Nova Barsina ideja - pozajmica Nejmara na dve godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.19. | 09:23

Telefoni su se "zadimili"

Neki ga vole, neki malo manje, ima tu i skandala i svačega van terena, pa i na njemu, tu su i povrede, ali ne može se poreći da je Nejmar igrač koji pravi razliku na terenu i zato ne treba da čudi što se Barselona i Real Madrid biju oko njega. I to traje. A ulazimo polako u finiš prelaznog roka. 

Barsa pokušava na sve načine. A kako piše Mundo Deportivo, dobro upoznat sa dešavanjima u katalonskom klubu, nova ponuda koja je otišla na prag Parižana je - pozajmica na dve godine plus otkup na kraju tog perioda. PSŽ je otvoren da pregovara o odlasku ovog igrača.

Izabrane vesti

Objašnjava dalje Mundo Deportivo da bi Barselona platila pozajmicu Nejmara za te dve godine. Na sve to treba reći da bi Barselona morala da plati značajno više od 8.500.000 koliko je Bajern platio jednogodišnju pozajmicu Filipea Kutinja. To je i logično jer je Nejmarova cena veća od Kutinjove.

Velika je novost to što otkup posle prve godine pozajmice ne bi bio obavezan, ali bi posle druge godine bio. To bi francuskom klubu garantovalo finansijsku dobit, a Barseloni bi omogućimo da dobije vreme kako bi nabavila finansijska sredstva za dve godine. Pored toga, kao što je napomenuto, Barselona bi i tokom te dve godine plaćala Pari Sen Žermenu "rentu" Nejmara.

Još jedan detalj treba istaći. To što otkup ugovora posle prve godine ne bi bio obavezan ne znači da Barselona ne bi mogla, ako bude zadovoljna igrama Nejmara, da već na leto 2020. godine otkupi ugovor Nejmara, naravno ako bude imala novca za to.

Pregovori ostaju otvoreni. Mundo kaže da su se telefoni u Barsi i PSŽ-u "zadimili". To je znak da i jedni i drugi imaju interes da se sve završi. Katalonci misle da bi pozajmica na dve godine sa obaveznim otkupom na kraju druge sezone moglo da bude nešto što će zadovoljiti PSŽ. Da bi to mogla da bude dobitna kombinacija.

Isti izvor ističe da je PSŽ tražio Usmana Dembelea, Semeda i 100.000.000 evra, ali da to nije prošlo kod Barselone koja zbog finansijskih ograničenja može najviše da izvuče baš kroz eventualnu pozajmicu.

Naravno, u celoj priči je i Real Madrid. Znaju i Barsa i Real da je dovođenje Nejmara rizik, ali i da je možda i veći rizik da ga dovede onaj drugi klub.

Oba kluba se vode različitim taktikama. Barselona ima pregovore, ponude, jasne namere, čak i putovanja u Pariz. Real posle tri neuspešna pokušaja sada napada Nejmara diskretno. Čeka Real poslednje dane prelaznog roka i nada se da će mu se tu otvoriti šansa ako Barselona koja nema novac u opticaju bude ispala iz priče.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara