©MN Press
©MN Press

Njegoš Petrović: Jači smo nego prethodne sezone, Novosađani će ispuniti stadion i u Bačkoj Topoli

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.06.24. | 21:46

"Na treninzima ne treba ni da se pogledam sa nekim igračima, već znam kakva im je zamisao, zato mislim da ćemo biti dosta bolji nego prošle godine", kaže vezista Novosađana

Ostalo je još 23 dana do prve takmičarske utakmice Vojvodine u novoj sezoni i meča u Bačkoj Palanci protiv Tekstilca u okviru Mozzart Bet Superlige. Lale su na pola priprema za predstojeću sezonu, a trenutno ekipa trenira na Zlatiboru, gde ih očekuju i četiri pripremne utakmice.

Prošlogodišnje pojačanje Stare dame Njegoš Petrović pričao je o dosadašnjem toku priprema, hemiji u ekipi, očekivanjima u novoj sezoni i naravno Ajaksu.

Izabrane vesti

"Zadovoljan sam uslovima na pripremama, počevši od hotela pa do hrane. Tereni nisu kao što su bili na Kipru (gde je Vojvodina imala zimske pripreme). Ali to nas ne sprečava da radimo ono ka čemu težimo. Imali smo vrlo malo vremena za odmor i iz tog razloga je stručni štab napravio specifičan program u ovih šest nedelja, koji prija igračima i mislim da ćemo se dobro pripremiti za sezonu. Radimo dosta jače sada nego na Kipru, tempo se pojačava iz nedelje u nedelju kako bi stigli na neki evropski nivo", objašnjava Njegoš Petrović.

U Novi Sad je od starta prelaznog perioda stiglo tri pojačanja. Mihai Butean, Marko Veličković i Marko Poletanović nosiće u narednoj sezoni crveno-beli dres, a navijači, kao i nihovi saigrači očekuju da svaki od njih da konkretan doprinos ka boljitku tima.

"Jači smo nego prethodne sezone. Svako pojačanje je dobrodošlo, svi igrači će nam pomoći, a mi smo tu da im omogućimo da se što bolje uklope. Možete i njih da pitate kako su prihvaćeni (smeh). Na treninzima ne treba ni da se pogledam sa nekim igračima, već znam kakva im je zamisao, zato mislim da ćemo biti dosta bolji nego prošle godine, prezadovoljan sam atmosferom".

Takođe, bivši igrač Crvene zvezde ističe da je okosnica ekipe ostala nepromenjena.

"Hemija u ekipi je najbitnija, mi smo uspeli da je stvorimo u poslednjih šest meseci. Bitno je da smo zadržali kostur tima, to nam je omogućilo da nađemo zajednički jezik na terenu i van njega".

Vojvodina će zbog radova na stadionu Karađorđe na početku sezone svoje utakmice igrati na TSC Areni u Bačkoj Topoli.

"Generalno svakom igraču Vojvodine prija da igra na Karađorđu, ali to neće predstavljati hendikep, jer sam siguran da će Novosađani ispuniti stadion u Bačkoj Topoli."

Trenutno u fokusu svih Vojvodinaša je dvomeč sa Ajaksom u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Stara dama će se 25. jula u Amsetrdamu suočiti sa evropskim velikanom, nešto što se nije dogodilo od 2007. godine i utakmice sa Atletikom iz Madrida.

"Biće čast i privilegija igrati na Johan Krojf Areni, svi jedva čekamo tu utakmicu i sigurno daćemo dati sve od sebe."

Njegoš Petrović je u redove Lala stigao u junu prošle godine, kao pozajmljen igrač španske Granade. Međutim, nije dugo trebalo da Lale i 24-godišnji fudbaler nađu zajednički jezik i prvog januara kompletiran je transfer u Vojvodinu.

"Sve mi se svidelo, počev od saigrača, kluba do grada Novog Sada. Sve se poklopilo da i Vojvodina pomogne meni, a i ja njoj. Ja sam dva i po meseca nakon što sam stigao u klub, seo i razgovarao sa sportskim direktorom kada sam mu rekao da želim da ostanem i da sa Vojvodinom napravim istorijske rezultate", odlučno je govorio igrač Lala.

Za kraj razgovora sa novinarima Petrović je naveo ambicije koje Novosađani imaju u narednoj sezoni.

"Želimo da izborimo grupnu fazu evropskog takmičenja i hajde biću skroman i reći, jedno od prva tri mesta u prvenstvu."

Tokom drugog dela priprema, izabranici Božidara Bandovića odigraće i četiri kontrolne utakmice. Vojvodina će najpre naredne subote u prepodnevnim satima odigrati prvi kontrolni meč, rival je FK Noa iz Jerevena (Jermenija), a u popodnevnim protivnik je crnogorski Dečić Tuzi. Nakon toga, 6. jula slede još dve kontrolne utakmice, prepodne rival je FK Bokelj iz Kotora, a u popodnevnim satima Mladost iz Lučana.

Piše: Konstantin Mlađenović


tagovi

Njegoš Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara