(©fknovipazar)
(©fknovipazar)

Novi Pazar na nigerijski pogon: Opara i Adešina sprečili APOEL da slavi

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 20:42

Plavi remizirali sa Kipranima – 2:2

Pazarci su već četvrtog dana priprema na Zlatiboru imali težak zadatak, s obzirom da su se namerili na najtrofejniji kiparski klub - APOEL iz Nikozije. Igralo se u Užicu, a završilo je bez pobednika - 2:2 (1:1).

APOEL, koji je posle četiri sušne sezone u Prvoj diviziji Kipra vratio u svoje vitrine šampionski pehar, dva puta je vodio, ali su momci Nikole Trajkovića u oba slučaja brzo zbili redove i uspeli da izjednače.

Izabrane vesti

Golove za Pazarce postigli su Nigerijci Žulijus Eđike Opara i Adetunđi Rasak Adešina, potvrdivši još jednom da su u mlađim kategorijama superligaša sa Jošanice i Raške i te kako imali njuha kad su ih svojevremeno privoleli da obuku plavo-beli dres.

Novopazarce može da raduje više nego solidno izdanje još nekih mladih igrača, poput povratnika sa pozajmice Semira Alića, koji je deo sezone 2023/24 proveo upravo u Užicu braneći boje prvoligaša Slobode.

Ipak, nema sumnje da je ono što s pružili i jedni i drugi daleko od nekog maksimuma, što je donekle i normalno za početak jula. Novom Pazaru to je bila prva, a APOEL-u druga kontrola tokom pripremnog ciklusa na Zlatiboru, nakon pobede nad subotičkim Spartakom (2:1).

Trajkovićeve momke, koji lagano kompletiraju redove, već za tri dana očekuje prijateljski meč broj dva, opet protiv rivala za respekt. Pazarce će 7. jula testirati ruska ekip Pari Nižnji Novgorod.

NOVI PAZAR - APOEL 2:2 (1:1)

/Opara 41', Adešina 79' - Kostadinov 31', Siprijano 76')

Stadion: Radomir Antić u Užicu.

Sudija: Predrag Simić.

NOVI PAZAR: Pajović - Bojat, Bjeličić, Bačkulja, Miletić - Alić, Mesarović - Adešina, Ljajić, Antvi - Opara. Igrali su još: Kostić, Isailović, Islamović, Dimić, Stojanović, Živojinović, Brahić i Mršić.

APOEL: Hristodulu - Sušić, Siprijano, Petrović, Kintilja - Kostadinov, Sarfo - Teodoru, Katircis Markinjos - Dražić. Igrali su još: Kitos, Šebak, Tehera, Antoniju, Mer, Sacijas, Apija, Kano, Georgiju, Ben, Vrontis.


tagovi

FK Novi PazarAdetunđi AdešinaMozzart Bet SuperligaAPOEL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara