Nova dimenzija Zvezdinog napada: Da vidimo koliko je opasan tandem Garsija - Van la Para

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.09.19. | 09:09

Crveno-beli protiv Inđije počinju pripreme za okršaje sa Bajernom i Partizanom naredne nedelje

Crvena zvezda je nestrpljivo iščekivala nastavak sezone, ali tek sada kreće najuzbudljiviji deo sezone za srpskog šampiona. U tačno tri nedelje, izabranici Vladana Milojevića odigraće šest utakmica, a samo u narednoj nedelji očekuju ih dva izuzetno teška gostovanja, minhenskom Bajernu na otvaranju Lige šampiona i večitim rivalom Partizanom u domaćem šampionatu. Stoga današnji okršaj sa Inđijom (18.00) na stadionu Rajko Mitić treba da posluži kao dobra uvertira i kvalitetno zagrevanje za izazove u predstojećih sedam dana.

Milojević će poštedeti neke važne igrače, potput reprezentativca Marka Gobeljića, kapitena Marka Marina i Hose Alberta Kanjasa, ali će na teren poslati dobar deo igrača za koje se očekuje da će biti deo startne postave i u meču na Alijanc Areni. Zvezdina publika s posebnom pažnjom iščekuje debi Radživa van la Pare, koji je u proteklih desetak dana imao dovoljno vremena da se uklopi u sistem treninga crveno-belih i upozna se sa određenim taktičkim zamislima stručnog štaba srpskog šampiona. Crvena zvezda će prvi put ove sezne zaigrati sa tandemom potpuno novih krila, koji bi mogao da predstvlja najvećeg aduta u mečevima Lige šampiona u ovoj sezoni.

Izabrane vesti

Sa kvalitetima i potencijalnim mogućnostima Matea Garsije fudbalska javnost u našoj zemlji je imala prilike da se upozna pred reprezentativnu pauzu, ali Argentinac bi sada nakon serije kvalitetnih treninga takođe mogao dodatno da podigne nivo igre. Kod Van la Pare nema mnogo nepoznanica. U pitanju je kvalitetan igrač, koji je u protelih pet sezona odigrao oko 150 utakmica u dva najviša ranga engleskog fudbala.

Ipak, prvi put će biti u prilici da igra u jednom timu koji nastupa u Ligi šampiona i po svaku cenu želi da osvoji trofeje na domaćoj sceni. Iskusni Holanđanin se još nije suočio sa takvom vrstom pritiska, ali na stadionu Rajko Mitić veruju da su napravili pun pogodak njegovim angažovanjem. Sve će uostalom biti jasnije već posle nekoliko kontakta sa loptom protiv Inđije.
Njegovim i dolaskom Garsije dobili smo sasvim novu dimenziju u igri, imaćemo hitrinu u završnici, a upravo je to ono što smo tražili. Kvalitetan je igrač i samo od njega zavisi koliko će pokazati u našem klubu, poručio je Vladan Milojević.

Ekipa Srđana Blagojevića ne može da posluži baž kao idealna mera predstojećim protivnicima, ali će izuzetno dobro doći crveno-belima, koji su se uželeli terena i neophodno im je da "osete loptu" uoči više nego zahtevne utakmice u Minhenu.

Ovo će biti prvi međusobni meč Crvene zvezde i nakon osam i po godina. U prethodna dva, kada je Inđija bila superligaš, Crvena zvezda je izlazila kao pobednik, a okršaj na stadionu Rajko Mitić zavšen je rezultatom 3:1.

Inđija je solidno prošla u uvodnom delu sezone, osvojila je sadam bodova u isto toliko prvenstvenih kola, ali teško da se na stadionu Rajko Mitić može nadati bilo kakvom iznenađenju.
"
Svi su nas već prežalili, tu nije ništa sporno. Niko neočekuje da mi možemo nešto da napravimo. Zvezda je veliki favorit. Ona igra Ligu šampiona. Mi smo za sada suviše mali za nju, ali niko nemože da nam oduzme nadu. Mi se i ponašamo u skladu sa time da ovo može da bude velika prilika za nas", poručio je Blagojević.

CRVENA ZVEZDA - INĐIJA (18.00)

Stadion: Rajko Mitić
Kapacitet: 51.755
Sudija: Igor Stojiljković (Zemun)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Degenek, Pankov, Milunović, Rodić - Vulić, Jovačić - Garsija, Ivanić, Van la Para - Pavkov.

INĐIJA (4-2-3-1): Preković - Dimitrijević, Rogač, Vidić, M. Ilić - Bosančić, Janjić - Banjac, Dimitrov, Milosavljev - B. Ilić.

SRBIJA 1 - 8. KOLO:

Petak
Radnički – Vojvodina  1:2 (1:1)

/Mihajlović 9 – Matić 33, Devetak 77/

Subota

18.00:  (1,10) Crvena zvezda  (8,50)  Inđija (19,00) 
19.00:  (2,05) Javor  (3,15)  Rad (3,60) 
19.00:  (2,25) Radnik  (3,05)  Napredak (3,25) 
20.00:  (2,90) Voždovac  (3,00)  Čukarički (2,50) 
20.30:  (9,00) Proleter  (4,40)  Partizan (1,35) 

Nedelja
  
19.00:  (1,65) TSC  (3,50)  Mačva (5,30) 
19.00:  (1,80) Mladost  (3,30)  Spartak (4,50) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

Foto: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara