Miljan Vukadinović (©Starsport)
Miljan Vukadinović (©Starsport)

Novosađani u naletu, Zemun se probudio

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.08.24. | 19:45

Odigrane prve utakmice petog kola Mozzart Bet Prve lige

Našao je Nenad Mijailović kako da od svojih igrača dobije šta želi. Nakon dva uvodna remija, novosadska Mladost zaređala je sa pobedama u Mozzart Bet Prvoj ligi. Posle Zemuna (2:0) i Javora (1:0), savladana je i Inđija - 3:1 u gostima.

Golovima Dragana Kokanovića u 12, Milana Jokića u 78. iz penala i iskusnog Miljana Vukadinovića u 80. gosti su stigli do tri boda kojima su nastavili poteru za vodećim tandemom Mačva - Grafičar, s tim da i Šapčani i Beograđani imaju meč manje.

Izabrane vesti

Pomenute tri ekipe trenutno su jedine bez poraza u drugoligaškom karavanu.

Da imaju visoke ambicije i na ovom gostovanju i da se neće zadovoljiti bodom, Novosađani su pokazali nakon što su brzo posle izjednačenja Inđije preko Slaviše Stojanovića u 71. minutu vratili prednost i overili pobedu. Jokić je precizno izveo jedanaesterac dosuđen zbog igranja rukom, a Vukadinović je sjajno povukao i završio kontranapad desetak minuta pre kraja.

Inđija je nastavila da posrće. Prošle sezone je dugo konkurisala za prolaz u viši rang, ali je sada na samo četiri boda iz pet utakmica.

Prvu pobedu ove sezone upisao je povratnik iz trećeligaškog društva, Zemun, koji je kao domaćin savladao Trajal sa 1:0. Jedini gol u meču postigao je Dragan Stoisavljević u 42. minutu. Kruševljani su prošle sezone protutnjali Srpskom ligom Istok, osvojivši maksimalan broj bodova, ali sada su na samo jednoj pobedi i četiri poraza.

Na prvu pobedu čeka i Dubočica, koja se iz Sremske Mitrovice vraća sa jednim bodom osvojenim u meču bez golova sa Radničkim. Domaćin je od 49. minuta igrao sa igračem manje zbog isključenja Milana Gvozdenovića, ali Leskovčanima to nije bilo dovoljno da osvoje ceo plen.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 5. KOLO

Subota

Inđija - Mladost Novi Sad 1:3

/Stojanović 71 - Kokanoić 12, Jokić 78 pen, Vukadinović 80/

Radnički SM - Dubočica 0:0

Zemun - Trajal 1:0 (1:0)

/Stoisavljević 42/

Javor - GFK Sloboda 1:0 (1:0)

/Dukure 27/

Nedelja

17.00: Grafičar - Smederevo 1924

17.00: Radnik - OFK Vršac

19.00: Borac 1926 - Mačva

Ponedeljak

20.00: Voždovac - Sloven

***Kvote su podložne promenam



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeMladost Novi SadFK Zemun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara