Nemanja Nikolić i Petar Ratkov (©Starsport)
Nemanja Nikolić i Petar Ratkov (©Starsport)

Ništa od Ratkova, ide u Zvezdu ili SAD, Nemanja Nikolić moguća zamena

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 12:36

Mladi napadač sve bliži odlasku iz Bačke Topole

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Uspeh u Mozzart Bet Superligi pogurao je TSC ka sigurnoj jeseni u Evropi, a mnogo fudbalere Topolskog sportskog kluba mogao bi da lansira na veliku scenu. Igrač o čijem se odlasku već dugo piše je mladi Petar Ratkov, napadač rođen 2003. godine, koji je eksplodirao u drugom delu sezone i sa devet od ukupno 13 golova privukao pažnju mnogih insotranih klubova. Već sada je sasvim jasno da će ga TSC teško zadržati, pa u Bačkoj Topoli rade na odgovarajućoj zameni, a jedno od interesantnih imena o kojima se šuška je ono Nemanje Nikolića.

Izabrane vesti

Ne onog iz Vojvodine, već bivšeg reprezentativca Mađarske, koji je proteklu sezonu odigrao u dresu AEK-a iz Laznake. No, krenimo redom, od Ratkova

On je još u januaru dogovorio lične uslove sa belgijskim Anderlehtom, ali klub iz Brisela nije želeo da ga ostavi još pola godine na pozajmici u Srbiji pa je tako transfer propao. Pominjala se cifra od milion i po evra plus na ime obeštećenja plus bonusi. Kasnije je navodno i Parma nudila dva miliona, tada je ipak odluka Ratkova bila da ostane u Bačkoj Topoli.

Prethodno je dovođen u vezu sa italijanskim klubovima Specijom, Kozencom i Empolijem, TSC je odbio milion evra u novembru prošle godine smatrajući da taj novac nije dovoljan da se otkupi ugovor mladog napadača. Real Solt Lejk je podigao cenu prvom napadaču Topolčana poslavši ponudu od 3.800.000 dolara, a prethodno je za usluge Petra Ratkova bio zainteresovan i Sinsinati čija je ponuda takođe odbijena. Kao opcija se pominjala i Crvena zvezda, ali kako se pretpostavlja mladi napadač nema želju da menja adresu u Srbiji već da se otisne put inostranstva. Takođe su ga skautirali i iz Glazgov Rendžersa i Milana. Prema poslednjim informacijama, mladi napadač bi mogao ovog leta da završi u Italiji, ili Španiji, odakle su stigle nove ponude.

Sada je već izvesno da bi Ratkov mogao da ode, pa se priča o novom napadaču TSC-a. U javnost je ponovo dospela vest da je na pragu dolaska u Bačku Topolu iskusni Nemanja Nikolić. On je pregovarao sa TSC-om i prošlog leta, tada je odabrao unosniju ponudu i završio u redovima turskog Pendikspora, odakle je nakon polusezone otišao na Kipar. Njemu ističe ugovor sa AEK-om iz Larnake na kraju maja meseca kada će postati slobodan igrač.

Pitanje je samo da li će iskusni centarfor želeti da igra fudbal još jednu sezonu, s obzirom na bogatu karijeru i činjenicu da u decembru punu 36 godina. Njegovo iskustvo bi svakako bilo značajno Topolčanima u predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Nikolić zna kako je igrati i grupnu fazu elitnog takmičenja UEFA. Poznato je da je fudbaler rođen u Senti u dobrim odnosima sa klubom iz Bačke Topole gde je i više puta boravio u poseti mališanima na fudbalskoj akademiji.


tagovi

Petar RatkovNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara