Novo interesovanje: Šaponjić bi mogao kod Maksimovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 13:16

Hetafe se raspituje za usluge mladog napadača

Nezgodna situacija za Ivana Šaponjića u Atletiko Madridu. Nije upisao ove jeseni ni minut u zvaničnim utakmicama, dobio je ponude iz Segunde, ali je odbio Saragosu i Fuenlabradu. Međutim, sada se pojavila nova mogućnost koja bi mogla da mu bude dosta primamljivija. To je Hetafe.

Ideja Hetafea je da dovede napadača za budućnost koji će prihvatiti sekundarnu ulogu, a kako pišu španski mediji ime koje se pojavilo u tom kontekstu je srpski igrač Ivan Šaponjić. On nema mesta u Atletiko Madridu i ove zime bi mogao da napusti Jorgandžije.

Izabrane vesti

Jaka konkurencija u vidu Morate, Dijega Koste i Feliksa učinila je svoje, a u Hetafeu bi Šaponjić sigurno mogao dosta lakše da igra i da se izbori za svoju ulogu u timu, nego što je to slučaj u prejakom timu poput Jorgandžija.

I španski mediji ističu da bi Šaponjiću značilo da ima minutažu u klubu kakav je Hetafe, tako da ako to Atletiko Madrid bude aminovao mogli bismo da gledamo prelazak Šaponjića u Hetafe.

Isti izvor ističe da bi lako moglo da dođe do dogovora da Šaponjić pređe u Hetafe na pozajmicu do kraja sezone, a da se i dalje ne zna da li bi tu bilo opcije za otkup ugovora ili bi bi u stvari to bila čista, suva pozajmica bez prava kupovine.

Inače, Hetafe u napadu ima čuvenu trojku Anhel, Molina i Mata koja se ne menja i donosi rezultate. Jako iskusni, prekaljeni igrači. Četvrti je Enrik Galjego, ali njemu ne odgovara uloga sa malom minutažom pa bi mogao da ode.

Zato trener Bordalas traži igrača koji bi pristao na tu ulogu, da kroz malu minutažu proba da se nametne i to bi mogla da bude prava uloga za Šaponjića.

Ukoliko Šaponjić pređe u Hetafe imaće šansu da igra sa Nemanjom Maksimovićem sa kojim je postao prvak sveta na Novom Zelandu u onoj čuvenoj generaciji Zlatnih orlića.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara