Neto i Hvan (©Reuters)
Neto i Hvan (©Reuters)

Njukaslu ni VAR nije pomogao, Vulvsi imaju jedan od najboljih tandema u Premijer ligi

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.10.23. | 20:32

Ekipa Gerija O'Nila se dva puta vratila iz minusa i na kraju zasluženo osvojila bod - 2:2 (1:2)

Nikome na Ostrvu više nije svejedno kada pogledom na raspored shvati da mu sledi gostovanju na Molinjuu. Tamo gde je pre mesec dana pao šampion Engleske, a početkom oktobra se saplela i Aston Vila, bodove je u 10. kolu Premijer lige ostavio još jedan kandidat za TOP 4 u Premijer ligi – Njukasl. Ekipa Edija Haua je dva puta imala vođstvo, ali fudbalere Vulverhemptona nije pokolebala ni greška sudije kod dosuđenog penala za goste, vratili su se oba puta i usporili Njukasl u pohodu na Ligu šampiona – 2:2 (1:2).

Vukovi su prošle sezone slovili za najneefikasniji tim u Premijer ligi, ali je Geri O'Nil letošnjim dolaskom na klupu naoštrio njihove kandže. Bivši trener Bornmuta maksimalno koristi napadački potencijal svoje ekipe, pa Vonderersi mogu da se pohvale jednim od najboljih tandema u Premijer ligi. Pedro Neto i Hi čan Hvan igraju fudbal života, što je bilo evidentno i ove večeri na Molinjuu. Neto je asistencijom za prvi gol postao prvi "paker" u pet najjačih evropskih liga, dok je Hvan došao do šestog pogotka u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Može i Edi Hau da se pohvali kako ima napadače na koje, kada su zdravi, može da se osloni u svakom trenutku što se potvrdilo i na gostovanju Vulverhemptonu. Aleksander Isak, do večeras prvi strelac ekipe u prvenstvu sa šest pogodaka, nije bio u sastavu zbog povrede, a Kalum Vilson ga je kao po običaju sa dva pogotka savršeno odmenio i pride mu preuzeo zvanje prve puške Njukasla u Premijer ligi.

Engleski napadač je do šestog gola u šampionatu stigao sredinom prvog poluvremena kada je iz drugog pokušaja (prvi mu izblokirao Toti) iskoristio veliku grešku golmana domaćeg tima. Ipak, petnaestak minuta kasnije Vukovi su izjednačili. Mario Lemina je na drugoj stativi nadvisio Kirana Tripijea za prvi pogodak u dresu engleskog kluba nakon što ga je Neto uposlio centaršutem iz kornera. Bila je to sedma asistencija portugalskog krila u Premijer ligi ove sezone. Nijedan fudbaler ih u pet najjačih evropskih liga nema više. Najbliži mu je Tripije sa šest.

Euforija zbog izjednačujućeg pogotka kod domaćih navijača utihnula je pred odlazak na odmor. Vilson je tada pogodio sa bele tačke (16. put iz 17. pokušaja u Premijer ligi), ali po mišljenju mnogih nije trebalo ni da dođe u priliku da ga šutira, jer je utisak da je glavni arbitar pogrešio u proceni situacije koja je prethodnila novom vođstvu Njukasla.

Naime, Hvan je pokušao da ispuca loptu kada mu se Fabijen Šer prišunjao sa leđa i ukrao je, a južnokorejski fudbaler je u poslednjem trenutku uspeo da povuče nogu kako ne bi udario Švajcarca. Ipak, Šer je čitavu situaciju iskoristio, pao, a Tejlor ekspresno pokazao na belu tačku. Nije ga čak ni poziv iz VAR sobe ubedio da promeni odluku, iako se čini da je morao.

Nije Hvan želeo da bude označen kao tragičar, pa je sredinom drugog poluvremena uradio sve kako bi se iskupio i isterao pravdu. Toti ga je u 71. minutu, posle serije dobrih poteza, uposlio u šesnaestercu, a "onaj korejski momak", kako ga je pre mesec dana nazvao Pep Gvardiola, izveo potez večeri - jednim potezom poslao Dena Burna nazad u Brajton i udarcem u bliži ugao pogodio za novo izjednačenje, ispostaviće se kasnije i podelu bodova.

Vulverhemtpon ih posle deset kola ima 12 i nalazi se na 12. poziciji, dok je Njukasl šesti sa 17.

PREMIJER LIGA – 10. KOLO

Petak

Kristal Palas - Totenhem 1:2 (0:0)

/Aju 90+4 - Vord 53ag, Son 66/

Subota

Čelsi - Brentford 0:2 (0:0)

/Pinok 58, Embuemo 90+6/

Arsenal - Šefild Junajted 5:0 (1:0)

/Enketija 28, 51, 58, Vijeira 88pen, Tomijasu 90+6/

Bornmut - Barnli 2:1 (1:1)

/Semenjo 22, Biling 76 - Tejlor 11/

Vulverhempton - Njukasl 2:2 (1:2)

/Lemina 36, Hvan 71 - Vilson 22, 45+4/

Nedelja

14.00: (2,15) Vest Hem (3,45) Everton (3,35)

15.00: (1,27) Aston Vila (6,25) Luton (9,50)

15.00: (1,58) Brajton (4,30) Fulam (6,25)

15.00: (1,27) Liverpul (6,25) Notingem Forest (9,50)

16.30: (5,30) Mančester Junajted (3,60) Mančester Siti (1,70)

***kvote su podložne promenama




tagovi

VulverhemptonNjukaslPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara