(FOTO: J. Grlić)
(FOTO: J. Grlić)

Novi Sad video Danija Alvesa i ekipu od 250.000.000 evra kako bacaju petardu pred Tokio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 23:45

Brazilci ubedljivi u generalci na Karađorđu

Nikada skuplji tim nije kročio na travu novosadskog Karađorđio nego večeras.

Olimpijska reprezentacija Brazila je večeras u Novom Sadu odigrala generalku pred polazak na Igre u Tokiju gde brani zlato osvojeno u Riju pre pet godina.

Izabrane vesti

Brazilci su sa 5:2 deklasirali mladu selekciju Ujedinjenih Arapskih Emirata koja ih je dugo mučila ali nije izdržala do kraja kada je sa klupe ušla teška artiljerija.

Večerašnja startna postava Brazilaca prema proceni Transfermarkta vredi 183.500.000 evra, a igrači koji su ušli sa klupe još 65.500.000 evra. To je samo procena Transfermarkta, a realna vrednost im je i veća. Pogtovo igračima iz domaćeg prvenstva poput Klaudinja, Menina, Mateusa Enrikea... Pomenimo samo neke od najvrednijih brazilskih fudbalera koji su večeras istrčali na travu Karađorđa: štoper Dijego Karlos (Sevilja) – 45.000.000 evra, vezista Bruno Gimaraeš (Lion) – 30.000.000, krilo Entoni (Ajaks) – 25.000.000, napadač Mateus Kunja (Herta) – 30.000.000 evra...

Brazil je meč počeo u sastavu: SantosDani Alves, Dijego Karlos, Nino, Giljerme AranaBruno Gimaraeš, Menino, KlaudinjoPaulinjo, Mateus Kunja, Entoni. U drugom poluvremenu su u igru ušli defanzivci Grasa, Abner, Fuhs, talentovani Realov vezista Rejnijer, Arsenalov napadač Gabrijel Martineli i vezista Mateus Enrike iz Gremija.

Kao kapiten je ekipu predvodio legendarni Dani Alves koji je odigrao ceo meč i bio u svom kalsičnom raspoloženju fazonu pa je bio jedini brazilski fudbaler koji je zaradio žuti karton.

Dani Alves (Foto: J. Grlić)Dani Alves (Foto: J. Grlić)

Ispromašivali su se aktuelni olimpijski šampioni u prvih 20 minuta – pre svih Kunja i Entoni – da bi Arapi poveli ni iz čega, autogolom Nina. Nastavili su Brazilci da dominiraju, da promašuju šanse i napokon su zasluženo izjednačili u finišu prvog poluvremena. Kad već nije moglo iz igre, Karlos je pogodio glavom posle prekida.

Blistao je golman UAE na početku drugog poluvremena, skidao zicere i onda je Brazil opet šokantno primio gol. Zaspali su štoperi na jednu dubinsku loptu i ostavili Alnakubija na petercu da podmetne nogu.

Reagovao je brazilski selektor Andre Žardin i uveo Arsenalovog napadača Gabrijela Martinelija koji je razmrdao ekipu. Usledila je kanonada Brazila i tri gola u intervalu od 78. do 84. minuta. Prvo je izjednačio Rejnijer, pa je pogodio Martineli i potom Mateus Kunja posle solo akcije. Hertin napadač je u nadoknadi vremena stavio tačku na ubedljivu pobedu posle akcije Rejnijera i Mateusa Enrikea.

Od Brazilaca ovo večeras nije sve pošto nisu igrala trojica A reprezentativaca. Napadač Rišarlison i vezista Daglas Luiz su danas doputovali u Novi Sad pošto su prethodno igrali na Kopa Amerika pa ih je selektor poštedeo. Ekipa sutra putuje u Tokio gde će joj se po dolasku priključiti i Zenitov ofanzivac Malkom.

Brazil se na Olimpijskim igrama nalazi u grupi sa Nemačkom, Obalom Slonovače i Saudijskom Arabijom, a odbranu trona počinje utakmicom protiv Nemaca 22. jula u Jokohami.


tagovi

Fudbalska reprezentacija BrazilaDani AlvesMateus KunjaGabrijel Martineli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara