Novi top transfer Čukaričkog: Miladinović u Sent Etjenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 21:03

Fudbalski arhitekta potpisao četvorogodišnji ugovor sa Francuzima

Fenomenalne partije tokom prethodne sezone uticale su da se Igor Miladinopvić nađe na radaru brojnih evropskijh klubova, a u u borbi za potpis ofanzivnog veziste kao pobednik je izašao Sent Etjen.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, perspektivni Kruševljanin potpisao je sa francuskim klubom četvorogodišnji ugovor, dok su Brđani po visini obeštećenja ostvarili novu kapitalnu prodaju.

Izabrane vesti

Prodaja najboljeg mladog igrača Mozzart Bet Superlige u prethodnoj sezoni Čukaričkom je donela priliv oko 3.000.000 evra, međutim i potencijalna prihodovanja u budućnosti s obzirom na to da će klubu sa Banovog brda pripasti i značajan udeo od naredne Miladinovićeve prodaje.

Izdanak škole Brđana eksplodirao je prethodne sezone tokom koje je postigao 11 golova uz četiri asistencije, te se mesecima unazad govorilo o potencijalnom transferu. Niz klubova pratio je talentovanog fudbalskog arhitektu, između ostalog dovođenje u vezu sa Crvenom zvezdom i Tuluzom, ali je na kraju završio u redovima Sent Etjena.

"Veoma sam srećan što sam postao član sent Etjena, velikog kluba, bogate istorije, poznatog i van Francuske. Motivisan sam prihvatio ovaj izazov i jedva čekam da upoznam saigrače, da vidim stadion i osetim podršku navijača", rekao je Miladinović po dolasku u klub, a na njegove reči se nadovezao Olivije Dalolio, strateg kluba:

"Igor je mlad igrač koji će se tek pokazati u pravom svetlu. Posvetićemo mu vreme, podržati ga... On je momak koji ima mnogo potencijala i odličnu tehniku. Dolazak miladinovićaje plus za nas, kreativan je i u stanjuda postiže golove, a to je ono što smo tražili".

Zeleno-beli su proletos kroz baraž uspeli da izbore povratak u elitno društvo, a u nameri da se zadrže u istom leto su iskoristili da se pojačaju, te su pre Miladinovića već odvojili značajne sume za Zurika Davitašvilija, krilo plaćeno Bordou 6.000.000 evra, i Agustina Boaćija, ofanzivnog veznog igrača kupljenog od Volfzbergera za 3.000.000 evropskih novčanica.

Novom višemilionskom prodajom Čukarički je nastavio trendjsjanih transfera. Podsetimo, neki od igrača koji su donosili sedmocifreni profit Brđanima u ranijim prelaznim rokovima su Nikola Petković, Slobodan Tedić, Dimitrije Kamenović, Marko Rakonjac, Petar Mićin, Đorđe Jovanović, Erhan Mašović...


tagovi

Igor MiladinovićČukaričkiSent Etjen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara