Nova šansa za Zvezdu, Mihailo Ristić ide na transfer listu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 09:06

Crvena zvezda u bliskoj prošlosti pokušavala da vrati igrača koji je stasao u njenoj omladinskoj školi, ali je povremeni reprezentativac u nekoliko navrata odbijao mogućnost povratka

Vigo ipak nije bio obećan grad za Mihaila Ristića. Iako je parafirao ugovor do leta 2026. godine, srpski univerzalac će se u predstojećem prelaznom roku naći na transfer listi. Seltu je njegov transfer iz Benfike koštao 1.500.000 evra, odnosno polovinu od ugovorene sume, s obzriom na to da je povremeni reprezetnativac Srbije odigrao manje od 20 utakmica, pa klauzula za dodatnih 1.500.000 evra nije aktivirana.

Uprava Selte želi što pre da oslobodi budžet kada su u pitanju plate igrača, a u grupu prvotimaca koji su predviđeni za transfer spada i Ristić. Kako piše novinar Luka Bendoni, za igrača postoji interesovanje nekoliko klubova iz Primere i Bundeslige, pa ostaje da se vidi da li će uslediti i neke konkretne ponude.

Izabrane vesti

Nema nikakve dileme da će situaciju pomno pratiti i Crvena zvezda, koja je u bliskoj prošlosti pokušavala da vrati igrača koji je stasao u njenoj omladinskoj školi, ali je Ristić u nekoliko navrata odbijao mogućnost da se vrati na stadion Rajko Mitić. Možda ovoga puta šanse srpskog šampiona ovoga puta budu veće, posebno ako klubovi iz Nemačke i Španije ne budu konkretizovali svoja interesovanja.

Ristić je na početku profesionalne karijere igrao u veznom redu, ali se potom profilisao na poziciji levog bočnog igrača, koji može da pokrije kompletnu levu stranu terena. Crvena zvezda godinama unazad na tom mestu u timu praktično ima samo Milana Rodića, pa nije potrebno govoroti koliko bi joj značio eventualni povratak Mihaila Ristića.

Pored toga što je stasao u Zvezdinoj školi, Ristić je sakupio i 91 nastup u seniorskom timu Crvene zvezde. Sa stadiona Rajko Mitić je otišao 2017. godine u Krasnodar, koji je izdvojio 2.000.000 evra za njegovu kupovinu. Kasnije je igrao i za Spartu, Monpelje i Benfiku.


tagovi

Mihailo Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara