Bazil Jamkam (Star Sport)
Bazil Jamkam (Star Sport)

Novi ugovor na Čairu: Jamkam ostaje i rekorder postaje

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 20:04

Radnički zadržao kamerunskog defanzivca, koji će izvesno postati stranac sa najviše utakmica u klupskoj istoriji

Jednog internacionalca se Radnički možda i olako odrekao, prihvativši ponudu Vojvodine za Jusufa Bamidelea, ali drugog je zadržao u svojim redovima. Niški klub zvanično je objavio da je produžio ugovor na još godinu dana sa Bazilom Jamkamom, jednim od stubova svoje odbrane.

Ova vest značajna je iz najmanje dva razloga. Najpre, prethodni ugovor Kameruncu je isticao krajem ove kalendarske godine i, po njemu, ovo je bio poslednji prelazni rok u kojem su Nišlije mogle nešto da zarade za jednog od svojih najstandardnijih igrača prethodnih sezona.

Izabrane vesti

I sam 26-godišnji defanzivac se nadao odlasku, ali kako klub nije bio zadovoljan ponudama, u jednom momentu došlo se u pat poziciju, u situaciju u kojoj su svi bili na gubitku, jer Jamkam nije korišćen u prvim pripremnim utakmicama. Ipak, došlo je do otopljavanja odnosa, Jamkam je očito bio zadovoljan ponuđenim uslovima, prihvatio je novi ugovor i zauzeo svoje mesto u timu.

Dalje, kada bude odigrao sledeću takmičarsku utakmicu u dresu Reala sa Nišave, a to bi moglo da se desi već u subotu protiv Čukaričkog, u prvom kolu novog prvenstva Mozzart Bet Superlige, Bazil Jamkam postaće stranac sa najviše mečeva za niški Radnički. Već je rekorder po broju nastupa u šampionatu Srbije, ali sledećom utakmicom, koja će mu biti 90. zvanična za Nišlije, preteći će Japanca Riotu Nomu na vrhu večne liste.

Bazil Jamkam u Radnički je došao u septembru 2021. godine, a šest meseci kasnije postao standardni prvotimac, prilično univerzalan po pitanju mesta u timu, budući da je igrao na bukvalno svim pozicijama u odbrani, ali i kao defanzivni vezni. Na pomenutih 89 utakmica još se nijednom nije upisao među strelce.

  



tagovi

Bazil JamkamRadnički NišLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara