Fudbaleri Uniona (© Reuters)
Fudbaleri Uniona (© Reuters)

Novi poredak čileanskog fudbala

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.11.20. | 04:27

Najbolji tim Čilea izbacio najbolji tim Kolumbije

Nikad nisu osvojili titulu. Nikad ni blizu zapaženijeg rezultata u međunarodnim takmičenjima. Sve do ove sezone. Naprasno je buknuo Union la Kalera i preti da sa pozicionira kao bitan faktor u južnoameričkom fudbalu.

U prvenstvu Čilea je Union je lider – doduše, deli prvo mesto sa Univerzidad Katolikom i Union Espanjolom – a dobro mu ide i u Kupa Sudamerikana. Prvi put u istoriji kluba stigao je do osmine finala.

Izabrane vesti

Učinio je to na impresivan način, u gostima, protiv trenutno najboljeg tima Kolumbije. Posle 0:0 na svom terenu Union la Kalera je odoleo Tolimi zahvaljujući 1:1 na tuđem terenu plasirao se u narednu rundu. Nikad nije otišao ovako daleko.

Sve zahvaljujući Andresu Alehandru Aranedi, spretnom da u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena iskoristi očajno postavljenu odbranu Tolime i dodavanje Estebana Valensije pretvori u izjednačenje vredno prolaza.

Prethodno je Lenadro Kampaz u 36. minutu doneo domaćinu prednost, nezasluženu na osnovu igre, da bi sve došlo na svoje pred odlazak na odmor. Od takvih udaraca ni mnogo jači timovi se ne oporavljaju tako lako...

U Čileu se do skoro znalo: Kolo Kolo, Univerzidad de Čile, Univerzidad Katolika. Izgleda da ozbiljno mora da se računa i na Union La Kaleru.




tagovi

ČileJužna AmerikaKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara