Žoao Neves (©Reuters)
Žoao Neves (©Reuters)

Ništa od Junajteda i Pogbinog rekorda - Neves ide u PSŽ za 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.07.24. | 17:40

Mladog Portugalca čeka petogodišnji ugovor u Parizu

Pisali su portugalski mediji proletos da bi Žoao Neves mogao u Mančester Junajted u transferu koji bi nadmašio dovođenje Pola Pogbe 2016. iz Juventusa za 105.000.000 evra, međutim, situacija se preokrenula. Mladi defanzivni vezista Benfike svakako napušta Lisabon, ali neće u Englesku, već put Francuske. Po pisanju Ekipa, u Pari Sen Žermenu čeka ga petogodišnji ugovor.

Klubovi su nakon nekoliko dana pregovora postigli dogovor po kojem će transfer, računajući i bonuse, iznositi 70.000.000 evra (60+10 miliona), a ugledni list piše i da će u suprotnom smeru, na pozajmicu, otići Renato Sančes. Biće to povratak nekadašnje nade portugalskog fudbala u matični klub i verovatno poslednja prilika da oživi karijeru. Prošlu sezonu Sančes je proveo na pozajmici u Romi, ali nije mnogo igrao. Pre Pari Sen Žermena nastupao je za Lil i Bajern, koji ga je ustupio Svonsiju na godinu dana. Planirano je da u Benfiki provede jednu sezonu, a s obzirom na to da mu je 26. godina, svojevremeno najbolji mladi igrač Evropskog prvenstva (2016, kada je Portugalija trijumfovala) još ima šansu da ostvari potencijal...

Izabrane vesti

Iako tinejdžer, Žoao Neves već ima preko 50 nastupa za prvi tim Benfike. Prošle sezone je bio standardan prvotimac, a upisao je i dva nastupa za svoju reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.


tagovi

BenfikaPari Sen ŽermenŽoao NevesLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara