Novi Norvežanin u Superligi: Jedinstvo dovelo napadača iz Italije

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.07.24. | 18:05

Salernitana očigledna veza, Ub prilika za popravljanje statistike

Dinamično je ovog leta u Ubu pošto Jedinstvo punom parom radi na osveženju igračkog kadra za prvu sezonu u superligaškom društvu.

Novajlija u eliti nedavno je postigao dogovor sa trojicom stranaca: Edrisom Sezejom, Viktorom Damjanićem i Rihardom Nađijem, a danas je spisak novajlija postao duži i za napadača Julijana Kristofersena.

Izabrane vesti

Novi Norvežanin u superligaškom fudbalu, posle Ohija i Zahida, u novu sredinu je stigao je iz Serije C, odnosno Pro Sesta u kojem je proveo prethodnu polusezonu.

Kristofersen, đak Kopenhagenove škole, je tokom dosadašnje karijere branio boje Jurgordena, Hobroa, Čonama, Salernitane i Ankone, a tokom boravka u klubu iz Salerna često je prosleđivan na pozajmnice.

Upravo Salernitana je očigledna veza na osnovu koje je napadač stigao u Jedinstvo s obzirom na to da je deo kluba bio u periodu kada i Ivan Radovanović, sada strateg novog superligaša.

Izvesno je da je Radovanović dao sud o igraču, a da su u Ubu procenili da bi 27-godišnji ofanzivac u šampionatu Srbije najzad mogao da zablista s obzirom na to da prošle godine u trećem rangu italijanskog fudbala nije postigao gol, dok je tokom dosadašnje karijere (ne računajuči golove u ligama rezervi) postigao 19 pogodaka.

Najefikasniju takmičarsku godinu norveški napadač je imao 2020. u dresu južnokorejskog drugoligaša kada je postigao šest golova, a od tada je prilično kuburio sa minutažom, te je u međuvremenu samo četiri puta tresao mreže protivnika.


tagovi

Jedinstvo UbIvan RadovanovićSalernitana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara