Filip Stojković i Branko Jovićić (©MN Press) Džerom Boateng (©Reuters)
Filip Stojković i Branko Jovićić (©MN Press) Džerom Boateng (©Reuters)

Novac nije problem: Žule, Bakula, Mustafa i Džerom Boateng

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 18:57

Prekaljeni defanzivac postao najzvučnije pojačanje austrijskog bundesligaša i saigrač nekadašnjih članova Crvene zvezde

Naosavajao se trofeja Džerom Boateng sa Bajernom, godinama predstavljao jednu od najvećih uzdanica Joakima Leva u nemačkom državnom timu, ali je beskompromisni štoper odmah po prelasku 30. godine krenuo da kuburi sa povredama. One su defanzivca poreklom iz Gane koštale dugotrajnijeg igranja na vrhunskom nivou, a posle mršave sezone u Salernitani, rešio je 34-godišnjak da se okuša u austrijskoj Bundesligi.

Boateng je potpisao dvogodišnji ugovor sa LASK-om, a u Lincu će biti saigrač čak trojice bivših igrača Crvene zvezde; Filipa Stojkovića, Branka Jovičića i Ibrahima Mustafe. Fino društvance okupilo se u Gornjoj Austriji. Popularni Žule i Bakula ugovorom su vezani za trećeplasirani tim Austrije do leta 2025, dok bi Mustafa trebalo da ostane na Rajfajzen Areni do leta 2026.

Izabrane vesti

"Uprava kluba se veoma trudila da me ubedi. Na početku su mi jasno stavili do znanja da snažno žele da zajedno krenemo na ambiciozno putovanje. Imao sam razne ponude, ali sam bio ubeđen pristupom, vizijom i idejom. Ovo mi znači više od finansijske strane“, rekao je Boateng.

Oduševljen je akvizicijom izvršni direktor LASK-a Zigmund Gruber.

"Prava je ludost i neverovatno da smo s uspeli da dovedemo tako međunarodno traženog igrača i uzornog sportistu u LASK. Imao je brojne, vrlo unosne ponude. Činjenica je da smo ovde uspeli, da se on odlučio na preseljenje u Austriju. To je bilo moguće samo zato što u potpunosti podržava našu viziju i stavlja sportski put iznad svojih ekonomskih interesa. Dao nam je ogromnu finansijsku pogodnost, inače njegov dolazak ne bi bio moguć. Ovo pokazuje njegov karakter i na tome bismo želeli puno da se zahvalimo njemu i njegovim predstavnicima.”

Nekadašnji nemački reprezentativac u karijeri je igrao za berlinsku Hertu, Hamburg, Mančester siti, a od 2011. bio je član Bajerna. Posle deset godina provedenih na Alijanc Areni nastupao je za Olimpik Lion i pomenutu Salernitanu. Za seniorskii tim Nemačke odigrao je 76 utakmica, a poslednju u jesen 2018. godine.

Boateng je između ostalih priznanja proglašen najboljim nemačkim igračem u 2016. godini. On u Linc donosi dve titule Lige šampiona sa Bajernom, dve lovorike na Svetskom klupskom prvenstvu, dva UEFA Superkupa, devet titula u Bundesligi, pet trofeja u Kupu Nemačke i ranije pehar u FA kupu sa Mančester Sitijem.


tagovi

Filip StojkovićBranko JovičićDžerom BoatengLASK LincAustrija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara