Stadion u Leskovcu (©Starsport)
Stadion u Leskovcu (©Starsport)

Nov stadion nije garancija uspeha, kapiten Dubočice ide u penziju: Ne vidim izlaz iz ćorsokaka

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 08:53

Dušan Savić se vratio da okonča karijeru u rodnom gradu, ali...

Od države – nov stadion. Od uprave – glavobolja. Dok je Dejan Čelar vodio ekipu sa mesta trenera Dubočica je bila drugom mestu i promocija u Mozzart Bet Superligu je delovala na dohvat ruke. Onda je Čelar otišao, stigao je Marjan Živković, a kada je i on smenjen smučilo se i sportskom direktoru Vladici Cekiću, koji je imao možda i krucijalnu ulogu u povratku leskovačkog kluba u Mozzart Bet Prvu ligu Sbije, pa je i on digao sidro.

Na kraju, Dubočica u plej-autu. Uprljanog obraza, jer Disciplinska komisija FSS tek treba da se odredi po Uefinim optužbama da je u finišu sezone nameštena utakmice Dubočica sa ekipom Mladosti GAT (0:1) i OFK Vršcom (1:1). I Mladost i OFK Vršac su tek u ple-ofu, kao i Dubočica, sačuvali prvoligaški status.

Izabrane vesti

Ali Dubočica je trebalo da se bori za promociju. I njen kapiten Dušan Savić, koji se baš zbog izgradnje novog stadiona vratio da u smiraj karijere pomogne rodnom Leskovcu, sada razočaran ide u penziju.

Razočaran sam zbog lošeg plasmana i neizvesne budućnosti kluba u kojem završavam igračku karijeru. Nije mi prijatno što me kao kapitena, a i saigrače, fudbalska čaršija krivi zbog pokrenutog disciplinskog postupka u FSS. Navodno su sporni naš poraz od Mladosti GAT i nerešena igra sa Vrščanima na našem stadionu. Tvrdim da su optužbe neosnovane. Iskreno, ne vidim izlaz iz ovog ćorsokaka, iako brinem za budućnost kluba“, kaže Savić za Sportski žurnal.

Gde je problem? Savić daje par tema za razmišljanje.

Povrede su bile problem, ali je za analizu uzrok toliko velikog broja povređenih standardnih prvotimaca, među kojima sam bio i ja. A i sa vidljivim povredom pokušao sam da na nekim utakmicama doprinesem boljem učinku ekipe. Mnogo je igrača na platnom spisku i treba se zapitati ko ih je i na čije preporuke angažovao“.

Posle svega...

Znam iz bogatog iskustva, da iz ovako nesrećne situacije nije lako izaći. Ostaćemo uskoro bez ekipe, bez trenera, ne vidim ljude spremne da klub postave na zdrave noge, a posle pauze nas očekuje nikad jača Prva liga sa novim članovima od kojih boli glava: Voždovac, Javor, Radnik, Trajal, Zemun.. U Prvu ligu ušli smo kada i OFK Beograd i Tekstilac, a sada su superligaši. Smederevo je bolje plasirano od nas. Vreme nam nije saveznik, bojim se da kasnimo“, završava Savić.


tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeDubočica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara