©Starsport
©Starsport

Novosađani očekuju spektakl: Čast igrati protiv Ajaksa

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 15:23

Drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope je dobilo sasvim novu dimenziju u Novom Sadu.

Kada je 30. avgusta 2007. godine Atletiko Madrid gostovao na Karađorđu, predvođen imenima poput Dijega Forlana, Serhija Aguera, Raula Garsije... Novosađani su ispunili stadion do poslednjeg mesta, verujući da je time dostignuta kvota dolazaka najvećih klubova Evrope, bar za ovu deceniju.

Međutim, dvomeč sa Ajaksom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, biće na nivou tih susreta sa Madriđanima.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Vojvodine, Božidar Bandović istakao je da su počastvovani što će koplja ukrstiti sa klubom tog renomea.

„Ajaks je evropski velikan. Sigurno da su na papiru favoriti, ali za nas je pozitivno što imamo priliku da se odmerimo sa takvom ekipom. Čast je što smo došli u poziciju da igramo sa Ajaksom i pripremićemo se najbolje što možemo. Iako je iza rivala slabija sezona, sada imaju novog trenera, počinju ispočetka i definitivno će biti jači. Ajaks je Ajaks, bez obzira na jednu lošiju godinu, imaju nove pripreme sa novim trenerom i verovatno i pojačanjima, ali imamo vremena da ih analiziramo i da se pripremimo na najbolji mogući način“, euforično je pričao o dvomeču Bandović.

Ovo će biti drugi put da se Voša susreće sa Kopljanicima iz Amsterdama, jer su 1994. godine odigrali prijateljski meč u Holandiji, kada su domaćini slavili sa 3:2. Tada su se Lale dobro pokazale protiv šampionske generacije Ajaksa, koja je iste sezone donela četvrti Kup šampiona u vitrine kluba. Za Ajaks je tada branio Edvin van der Sar, a igrali su velikani poput Frank De Bura, Klarensa Sejdorfa, Edgara Davidsa, kao i sadašnji sportski direktor Kopljanika Mark Overmars.

Ovoga puta Ajaks će izaći u nešto slabijem sastavu u odnosu na taj susret pre trideset godina, ali činjenica da je budžet za igrače holadnskog tima čak 12 puta veći od Vošinog, jasno govori da je ekipa iz Amsterdama apsolutni favorit pred ovaj dvomeč.

Prvi meč igraće se na Johan Krojf Areni 25. jula, dok je revanš na programu 1. avgusta, verovatno na stadionu Karađorđe. Ukoliko ne dođe do senzacije, Vojvodina bi eliminacijom od Ajaksa nastavila kvalifikacije za Ligu konferencije od trećeg kola.

Piše: Konstantin Mlađenović


tagovi

FK VojvodinaBožidar BandovićAjaksLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara