(TSC)
(TSC)

Novi štoper je u gradu: Zamena za Stojića stiže iz Indonezije

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 11:15

Dušan Stevanović obukao dres TSC-a

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Eskpresno je reagovao TSC i odmah po odlasku nekolicine igrača doveo zamene. Barem kada je u pitanju pozicija centralnog beka. Od kluba se oprostio kapiten Goran Antonić, prodat je pre toga Nemanja Stojić, a već tokom srede je ozvaničen dolazak još jednog fudbalera koji igra na poziciji štopera. Dres tima iz Bačke Topole u naredne dve godine nosiće Dušan Stevanović, koji dolazi kao slobodan igrač iz indonezijskog kluba Persebaja. Zanimljivo, on je bio velika želja Topolčana i prethodnog leta, ali se odlučio da ode put Azije.

Izabrane vesti

Rođeni Nišlija je karijeru gradio u ekipama Nojmarkt iz Austrije, Lovćen iz Cetinja i Dinamu iz Vranja. Na pozornicu Mozzart Bet Superlige je stupio kao fudbaler surduličkog Radnika i novosadske Vojvodine. Jedino evropsko iskustvo su mu kvalifikacije za Ligu konferencije sa Starom damom leta 2021.. Sada će otići korak više, jer mu je u redovima TSC-a zagarantovana minimum grupna faza takmičenja za koje se nekada borio kroz kvalifikacije.

Njegovim dolaskom, kao i angažmanom Luke Capana je nadomešten odlazak Nemanje Stojića, ali i Gorana Antonića. Zna sa da Žarko Lazetić preferira formaciju sa tri centralna beka, koju je u prethodno završenoj polusezoni adaptirao, pa je igrao sa dva. Ranije je u klub stigao i Maki Banjak, te se trenutno u defanzivi Topolčana stvorila gužva na centralnom mestu u odbrani. Nove ugovore čekaju Josip Ćalušić i Vukašin Krstić, a tu je i Mateja Đorđević. Moguće da će otići još neko od defanzivaca ili jednostavno stručni štab želi da napravi kadar koji će kao prethodne takmičarske godine moći da iznese sezonu u kojoj tim sa Bačke Topole ponovo očekuje minimum osam evropskih utakmica.


 



tagovi

Dušan StevanovićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara