Ništa od Partizanove žalbe: UEFA potvrdila kaznu za meč protiv AZ Alkmara

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.09.19. | 11:07

Pravni tim crno-belih nije uspeo

Partizanova žalba je odbijena, crno-beli neće dočekati početak Lige Evrope pred punim tribinama. 

Podsetimo, Partizan se žalio zbog kazne zarađene u meču sa Malatijom kada je UEFA suspendovala stadion u Humskoj na naredne dve utakmice zbog navodnih rasističkih ispada. Partizan je prvi meč suspenzije odradio protiv Moldea kada je UEFA dozvolila da na tribinama budu deca iz fudbalskih škola i ta popustljivost evropskih disciplinaca je probudila nadu Partizana da bi drugi meč suspenzije mogao da bude ukinut.

Izabrane vesti

Međutim, posle žalbenog postupka i saslušanja u Nionu, Disciplinsko Apelaciono veće UEFA je odbilo žalbu FK Partizan na prvostepenu odluku, koju je donela Disciplinska komisija UEFA. Nakon usmenog saslušanja i argumenata koje su u Nionu izložili Milorad Vučelić i potpredsednik Vladimir Vuletić, žalbeno veće je donelo odluku o potvrđivanju prvostepene odluke. Zapravo, ovo je drugi put da UEFA odbija žalbu Partizana tim povodom. Problem recidivizma i izuzetno obiman prekršajni dosije koji Partizan ima, bili su najveća prepreka usvajanju žalbe.

Potvrđena kazna je svakako hendikep za Partizan jer utakmica sa Holanđanima je jedna od ključnih u grupi i valjalo bi u njoj iskoristiti prednost domaćeg terena. Takođe, ne treba zanemariti ni finansijski gubitak kluba zbog neprodatih ulaznica za taj meč. Ono što je dobra vest je da će opet biti dozvoljeno prisustvo dece do 14 godina iz fudbalskih škola, pa će Partizan opet imati simpatičnu podšrku sa tribina. 

(FOTO: MN Press)

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza:

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara