se putevi ukrstiti“.

Njegov otac Isidro Sančes je igrao u tom gradu, ali za drugi klub, pošto je četiri godine nosio dres Betisa. Sam Kike Flores je gajio simpatije prema Sevilji, kao mlad trener dolazio da se edukuje i prati treninge, ali kasnije se nije potrefilo da bude slobodan kad su na „Pishuanu“ birali stratege, niti su se okretali njemu kad je on bio bez posla. Sad će se spojiti.

Bar do leta, eventualno i dodatnu godinu, ako uspe da ostvari određene ciljeve, mada niko ne pominje da li su oni vezani samo za opstanak ili možda još jedan plasman u Evorpu (17 bodova manje od šestoplasiranog Sosijedada). Jedino je sigurno, Sevilja mora da krene napred, jer je od početka sezone sa Hoseom Luisom Mendilibarom i kasnije sa Urugavajcem Dijegom Alonsom stagnirala ili nazadovala.


tagovi

SeviljaKike Sančes FloresKike Sančez FloresPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara