Viktor Osimen (©Reuters)
Viktor Osimen (©Reuters)

Novina u svetu fudbala: Anti-saudijska klauzula

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 16:22

Premijeru će možda imati u ugovoru Viktora Osimena

Negde su obavezne, kao recimo u Španiji i Portugaliji, negde su već odavno inovativne, kao recimo u Italiji u kojoj se ponekad razlikuju cifre za konkurenciju iz Serije A i klubove iz drugih zemalja. Negde i očekivano, Italijani su se prvi dosetili da u svet fudbala unesu još jednu novinu: anti-saudijsku klauzulu.

Mediji na “čizmi” pišu naime da je kontroverzni, mada lukavi gazda Napolija Aurelio De Laurentis shvatio da sve ono što je važilo do juče – sada ne važi. Klubovi iz Saudijske Arabije na raspolaganju imaju budžete bez limita i čak i transferi koji su do ovog leta delovali nezamislivo sada su maltene uobičajeni.

Izabrane vesti

Zbog toga potpuno originalan zahtev De Laurentisa tokom pregovora o novom ugovoru za prvu zvezdu Napolija Viktora Osimena. De Laurentis je zastupnicima nigerijskog napadača predočio da u ugovor želi da ubaci dve izlazne klauzule. Jednu koja će važiti za Saudijce, a drugu za ostatak sveta. I naravno, ona za Saudijce biće dvostruko veća.

S tim da još nije dogovorio ni koliko će iznositi ona osnovna, jer menadžeri traže da ona bude postavljena na 110.000.000 evra, a De Laurentis želi da se zaštiti time što će da je podigne na 150.000.000.

E sad, zamislite kada bi mu plan uspeo. Za Saudijce bi dakle cena za Osimena bila u rasponu od 220.000.000 do 300.000.000 evra. Pitanje je da li bi i to odbilo šeike sa Bliskog istoka, ali i oni će se razmisliti.

Nije ova De Laurentisova ideja nikakvo iznenađenje. Baš juče se pojavila informacija da je Al Hilal ozbiljno zagrizao za Osimena i da je spremanda mu neto isplaćuje okruglo milion evra nedeljno. Na godišnjem nivou 52.000.000. Ne može Napoli od toga da se brani, ali može da pokuša da se zaštiti ovom klauzulom.

Ako mu prođe, ne sumnjamo da će i ostali slediti primer, jer Evropa je na udaru.


tagovi

Viktor OsimenLetnji prelazni rok 2023Saudijska ArabijaAl HilalNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara