Federiko Kjeza (©Reuters)
Federiko Kjeza (©Reuters)

Nova dimna zavesa ili realna opcija: Kjeza forsira transfer u Barsu, pristaje na manju platu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 10:20

Italijan spreman da spusti potraživanja

Velike najave i što se tiče priče Barselone oko krila do sada je važilo: mnogo buke ni oko čega. Uglavnom su bile nerealne želje, mazanje očiju navijačima i dimne zavese.

Katalonski klub se namerio na Nika Vilijamsa i ostao kratak. Rafael Leao je trebalo da bude bombastično pojačanje na levom krilu, međutim, ni od njega nema ništa. Počelo je da se provlači i ime Džejdona Sanča, no cifra koju bi Blaugrana morala da izdvoji je istovetna onoj za Baska – 60.000.000 evra. Pride je za njega zainteresovan Pari Sen Žermen. Mala je verovatnoća da dođe do transfera, ali bi možda mogla do Federika Kjeze, jer Italijan forsira celu priču.

Izabrane vesti

Još pre nekoliko dana prvi kontakti su uspostavljeni, kontaktiran je Fali Ramadani, dopala se Federiku Kjezi opcija da se preseli u Kataloniju. Pregovori su intenzivirani, novi pregovori zakazani za danas, a italijansko krilo je navodno spremno da spusti potraživanja i pristane na manju platu.

Federiko Kjeza u Juventusu zarađuje 5.000.000 evra, kada se svojevremeno povela priča o ostanku, tražio je povećanje od bar 1.000.000. Voljan je da napravi ustupak Barseloni, svestan je da je u katalonskom klubu finansijska situacija daleko od bajne. Plata bi mu bila nešto manja u odnosu na onu u Staroj dami – 4.500.000 evra.

Ali, nije plata ono što muči Barselonu, nego obeštećenje. Tako je bilo kod svih igrača koje je pikirala. Kod Federika Kjeze bi operacija mogla lakše da se privede kraju, pošto se radi o cifri od 15.000.000 evra za obeštećenje. Pored Italijana bi Torino trebalo da napusti i Filip Kostić, pa bi Juventus krenuo u poteru za dva pojačanja. Jedno je Niko Gonzales, ali bilo bi mu potrebno još jedno krilo.

Što se tiče Barselone, ukoliko Federiko Kjeza zaista dođe, pitanje je kada će moći da ga registruje. Danija Olma još nije uspela i neće tako brzo, sva je prilika, jer ni izlazni transferi Ilkaja Gundogana, koji bi već danas mogao da bude ozvaničen u Mančester Sitiju, te Vitora Rokea, nisu dovoljno da se sve izniveliše.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024BarselonaJuventusFederiko Kjeza

Obaveštavaj me

Juventus
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara