Fiorentina ima velike ambicije, ozbiljna imena su kandidati za klupu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.04.20. | 21:02

Roko Komiso se ne šali

Kada je prošlog leta kupio Fiorentinu za blizu 200.000.000 evra, italo-američki biznismen Roko Komiso je najavio velike stvari. Ali iz nekog razloga je to sve zvučalo više kao reklama i populizam nego kao konkretni planovi.

Ipak, za nepunih godinu dana od dolaska u klub, Komiso je napravio poteze koji govore da zaista ima velike ambicije.

Izabrane vesti

Uložio je od tada preko 80.000.000 evra u pojačanja sa tendencijom da ta suma bude značajno veća ako se realizuju otkupi svih pozajmica. Doveo je veliko ime poput Franka Riberija. Zadržao je skoro sve najbolje igrače i na dobrom je putu da blindira klupske dragulje Kjezu, Milenkovića, Vlahovića kao okosnice tima za budućnost.

Ali svi u Toskani znaju da Fiorentini fali trener da bi opet bila velika.

Na klupi Viole je trenutno bivši igrač Bepe Jakini. Došao je kao privremeno rešenje, dobar je pedagog, ima iskustva, ali jednostavno nije vrhunski kalibar za neke veće rezultate. Zato Komiso traži trenera koji će podići Fiorentinu na viši nivo.

Lokalni mediji pišu da Komiso polako sužava krug kandidata i da mu je pet imena u glavi za klupu Fiorentine. Njegova želja je da na klupu dođe neko od sledećih trenera: Maurisio Poketino, Loran Blan, Unaj Emeri, Lućano Spaleti i Niko Kovač. Svi oni su radili u većim klubovima od Fiorentine i beležili rezultate za kojima klub iz Toskane čezne.

Ambicija Komisa je Fiorentinu za početak vrati u Evropu i napadne plasman u Ligu šampionu. Svi od pomenutih trenera imaju kvalitet da im se poveri takav zadatak. Emeri je to već uradio sa Seviljom i kasnije radio u velikim klubovima poput Pari Sen Žermena i Arsenal. Poketino je od Totenhema napravio ono što bi Komiso voleo da vidi u Fiorentini. Niko Kovač se dokazao u Ajntrahtu i došao do Bajerna. Blan je trenirao Bordo, PSŽ i francusku reprezentaciju, a Spaleti ostavio dubok trag u italijanskom fudbalu i umeo je da podigne timove na viši nivo.

Od izbora novog trenera će da zavisi i prelazni rok Fiorentine, a Roko Komiso je već otkrio ambicije da će pokušati da zadrži sve nosioce igre i da dovede još atraktivnih pojačanja.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara