Novo pojačanje šampiona Italije: Taremi zvanično u Interu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.24. | 11:32

Iranski napadač kao slobodan igrač stigao među Nerazure

Otvoreno je Inter još u februaru najavio da želi Mehdija Taaremija kojem je ovog leta istekao ugovor sa Portom, a posao je danas i zvanično realizovan te će iranski napadač tokom naredne tri sezone biti deo Nerazura.

Posle četiri godine mežu Zmajevima golgeter rođen 1992. godine promenio je sredinu i otisnuo se u Seriju A gde je zadužio dres šampiona Italije.

Izabrane vesti

"Drevna zemlja, bogata istorijom i šarmom, u kojoj su se milenijumima smenjivali izuzetni narodi, kraljevstva i carstva i gde su noći ispunjene čudima atmosfere Istoka i snovima njegovih stanovnika. Ovo je Iran, zemlja Mehdija Taremija, novog napadača Neroazura", navedeno je u objavi milanskog kluba uz konstataciju da za Iranca i Inter od danas kreće nova avantura:

"Prvi Iranac u istoriji Intera, Mehdi je postao kultna ličnost Irana, za koji je debitovao 11. juna 2015. Postigao je 50 golova u 85 mečeva za svoju zemlju, koju je predstavljao na Svetskom prvenstvu 2018. i 2022. godine. Naročito je odigrao meč protiv Engleske u Kataru. Tehnika, karakter i želja za novim izazovima, baš kao Sinbad Moreplovac: avantura Neroazura Mehdija Taremija sada počinje".

Taremi je prvi inostrani korak iz Irana napravio prelaskom u Al Garfu početkom 2018. godine, a posle jedne i po sezone stigao je na evropsku pozornicu zaduživši opremu Rio Avea kao slobodan igrač. Pažnju Zmajeva Iranac je privukao 2020. godine, te je istog leta prešao na Dragao uz obeštećenje od 4.700.000 evra.

U dresu Porta Taremi je upisao 182 utakmice uz 91 gol i 56 asistencija, te je šesta akvizicija Nerazura koji su otkupili Marka Arnautovića od Bolonje i Davidea Fratezija, iz Sasuola, dok su se pojačali i kupovinom Đozepa Martineza, Karlosa Agusta i Pjotra Zijelinskog.



tagovi

Medi TaremiInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara