Norvežani čuvaju Halanda “u celofanu” pred Srbiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.02.20. | 10:00

Recept koji su Šveđani praktikovali sa mladim Zlatanom Ibrahimovićem

Usred zimske sezone, kada su sportski junaci Norveške skijaši, ski skakači i pogotovo nordijski trkači, fudbal je lansirao zvezdu broj jedan u državi. Mladi napadač Erling Haland je zaludeo naciju, prati se svaki njegov meč, svaki njegov gol - a padaju u seriji i sada kada nosi dres Dortmunda - svaki potez supertalentovanog tinejdžera je vest u zemlji fjordova.

I zbog toga je Fudbalski savez Norveške morao da reaguje, da smisli plan i program specijalno za Halanda uoči utakmice sa Srbijom. Te utakmice decenije kako za Orlove, tako i za Skandinavce, jer, samo jedna selekcija će 26. marta uveče ostati u igri za plasman na Evropsko prvenstvo posle 20 godina.

Izabrane vesti

Norveški savez je rešio da od prvog dana okupljanja igrača za meč sa Srbijom stavi Halanda u mali karantin. Umotaće tu najskuplju “igračku” u celofan, da ne može niko da ga ošteti. Put do napadača Dortmunda biće zaprečen svim novinarskim ekipama u zemlji, a akreditovao se i nemali broj iz inostranstva, kontakt sa sedmom silom biće na samo jednoj konferenciji za novinare.
“Svesni smo da je Erling trenutno jedan od najatraktivnijih napadača u Evropi. I ne samo za sportske novinare. Zahteve za intervjue s njim dobili smo i od zabavnih emisija, "tok-šoua", čak i dokumentarnih programa”, objasnio je norveškim medijima Svin Graf, pres menadžer fudbalskog saveza.

Poenta za ovo sakrivanje Halanda je da mu svi ti intervjui, sve te nefudbalske stvari, ne odvuku pažnju sa veoma bitne utakmice i da ga ne iscrpe na psihološkom planu. Ipak sada cela nacija očekuje da mladi golgeter maltene sam izbaci Srbiju iz baraža Lige nacija.

Kažu Norvežani, ovaj sistem rada su praktikovali i Šveđani sa Zlatanom Ibrahimovićem. Jesu, samo što njega niko nije "štitio", njega naprosto niko nije smeo da gnjavi uoči važnih utakmica...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara