Moises Galeco (©AFP)
Moises Galeco (©AFP)

Noćas se u Venecueli broji svaki gol

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.10.22. | 23:03

U noći između petka i subote, tačno u ponoć, otpočeće poslednje kolo A grupe baraža za plasman u Kopa Sudamerikanu. Značaj meča sa Estudijantes Meridom baca u senku kraj karijere kapitena Ermanos Kolmenareza Moisesa Galeca

Ozbiljnu komplikaciju bi moglo da izazove poslednje kolo A grupe baraža za Kopa Sudamerikanu u Venecueli, koje je na programu u noći između petka i subote u ponoć po srednjoevropskom vremenu. La Gvaira će dočekati Karakas, Ermanos Kolmenarez će da ugosti Estudijantes Meridu, a ukoliko oba domaćina trijumfuju sve četiri ekipe će da se izjednače na tabeli sa po osam poena.

U tom, potpuno realističnom scenariju (po kvotama Mozzart Beta oba domaćina su favoriti), gol-razlika će odlučiti koje dve ekipe će da se plasiraju u drugo po kvalitetu međunarodno takmičenje u Južnoj Americi. Preciznije, u njene kvalifikacije.

Izabrane vesti

U ovom momentu Karakas i Estudijantes Merida imaju po osam poena, Ermanos Kolmenarez i La Gvaira po pet. Trenutna gol-razlika je teg oko nogu samo La Gvairi, prvenstveno zbog poraza od Kolmenareza sa 4:0. Ona je sada jedina u minusu, sa dva data i čak sedam primljenih pogodaka.

Dakle, La Gvaira bi za plasman u Kopa Sudamerikanu morala da trijumfuje ubedljivo. Konkretno, trijumf sa četiri gola razlike joj garantuje jednu od prve dve pozicije. Što s druge strane Karakasu ne garantuje da ako izgubi sa manjom razlikom ide dalje.

23.55: (2,20) La Gvaira (3,00) Karakas (3,45)

On je trenutno na +2, kao i Kolmenarez, dok je Estudijantes na +1. Dakle, u scenariju u kojem La Gvaira pobeđuje sa 2:0, a Ermanos Kolmenarez sa 1:0, Karakas bi bio treći, jer bi mu gol-razlika bila ista kao i Estudijantesu, ali je postigao dva pogotka manje, što je naredni parametar koji odlučuje rasplet.

S toga, ko voli matematiku, ovo mu je idealna situacija. Ostalima ostaje da se nadaju da će barem jedan od ova dva meča da se završi remijima. Naravno, Karakasu i Estudijantesu svaki poen garantuje mesto u kvalifikacijama.

Ermanos Kolmenarezu je ovo tek druga sezona u elitnom rangu, ali on se i u prvoj izborio za Kopa Sudamerikanu. Proletos je igralo kvalifikacije, samo što tamo nije uspeo da eliminiše La Gvairu. Sada mu je za novi pokušaj da se domogne grupne faze tog takmičenja dovoljna bilo kakva pobeda.

23.55: (2,30) Ermanos Kolmenarez (3,10) Estudijantes de Merida (3,10)

Navijačima Kolmenareza će svakako ovaj meč da bude emotivan, pošto će da bude poslednji u karijeri kapitena Moisesa Galeca. Ovaj 41-godišnji defanzivac, koji je u klubu od januara 2019. godine, noćas odlazi u penziju.

Važan je meč i za kolumbijskog vezistu Kamila Zapatu, pošto mu makar jedan gol nedostaje da postane najbolij strelac venecuelanske Primere za ovu sezonu. Za sada je na 19 postignutih golova, deli prvo mesto sa Viverasom iz Karaboba i Bolivarom iz La Gvaire.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

VENECUELA 1 (BARAŽ ZA KOPA SUDAMERIKANU) – 6. (POSLEDNJE) KOLO

Petak, A grupa

23.55: (2,20) La Gvaira (3,00) Karakas (3,45)

23.55: (2,30) Ermanos Kolmenarez (3,10) Estudijantes de Merida (3,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa SudamerikanaVenecuela 1Estudijantes Merida

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara