Novica Veličković: Pribojavao sam se, mnogima je bio prvi put...

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.11.19. | 23:30

Kapiten Partizana kaže da je utrnuo u poslednjih pet minuta

Retko ko ume da se obraduje Partizanovim pobedama kao što to čini Novica Veličković. Još ako je u derbiju, onda je dimenzija slavlja posebna. Kad se na to doda ekstremno uzbudljiva završnica provog ovosezonskog okršaja sa večitim rivalom može da se razume izliv emocija kapitena crno-belih po okončanju meča u Beogradskoj areni.
Volim ovu utakmicu, ovaj naboj. Sad su i novi igrači osetili kako to izgleda. Malo sam se pribojavao, jer je mnogima bio prvi derbi u karijerama“, rekao je Novica posle meča.

Izabrane vesti

Priznaje, pao mu je kamen sa srca po poslednjem zvuku sirene. Jer, Crvena zvezda je opasno pretila, ali promašena trojka Filipa Čovića, zatim i gaženje aut-linije istog igrača omogućili su Parnom valjku da sačuva teško stečenu prednost.
Laknulo mi je. Poslednjih četiri, pet minuta sam utrnuo. Imali smo priliku da rešimo i pre poslednjeg minuta, ali se pobedi ne gleda u zube“.

Pogotovo što je na tabeli ABA lige Partizan ispred crveno-belih.
Pravi derbi. Zasluženo smo pobedili. Borili smo se 40 minuta, kontrolisali utakmicu, uz određene padove, ali ih derbi nosi sa sobom. Kao i tenziju. Bilo nam je bitno da dobijemo ovaj posle nekoliko slabijih mečeva u poslednje breme. Pre svega kako bismo popravili samopouzdanje. Voljni momenat presudi svaki derbi. Taktika uradi svoje, ali verujte mi, taktika se možda ponekad meri željom i borbenošću“, dodao je Novica Veličković.

U tim parametrima nikad ne zakaže.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara