""
""

NOVA ĐURINA ČAROLIJA: Filip Marković nije ni bio igrač Partizana!

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.13. | 13:33

Budući fudbaler Benfike prešao u Lisabon kao slobodan igrač, pošto je još prošlog leta raskinuo ugovor sa crno-belima, a u dresu Teleoptika igrao kao stipendista

Predsednik Partizana Dragan Đurić ili ne zna šta mu se dešava u klubu ili se pravi da ne zna, jer je plasirao u javnost još jednu čaroliju iz svoje kuhinje. Komentarišući odlazak Filipa Markovića u Benfiku, prvi čovek crno-belih je izjavio kako je „Filip Partizanov igrač i ako neko hoće da ga kupi, moraće da ga plati“. Svesno ili ne, tek Đurić je prećutao činjenicu da stariji od braće Marković uopšte nema nikakve obaveze prema klubu iz Humske 1 i da je kao slobodan igrač otišao u Lisabon, gde će igrati za B tim Orlova.

Istina je sledeća: Filip Marković je prošlog leta priključen prvom timu i po povratku sa priprema na Tari potpisao je četvorogodišnji profesionalni ugovor sa Partizanom. Kad se završila i druga faza priprema u Sloveniji, tadašnji sportski direktor Ljubiša Tumbaković i šef stručnog štaba Vladimir Vermezović odlučili su da ga vrate u Teleoptik, pošto su procenili da u crno-belom dresu neće imati značajnu minutažu, pošto su na njegovoj poziciji desnog bočnog igrača u tom trenutku imali Nemanju Tomića, a po potrebi Lazara Markovića, Nikolu Ninkovića i Stefana Babovića.

Izabrane vesti

Nezadovoljan odlukom čelnika kluba, Filip Marković je ubrzo raskinuo ugovor sa Partizanom i do kraja prvenstva igrao za Optičare kao stipendista. Sačekao je da se završi sezona u Prvoj ligi i onda je samo kao slobodan igrač iskoristio opciju iz ugovora Lazara i Investicionog fonda kojim rukovodi Pini Zahavi. A u njoj stoji da gde god da pređe srpski reprezentativac, za njim ide i brat. Izbor je pao na Benfiku.

Samo je pitanje onda: zašto je Ljubiša Tumbaković uopšte insistirao na potpisu Filipa Markovića (i to do juna 2016) ako se znalo da neće imati minutažu, a bilo je izvesno da će napustiti klub kad i Lazar?

 

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

BenfikaDragan DjuricEvropaFilip MarkovićLazar MarkovićFK PartizanPortugalSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara