Stefano Pioli, Fikajo Tomori i Jan Karlo Simić (©Reuters)
Stefano Pioli, Fikajo Tomori i Jan Karlo Simić (©Reuters)

Nova prilika za Jan Karla Simića i glavobolja za Milan: Tomori mesec dana van terena

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 11:47

Stefano Pioli ostao sa samo jednim štoperom u seniorskom timu, rešenje problema bi mogao da bude 18-godišnji Srbin

Sreća što je zimski prelazni rok iza ugla, inače bi Milan bio u ogromnim problemima. Zapravo, već jeste, ali će po otvaranju fudbalske pijace makar kadrovske moći da zaleči, budući da se samo nagomilavaju, posebno u odbrambenoj liniji.

Povreda Fikaja Tomorija 30. je u Milanovom timu od starta sezone i nažalost ispostavilo se da nije blaga. Prema pisanju Gazete delo Sport, engleski defanzivac biće uskoro podvrgnut testovima kako bi se odredio stepen povrede desne butine, ali se uprkos tome očekuje da će sa terena odsustvovati oko mesec dana.

Izabrane vesti

To znači da Stefano Pioli trenutno na raspolaganju ima samo jednog štopera u seniorskom pogonu – Simona Kjera. Pjer Kalulu će biti van terena još tri meseca, Malik Tšau dva, Marko Pelegrino do početka januara, Matija Kaldara je 'u autu' još od sredine septembra... Pride ni Kjer nije u potpunosti spreman, budući da se tek pre nedelju dana oporavio od jednoipomesečne povrede, te je na poluvremenu utakmice sa Salernitanom mesto ustupio Jan Karlu Simiću.

PIOLI KAO NEO - IZBEGAO JOŠ JEDAN METAK, ALI BI MOGAO DA MU PRESUDI 'UBICA VELIKANA'

Stoga bi 18-godišnji srpski štoper u nedostatku drugih rešenja još jednom mogao da dobije priliku. Gol i sačuvana mreža na debiju protiv Monce nisu bili dovoljni da Simić zaigra od starta za vikend u Salernu, ali bi to moglo da se dogodi u poslednjoj utakmici Milana u 2023. godini kada u subotu na San Siro stigne Sasuolo, osim ako strah od otkaza koji mu se sprema u slučaju novog kiksa ne natera Piolija da posegne za iskusnijim igračima, što bi značilo prebacivanje Tea Ernandeza na poziciju štopera, kakav je slučaj bio protiv Atalante i Frozinonea.

Ima Pioli od prirodnih rešenja na poziciji štopera i 19_godišnjeg Klintona Ensijalu. Njega je Italijan 'povukao' iz Primavera tima uz Simića za mečeve sa Moncom, Salernitanom i Njukaslom, ali mu nije ukazao priliku da debituje.

Do Tomorijevog procenjenog povratka na teren Milan će odigrati pet utakmica, četiri u prvenstvu (Sasuolo, Empoli, Roma, Udineze) i jednu u Kupu Italije protiv Kaljarija. Do tada bi već Pioli (ili neki drugi trener?) mogao da dobije još jednog štopera, jer se sportski sektor već bacio na potragu za privremenim rešenjem. Jedno od takvih mogao bi da predstavlja povratak Matea Gabije sa pozajmice iz Viljareala, a spekuliše se da je Rosonerima ponuđen Vest Hemov Tilo Kerer, odnosno da je italijanski klub poslao upit za Klemona Lenglea, defanzivca Barselone na pozajmici u Aston Vili.


tagovi

Jan Karlo SimićFikajo TomoriMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara